Kisat meni hyvin 186 ja I tulos, niistä enemmän toko tuloksissa :) Miiallakin meni kisat nappiin ja Tatzista tuli TVA kolmannen ykkösen ansiosta!! Hienoa oli katsoa heidän suoritusta.

Iltapäivällä kävin tekemässä n. 300m jäljen Miian "takapihalle" Janaa oli n. 5m, kolme kulmaa, kaikki vasemmalle ja 5 käppiä. Maasto melkoista ryteikköä ja kanervikkoa. Kaksi pientä ojan ylitystäkin tuli matkalle. Jälki vanheni noin tunnin. Miia seurasi jäljellä mukana antamassa palautetta ja ohjeita jatkoa varten.

 Jäljen otto meni ihan hyvin, intoa löytyi vielä koirasta vaikka varmasti jo väsynyt olikin kisapäivän jälkeen. Eka suora oli n. 40m pitkä ja meni melkoista pusikkoa, missä tarkerruin itse jälkiliinaan ja pysäytin Piitun varmaan ainakin kolme kertaa ihan totaalisesti kun en saanut itseäni sotkusta selville :G Ei onneksi ollut moksiskaan moisesta vaan jatkoi jäljen ajamista. Eka kulma meni vähän huolimattomasti, mutta suunta löytyi. Eka käppi oli noin 50m kulmasta ja löytyi ok. 50m ja kulma ok, sitten jäljen yli oli ilmeisesti mennyt jokin eläin (peto sellainen, kun ei mitkään hirvet tms tuollaista reaktiota saa aikaiseksi), piitu hiipi matalana häntä koipien välissä jälkeä eteenpäin varmaan yhden 20m, minkä jälkeen jatkoi ihan ok ja poimi tältä suoralta molemmat käpit ihan moitteetta. Jälkeä seurasi n. metrin sivussa koko ajan, mikä johtui kuulemma kanervikosta/ suopursuista. Kolmas kulma ihan ok, törmäsi kulmaan, tarkisti sen metrin oikealle jälkeä ja jatkoi vasemmalle. Siinä oli vielä korkeampaa kanervikkoa ja harhautui vähän reilummin sivuun ja yksi käppi jäi haistamatta, kun oli n. 2m päässä siitä, enkä viitsinyt jäädä sitä vaatimaan, kun ei selkeästi haistanut sitä. Lopussa maasto muuttui ruohikkoisemmaksi ja vauhti kasvoi huomattavasti, palasi jäljen päälle hyvin ja viimeinen keppikin löytyi ihan moitteetta. Siitä palkaksi kunnon ruuat possulla höystettynä :D

Itselle jäi ihan hyvä mieli jäljestä, ei ole noin vaikeassa maastossa jälkeä menty ja vielä kun mukaan laskee nuo mun alun kämmäilyt ja metsän pedot,... ja piitu silti jäljesti loppuun asti vain vauhtia lisäten kun maasto helpottui, eikä lopettanut leikkiä kesken yms :D Eikä Miiakaan suoranaisesti ainakaan haukkuja antanut. Kehotti pidentämään janaa ja tekemään vaan pidenpiä suoria, varsinkin alkuun, että se ylimääräinen häsläys jäisi siitä pois. Jälkikestävyyden lisäämistä varten ihan vaan vaikka 300 metrin suoria. Erilaisiin maastoihin, välillä todella vaikeisiin ja välillä helpompiin.

Koitetaan noudattaa ohjeita ja jos vaikka syksyyn mennessä sinne alokkaaseenkaan päästäisiin :)