Tulipa nyt sitten oikein kunnon treenipäivä. Otin jäljen jälkeen pellolla eteenlähetys harjoituksen, eli otin luoksetulon ja siitä palkattuani heitin pallon pellon päätyyn. Juostiin seuraten lähetyspaikkaan ja eiku menoks ja hyvinhän se meni. Tämän jälkeen ihan vain leikittiin pellolla narupallon kanssa ja otin maahan menoja etäältä, eli heitin pallon, annoin luvan lähteä hakemaan ja komensin maahan matkalla. Ne ei oikein onnistuneetkaan, pysähtyi kyllä joka kerta, mutta seisomaan ja vasta toisella käskyllä maahan. Mutta enpä nyt ota tästä liian isoa tressiä, menee jos menee sitten kisoissa, enemmän jännittää vielä se että lähteekö. Toivottavasti kenttä on selvällä takarajalla varustettu :)

Illalla vielä maneesissa treenit, missä saatiin tosin yhtä koirakkoa lukuunottamatta tottistella ihan keskenämmä ja tulipahan kokeen omaista häiriötä siihen silti. Otin vähän seuraamista ja käännöksiä vasempaan ja tokon sivu askeleita, käännöksiä ja hitaasta kävelystä käännöksiä ja pysäytyksiä. Oli aika korkeassa vireessä, niin piti kokeilla ja hyvinhän ne sujui :) Noudon otin kerran ja edessä istumisesta suoraan patukkaan vaihto, se meni ihan ok.  Vielä liikkeestä istuminen ja tällä kertaa tein koko kuvion, eli kävelin sen 30 askelta ja palasin koiran luokse, nyt ei ollut mitään maahan menemis oireita. Tämän jälkeen otin paikalla oloa, mikä noh, Ensimmäisellä kerralla kun poistuin, niin nousi heti istumaan. Palautin tämän ihan vain käskyllä. Reilun parin minuutin päästä nousi uudestaan istumaan (pyysin toista koirakkoa tekemään häiriötä ja kävelivät tällöin meidän välistä) Nyt kävelin Piitun luo ja komensin tosi kovalla äänellä maahan ja meni kyllä hyvin, mistä heti kehut ja poistuin taas. Tämän jälkeen pysyi hyvin vaikka siinä tehtiin noutoja ja luoksetuloja ja pallon heittoja lähes Piitun vierestä. Palkaksi mentiin sitten autolta syömään vähän jauhelihaa ;) Uskon että pysyy kyllä ihan hyvin kokeessa, mutta tuo istumaan nouseminen sieltä saattaa tulla. Pienen tauon jälkeen tein vielä muutaman eteenlähetyksen. Kävin ens viemässä Piitun näkemättä pallon kentän päätyyn. Ensimmäinen lähetys lähti vasemmalle kaartamaan ja otin uusiksi. Toinen meni sitten varsin suoraan perälle asti, vauhtia olis saanut olla enemmän. Otin sitten vielä tsempaten pari, eli kävin viemässä ja sai juosta suoraan pallolle. Tämän jälkeen ajattelin sitten vielä kokeilla, että tippuuko se maahan eteen lähetyksestä (Ensimmäinen ikinä) Kävin muka viemässä pallon, mutten jättänytkään sitä perälle. Lähetys ja vähän ennen päätyä maahan ja menihän se :D Pallo lensi multa sitten palkaksi heti. Loppuun vielä yks suoraan pallolle juoksu.

Tulipahan kunnon treenit. Kaikki tämä taisi tulla tehtyä kolmen tunnin sisällä, siis haku, jälki ja tottis. Nyt himmaillaan ennen kisoja sitten.