Sunnuntain jälkeen on tällä viikolla treenailtu kovasti niitä avon liikkeitä. Suurin osahan niistä on ihan jo ennestään tuttuja, eli nämä jäävät liikkeet, missä mennään kolme metriä koiran taakse ja sieltä vasta sivulle. Kaukokäskyissä on vaan maahan - istu liikkeet, joten sekin ihan ok. On tehnyt ihan 100% ne oikein, kerran nousi istumisen sijasta seisomaan??? tosin.. Nouto ihan ok, mitä nyt vähän välillä suuta käyttää ja kapula on aika herkässä luovutuksessa, että pitää koittaa olla olematta kömpelö sitten kisoissa :) Tiputan itse kapulan... Esteessä on uutta istuminen ja takaisin hyppy. Se saatiin parissa kolmessa treenissä ihan 90% varmaksi. Tahtoo välillä mennä esteen sivulle istumaan, mistä takaisin hyppy esteen kautta aika vaikeaa. Koitetaan panostaa oikeaan paikkaan vielä. Lisäpuomit otin käyttöön, kun alkoi ottamaan varsinkin takaisin tullessa esteestä vauhtia, mutta nyt sekin jäänyt vähemmälle. Tuo mun este on sellaista kaatuvaa sorttia, minkä vuoksi Piitu nyt vähän enemmän varoo siihen koskemista.

Luoksetulon pysähdys on se vaikein osuus meille. Ei ole hirveästi treenattu sitä koskaan. Käskyinä minulla siis tule-top-tänne-sivulle. Eli tuolla tule käskyllä tietää että saatetaan pysäyttää. Hiipii hiipii hipihiljaa monesti siis tulemaan... Käytiin keskiviikkona Katjan kanssa treenailemassa hallilla ja sain häneltä hyvän vinkin tuohon ja toivotaan että se kerkiää tuottaa tulosta. Palkka sekä koiran taakse että minulla. Kutsu, jos lähtee hiljaa, niin minä palkkaan eteen, jos lähtee hyvin- pysäytys ja vapautus takapalkalle. Pysäytyskäsky ja vapautus lähes peräkanaa, jotta nopea suunnanvaihdos -> ja toiv myös nopea pysähdyskin tässä parin viikon sisällä :) Suullista käskyä Piitu tottelee aika toivottoman hitaasti, joten taidan vaihtaa sen käsimerkkiin vielä tässä. Saan siten irrotettua vapaa käskyn pysähdyskäskystä ja toivon mukaan koira ei sitten kisoissa lähde painelemaan taaksepäin kun käsken pysähtymään  :D Sen tämä on jo tehnyt nyt, että lähtee todella nopeasti tulemaan kohti, vielä kun tosiaan sen pysähdyksen saisi nopeaksi. Pysähtyy kyllä, mutta parhaillaan 10m matkalla... Tavoitteena saada edes 5p tuosta liikkeestä, nollakaan ei yllätä.

Eipä siinä muuta paljoa. Paikalla oloa pitää myös treenata, kun on nyt 3 min ja minä piilossa. Jonkin verran on sitä treenailtukin tässä ja ihan hyvin pysynyt.