Olen tuota tunnaria miettinyt pitkään, että miten sitä tälle saisi päähän tahkottua... kun ne pihalla tehtävät nurmikolta etsimiset nostattaa virettä niin perusteellisesti ja kun päin vastoin pitäisi tehdä rauhallisesti... Noh, sain kahvitauolla tänään idean mikä piti laittaa heti tänään käytäntöön. Ei ihan oppikirjatapa, mutta katsotaan miten käy :) Eli siis, ajatuksena se, että sieltä käpykasasta se oikea käpy nousee aina ilman ongelmia, kun oikeasti joutuu sitä etsimään ja toisekseen se, että ne kävyt ei ainakaan lopu kesken jos vääriä tuo... Ajatus siitä että noita kapuloita lisää vähitellen ja pitäisi hajustetun kauempana muista niin että vahingossa ottaa sen erillään olevan... tuntuu vähän epäreilulta kun lopulta ne on sitten yhdessä rivissä ja jos siihen saakka on tuurilla sen oikean sieltä saanut ja palkan siitä. Noh, kippasin pussillisen kapuloita isoon matalaan pahvilaatikkoon, laatikkoon siksi, että ei rynnisi kapuloiden päälle vauhdilla vaan joutuu meneen rauhallisemmin ja kurottelemaan niitä sieltä :) myöski niin että sen reunoja voi jatkossa madaltaa pikkuhiljaa ja aika pian poistaa sitten kokonaan kun menee kunnolla ( ja piituhan rynnii!!! eli sitten joskus :) Hajustin yhden ja merkkasin myös kynällä että tiedän mikä sieltä tulee. (Sekin hyvä puoli tässä muuten oli, etten todellakaan tiedä että mitä se sieltä on ottamassa ja tuomassa... enkä voi siten auttaa tiedostamattanikaan) Ensimmäisen tein heti lenkin jälkeen kun oli rauhoittunut nukkumaan. Eli nämä rituaalit siihen että merkkasin, käännyin ympäri ja kävin viemässä laatikkoon muiden kapuloiden sekaan. Neljä väärää kapulaa tuli ekalla kerralla ja sitten tärppäsi ja siitä saikin sitten iltaruuan palkaksi.

Toinen kerta pari tuntia tuon jälkeen ja taas vedin nukkuvan koiran tuolta nurkasta sivulle istumaan ja rituaalit läpi :) Sitten haettiinkin tosi monta kapulaa. Osan otin ihan noudoksi asti ja osan otin pois jo suusta kun tarjosi. Meni ensimmäiset siihen että haki vain jonkun ja tarjosi, otin nämä vain pois, sivulle ja uusi lähetys ei kehuja ei mitään kommenttia. Sitten tärppäsi ja siitä ihan super kehut, bileet ja lihapullaa :) Otin nyt vielä uuden lähetyksen uudelle kapulalle ja nyt nousi heti ja OIKEASTI etsi sitä sieltä nenällä eikä vain kopannut ensimmäistä suuhunsa tuurilla :D Haluan ainakin näin uskoa...

Koitetaan nyt miten jatkossa toimii. Ajattelin, että kun tuo yksi omalla hajulla hajustettu tulee sata varmasti aina tikkukasasta laatikosta ja vaikka lattialta ja vielä niin, että malttaa etsiä sen vaikka kolmesta mahdollisesta, niin palaa sitten alkuunpäin ja vieraan hajua niihin muihin kapuloihin mukaan vähitellen... vaikka muutaman tunnin vanha vieraan haju ja voimakas oma jne aluksi.. Kahtotaahan kui meirän käy ;)