Het alkuun muutama kuva Piitusta maastoilemassa. Kiitokset Hyvärisen Miialle kuvista :)

1241449235_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piitu ampuu janalle :) pois alta risut ja männynkävyt!

1241449248_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ollaan varmaan just selvitetty piikkiä :)

1241449260_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja iloinen kepinkantaja :)

 

Perjantain peltojälki

Perjantaina tein elämäni ensimmäisen kunnon peltojäljen... lonkat on ollut muuten pikkasen verran kipeänä tuon kyykkismisen jälkeen! :-O Jäljellä mittaa sellainen 400 askelta, nameja välillä ihan joka askeleessa, välillä vähemmän. kulmat molempiin suuntiin ja yksi tienylityskin siihen mahtui. Tuuli kävi takaa, muualla paitsi kulmien välissä sivutuuli oikealta. Tehtiin heti kunnon jälki, kun oli tiedossa että neiti tod pörrää alussa ihan tosissaan. Jäljen teosta tuli eniten tietoa, eli että nurmeen vähän potkaistaan sitä askelmaa, lähdön askellus, kulman askellus, kulmakäppien sijainti, namipurkkijutut jos haluais aleta sitä ilmaisua tekemään maahan meneväksi. Muuten jälki oli ilmeisen ok, mutta olin tehnyt askeleet vähän turhan leveäksi... eli vielä taidokkaampaa tasapainoilua vaaditaan ;D

Itse ajo sitten. Alun suora oli mitä arvaa lähes kulmaan asti, eli sellaista pään nostelua, pyörähdyksiä tuli muutama ja yritti sitten käydä niitä nameja hakemassa taaksepäin kun sai tuulen mukana hajua. Sitkeästi kun niistä pysähdeltiin ja estettiin menemistä, niin kulmaan mennessä rupesi meno tasoittumaan ihan kivasti. Parhaan pätkän Piitu veti ylivoimaisesti sivutuuliosuudella, oli ihan varma että vetää pari metriä sivussa, mutta ei kun ihan päällä ja taisi parhaiten tyhjentää namitkin siitä väliltä. Kulmat meni molemmat ihan ok, kulmakäppiä piti molemmin kerroin vähän haistella. Seuraavalla suoralla ajo oli jo parempaa, välillä tyhjensi vain toista puolta askeleista, kun oli tosiaan aika levällään. Olin jättänyt yhden käpin siihen, mikä tuotiin iloisesti. Tien ylitys tuotti pientä vaikeutta, jäi vain seisoskelemaan siihen ja lopulta uusi käsky siihen sitten vaadittiin. Namipurkkiin päättyi ja sille maahan meno.

Ihan mielenkiintoista touhuahan se oli tuokin ja ihan positiivisesti yllättynyt olin Piitun jäljestyksestä tuossa pellolla, vaikkei tuosta kyllä mitään fh-koiraa varmasti saada ;) ehkä sitten seuraavasta, koska niin kiva oli katsella c-pentujen metsäjälkiäkin sitten kun oli hyvät pohjat tehty pellolta! Tätä Piitussa herännyttä ahneutta voisi koittaa kuitenkin käyttää hyödyksi jatkossakin ja pitää pienen peltokuurin. KOSKA...

Lauantain kangasjälki

Lauantaina tehtiin pääasiassa kangasmetsään n. 750m jälki, missä tien ylitys x 2, 50m jana oikealle, yksi piikki vasemmalle ja muutama kulma molempiin suuntiin. Keppejä 6+1.

