Löysin tuosta parin kilometrin päästä hyviä jälkimaastoja ja kävin sinne tekemässä seuraavan jäljen. Jätin auton tielle ja otin piitun ulos kiinni katsomaan jäljelle menon. Ajattelin, että jos saisin sitä janalle lähtöä vähän paremmaksi, kun on ollut vähän hankaluuksia sen kanssa. Tein n. 200m jäljen. Ajatus oli tehdä pidempi, mutta helteessä kimppuun hyökänneet paarmat ja 2m leveä oja sai minut toisiin ajatuksiin ;) Eli ei ollutkaan ihan hyvä paikka jäljelle... Eli 200m suora jana n. 15m ja lähtö oikealle. Maastona kangas/ kuusi metsä missä paljon hakkuujätettä pohjalla. 5 käppiä ehdin pudottaa tälle matkalle.

Vanheni reilun tunnin. Janalle lähtö oli hyvä, mutta otti takajäljen ja sitkeästi sinne pyrki vaikka otin uuden lähetyksen. Lopulta suostui lähtemään oikeaan suuntaan. Jäljesti tarkasti ja hyvin ekan 50m missä eka käppi. Sitten tuli joku haksahdus ja kadotti jäljen. Lähti haahuilemaan eestaas ja katseli mua. Annoin löysää hihnasta ja löysi hetken päästä jäljen uudestaan, mutta yksi käppi jäi siihen johonkin. Loppumatka meni mallikkaasti ja kulma oikealle myöskin täysin moitteetta ja viimeinen käppi. Päästin piitun irti siinä syödessään ja jäin seuraamaan kun se lähti jatkamaan jäljestystä tiellepäin. Seuraavalla kerralla voi vaan todeta että sama mikä kivikko ryteikkö tuleekin eteen, niin läpi vaan, kyllä tuo jäljestää ;D ei enää tekosyitä. Tein siinä jotain epämääräistä z kuviota ojanpenkalla hyppien välillä kivien päällä etsien sopivaa ylityskohtaa. Noh, Piitu haistoi joka askeleen mukaan lukien ne kiven päällä olleet ja seurasi jäljen tielle asti täysin ongelmitta :) Oli kyllä hienoa nähdä tuo ja antoi luottamusta Piitun taitoihin kummasti.

Seuraavalla kerralla täytyy koittaa laittaa stoppi tuolle takajäljelle pyrkimiselle. Koitan varmaan laittaa jäljen niin, että takajälki päättyy tiehen heti alkuunsa ja saa itse ratkaista sen oikean suunnan. Se takajäljeltä pois repiminen ei oikein tuota tulosta. Joitakin erillisiä janatreenejäkin voisi koittaa ottaa. Ja jospa nyt tekisin sen ekan kunnon 400-600m jäljenkin.