Elikä uudemmat reffit noissa merkeissä maneesilla. Tällä kertaa oli paikalla myös vieraileva kouluttaja Pättikankaan Minna ja nähtiinpä vähän ipoiluakin lopuksi.

Mutta meidän treeniin. Otin Sirpan parina ensin Ilmoittautumisen tuomarille, mikä oli ihan ok, mitä nyt vähän vilkuilua tuli suuntaan jos toiseen, mistä huomauttelin. Ensin liikkeisiin ja tein pitkän suoran, nopeuden vaihdot, missä aika paljon pomppimista. Henkilöryhmään, mikä meni nyt muuten ihan kivasti ja hyvästä perusasennon otosta palkka (Sitten alkoi se mun hyssshyttely, että elä nyt noin kovasti revi sitä patukkaa, elä elä! Joku ei vielä tiedä olevansa raskaana... ja aika vähäisiksi jäi ne patukkapalkat :) Liikkeestä jäävät oli oikeastaan se meidän syy tulla ja ne seuraavaksi. Istuminen onnistui, mutta oli hidas, kuten tiedossa on. Mutta siitä super iloinen, että se istuu ja joka kerta! Eli teen sen valmistelun nykyään aina ja toimii. Nopeuden lisäämiseksi saatiin vinkkinä pientä pakotetta perskarvoista nipistämällä, pallopalkkaa taakse siitä välittömästi. Naksuttimesta voisi olla tuohon apua apuohjaajan naksutellessa. Koitellaan tuota pakotetta vielä ja nyt kun olen asiaa vähän pohtinut, niin uskon että tuo kyllä tuosta nopeutuu pikkuhiljaa ihan omalla painollansakin, kun on saatu epävarmuus pois tuosta liikkeestä. Eli tietää mitä tekee ja saa siitä toistuvasti palkan. Nythän on tosi pitkään jankattu tuota ja mennyt sitten kaikki jäävät vähän epävarmoiksi. Noh joku meni hyvin eli maahan meno juoksusta oli sentään ok. Mun pitää vaan muistaa huutaa se oikein iloisesti. Seisominen oli ihan toivoton. Hidastaaaaa-aaa ja menee vielä varmaan metrin sivullepäinkin tuossa. Vinkkinä saatiin kokeilla "jalkaplokkia" tuohon ja mahdollisesti vielä hihna siihen millä vetää koiraa pysähdyksen jälkeen hieman, jotta varmasti tajuaa tuon jaloilla pysymisen. Tuo liike on nyt niin levällään, että taidan ottaa ihan alkutekijöistä lähtien tuohon harjoituksia ja koitetaan tuota sitten sen viimeisen silauksen saamiseksi. Muuta kommenttia tuli ainakin huolellisuutta perusasentoihin ja seuraamisen asentoon/ palkan anto kohtaan. Eli sitä poikittamista ja painamistahan tuolla on.

Tuon jälkeen sitten paikallaoloon, mikä oli ihan ok. Annoin paikalla olijoille ohjeet kieltää ja komentaa kunnolla uudestaan maahan jos yrittää nousta, mutta ei nyt tullut sille tarvetta. Alussa oli vähän levoton, mutta rauhoittui sitten. Ensin nakkipalkkaa maahan ja siitä vapautus autolle syömään nakkia lopuksi :)

Toisella kierroksella olin lähinnä härriökoirakkona ja pelleilltiin kaiken laista. Vähän niitä nopeuden muutoksia nakki-imulla ja huomautellen hypyistä. Otin pari luoksetuloa pitkällä matkalla. Ihan ok ja ok perusasennon otot. Nouto piti koittaa ja se meni ihan tutusti. Onneksi joku liike on sentään hyvin kasassa :D (Koputtaa puuta ja lujaa) Lopuksi eteen lähetys aikaisemmin jätetylle patukalle ja siitä autoon. Ihmeen hyvin tuon eteen lähetyksen merkkasi, muisti ja paineli suoraan hakemaan, vaikkei ole syksyn jälkeen tehty!

Lopuksi pääsin turistina ihastelemaan irmelin c- osan treenausta piilonkiertoineen. On se vaan mielenkiintoisen oloinen laji tuokin ja koiralla tuntui ainakin olevan kierrokset tapissa :) Kiitokset kaikille mukanaolleille! Hyvät treenit!

ps. Katsotaan saatasko kuvia Piitun suuresta ipo urasta ;D