Jana meni suht ok, kaarsi hieman vasemmalle, mutta eteni suoraan, joten roikuin perässä. Jäljelle lähti heti reippaasti oikeaan suuntaan. Eka tien ylitys oli varsin pian ja sen jälkeen käppi ok. kulmat, käppi, tien ylitys, piikki vasempaan meni oikein kivasti, mutta sen jälkeen ollut käppi jäi. Jälki oli rinteessä ja ajoi rinteen ylä puolella, kun tuuli kävi alhaalta päin, eli ei vaan saanut siitä sitten hajua... Noh loppua kohden tuli jo vähän väsy ja ajoi viimeisestä kulmasta yli reippaasti. Palasi hakemaan jäljen taaksepäin ja käveli mm. läpi turistiporukasta jotka olivat jälkeä katsomassa :) Viimeisen kaksi käppiä nousi taas ok, tosin ajoi jälkeä tosi kaukana rinteessä ja koukkasi sitten hakemaan käpin kun sai siitä hajun :-0.. Eli tarkkuus on ihan mitä sattuu jopa näin tasaisessa kangas maastossa ja 2h40min vanhalla jäljellä!

Sunnuntaina kukkularallia

Sunnuntaina Aino kävi tekemässä meille vieraan jäljen jo viime syksyltä tuttuihin maastoihin. N. kilometri oli mittaa, piikit molempiin suuntiin ja erinäisiä muitakin kulmia. Tässä maastossa on tosiaan korkeusvaihteluita paljon ja missä ei ole isoa rinnettä, on mätästä ja kivikkoa senkin edestä... :) kunnon kuntokuuri.. Vanheni parisen tuntia. Jana oli n. 50m ja lähtö taas oikealle, mutta nyt myötätuuleen päin, kun edelliset kaksi on olleet vastatuuleen.

Janalla eteni ok, tosin koukkasi n. 10m ennen jälkeä vasemmalle tiukasti, sai vissiin jäljestä hajun myötätuuleen. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan ja nyt ihan ok oikeaan suuntaan. Alku meni oikein hienosti ja käppi löytyi pian janan jälkeen. Sitten ajettiin useampi sata metriä ilman käppejä, kaksi piikkiä mukaan lukien. Käytiin pölläyttämässä yksi kanalintu lentoon, kiivettiin, lasketeltiin yms... mutta ei nouse käppejä, ei nouse... Piitulla hirmu vauhti päällä ja hyvin menee suurimman osan ajasta jäljen päälläkin, kun askeleita näkyi aika ajoin. Kulmat veti ihan ok, yksi pieni hukka tuli, mutta selvitti nopsaan sen. Viimeiseltä suoralta nousee vielä yksi käppi ja 6 käpistäkin ajoi ohi ja varakäpiltä pääsin palkkaamaan. Loppusaldona 3/7... tai 2/6... EI hyvä. Mikä tuon sitten teki... tosi ali noteeraus kyllä Piitulta käppien suhteen. Vieraan tekemä jälki?, en usko siihen kuitenkaan. Väsymys ja siksi herpaantuu, kun on ollut jo kaksi jälkeä alla. Tainnut tauolta aina parantaa ajoa.. eli ei ole vielä kestävyyttä tuohon hommaan. Kumpuileva maasto ja kovahko tuuli, se on asia mikä ei saisi vaikuttaa noin paljoa enää... Se että olen antanut Piitulle nyt liinaa enemmän, en roiku enää puolessa välissä, vaan ennemminkin ihan lopussa ja pääsee poikittelemaan enemmän. Esine motivaatiota en vieläkään epäile, tuntuu kyllä etsivän tosi tiukasti esineen jos pienimmänkin hajun saa. Eli onko sitten vain puhtaasti tuosta hutiloivasta ajotyylistä kyse :( Noh, katsotaan nyt viikko reilu ja ajelen sitten ottamaan uuden jäljen. Pitää koittaa miettiä jotain konsteja tuohon ajon tarkentamiseen... pelto on varmastikin yksi.. vaikeammat käpin paikat, käppitreeniä erikseen,... Tulevaa kisaa silmällä pitäen pisti kyllä kovasti mietityttään. Muutenhan neiti oli tosi reipas, samalla tempolla veti loppuun asti, eikä mitenkään väsähtäneeltä vaikuttanut missään välissä... Hyvinhän sillä sinni riitti vetää kilsan jälki kolmella käpillä :D jotain positiivista pitää kaivaa... Kiitos Aino jäljestä muuten! Siinä ei ollu mitään vikaa ;)