Ts... meidän ykkönen jäi sitten ihan vaan ja ainoastaan oman mokan takia saamatta ;)

Hämeenkyrössä kisat, lämpötila mittarissa 30C plussan puolella ja aurinko senkun porotti. Oikeen passeli sää siis ;) Ylituomarina oli Timo Nopanen ja hän toimi ruudussa tuomarina. Tottiksessa Harri Heikkonen ja Jäljille lähtetti Teijo Hanhilampi.

Arvottiin numero 15 itsellemme, joten odottelua oli tiedossa. Ensimmäisenä tarkastus, missä ei mitään sanomista. Nykyään ei tuomari saa enää koiraan koskea, mikä on kyllä aika ihmeellinen sääntö? Juoksun tarkasti toimitsija.

Tottikseen tein nyt aika erilaisen valmistelun, kuin koskaan ennen. Jätin kaikki rimpsut ja rämpsylät tekemättä, treeniliivin pois ja hihnakin jäi kentän laitaan. Mahdollisimman rauhallinen lähtö, kun oltiin toisessa parissa eli paikalla makuuseen ensteks. Tällä kertaa siinä ei ollut mitään ongelmaa, vähä seuraili toisen koirakon puuhia, mutta ei ollut mitään nousu aikomuksia tällä kertaa :D Tottis sitten ja sain vähän viriteltyä paikallaolo piilon takana, parit perusasennot ja täyskäännökset ja avot, oltiin valmiita hommiin. Seuraamisesta saatiinkin ERINOMAINEN! ei olla muuten ennen saatu. Piitun poikittaminenkin on jäänyt vähemmälle ja kun perusasennot on nyt olleet ihmeen suoria, niin mikäs tässä :) Sitten ne jäävät ja se TEKI SEN ISTUMISEN :D Enkä minäkään saanut edes töhrättyä sitä kaksoiskäskyllä! Kiitos Teemulle ja Katjalle naksutteluista! Liikkeestä maahan oli muuton ok, mutta ois saanut olla nopeampi ja luoksetulo voimakkaampi, tippu hyväksi. Liikkeestä seisominen erittäin hyvä, siinä oli se väistö sivuun. Noudoissa tuli sitten enempi sanomista. Taisivat olla erittäin hyviä kaikki, mutta erityinen huolenaihe on nytten, että on alennut vähän jauhamaan kapulaa, tuomari moitti enempi sitä, että saisi olla nopeampi/voimakkaampi, siihen tuo sää varmasti vaikutti. Epäilen että on jotain lihasjumia jossain, koska on ihan nyt parin päivän aikana ruvennut tuota tekemään :( Täytyy tsekata tuo. Eteenlähetys ok, eteni tosi reippaasti ja määrätietoisesti, olisi saanut olla vähän nopeampi maahan menossa. Loppupisteet 94 :) Piitu oli suberp! Tuomari oli aikas tiukka, antoi tosi monelle nippanappa 70p vaikka tottikset näytti mun silmään ihan ok:lta. Joten extra tyytyväinen olen tuohon :D Ja tuota valmistelua täytyy käyttää jatkossakin, jäi kaikki ylimääräiset pääppäilyt ja hyppimiset pois ja jakso keskittyä kun en sählännyt kentän laidalla puolta tuntia ennen omaa vuoroa :)

Sitten... Jäljiltä ei hyviä uutisia kuulunut. Alkupään porukasta taisi 4 tai 5/7 keskeyttää :( Meillä oli viimeinen arvottu numero 15, joten odoteltiin aika kauan. Siinä odotellessa joku hölkkääjä juoksi meidän janan ylitte... soitin siitä ja meidät siirrettiin viereiselle jäljelle( siitä oli ohjaaja keskeyttänyt tottiksen jälkeen). Jana meni ihan perseelleen (pardonn my finnish). Lähetin, eteni ihan ok n. 20m otti jäljen, meidät huudettiin takaisin janalle. JA TÄMÄ TAMPIO LÄHETTÄÄ KOHTI TAKAMERKKIÄ! Eihän se jälki siellä oo, kun se oli siinä! (mutta eihän se voi olla voittajassa näin edessä... VOI SE!) Siellä sitten käytiin etsimässä ja meitä huudeltiin takasikin kun Piitu eteni yli takamerkin... Takaisin päin lähetys ja taas se ottaa takajäljen ja nyt mulla raksutti vasta... lähetä se nyt sinne jäljelle... Ja niin se löyty sitten lopulta. Hurjat 18p janalta. Maria kiittää ja kumartaa edes noista. Jälki oli vaikea. Ekan käpin yli Piitu ajoi ja poimin sen. Sitten tuli hattukuvio ja siitä selvittiin, mutta siihen jäi käppi :( mää sen arvasin ja niinhän se oli jäänytkin kun kaavion kävin tarkastaan. Pitkä suora millä taas tuumas ajaa käpin ylitte, nyt pysäytin Piitun ja pyysin etsimään käpin ja kun lopulta sen huomasi toi ja sai palkkaa siitä. Sitten piikki mikä ok, seuraava kulma ok vasemmalle, seuraavan käpin nosti hienosti. Sitten tuli piikki oikealle ja meillä ihan totaalinen hukka. Etsittiin jälkeä varmaan 5-x minuuttia siinä. Lopulta se löytyi kun kiersin itse isomman kaaren vastapäivään pois sotkeentuneesta kohdasta. Seuraava käppi taas ok ja kutoskäppi ok Piitu nosti nuot hienosti :) Noit ekat käpit se jotenkin vain, ei tajunnut niitä alkumatkasta, mutta loput nosti tosiaan hienosti. Neiti oli aika poikki, mutta on se sitkeä sissi ja päättäväinen menijä kun vaan annan sen rauhassa mennä! Siinä sitten käytiin vielä etsimässä sitä viimeistä esinettä, kun tiesin että ykköstulos on siitä kiinni, mutta eipä sitä löytynyt :( yhteensä menetettiin 42p jäljeltä.

Puukkona haavaan... esineruutu meni ihan loistavasti :) Suoria pistoja 50m Ekalla vasemmasta takakulmasta esine. Kolmannella toisesta takanurkasta. Sitten pari pistoa etulinjalla, ja vielä keskeltä taakse mistä nousi kolmas. Neiti jakso juosta hienosti vaikka jäljen jälkeen mentiin heti ruutuun. On meidän kuntokuuri onneksi vähän tehonnut! Täydet 30p, ruudusta mistä monikaan ei tuonut kaikkia.

Sellainen koe tällä kertaa. JK3 ja 252p. Omaan piikkiin mennee se. Eikun treenaamaan ylivanhoja janoja, että opin lukemaan tuota paremmin! /Tajuan ite ohjata oikein :(

Piitu jakso aika paljon paremmin kun kastelin sen vedellä ennen tottista, ja maastoja! Märkä froteepyyhe selkään kun tultiin suorituksista, niin sai läähättämisen loppumaan aika nopsaan :) Ei koiralle tullut ihan niin pahaksi tuo helle.

Katsotaan jos vielä kesäkuulle saataisiin peruutuspaikka yksiin kisoihin, jos ei niin varmaan jää sitten SM-haaveet tältä vuotta ja laitetaan nokka kohti syksyn piirinmestiksiä ja rotumestaruuksia. Ois se ykkönen vaan kiva saada ja saadaan me se vielä!