Hakuilua tehtiin Hanna Oravan johdolla sekä lauantaina että sunnuntaina. Mikäs sen mukavampaa kuin hakuilu, kun on hyvä porukka, hyvä vetäjä ja kaunis sää vielä kaiken lisäksi :)

Lauantain treeni on jotenkin täysin pyyhkiytynyt mun mielestäni :-O koitan nyt jotain muistella. Ensimmäinen ukko oli umpipiilossa suorapalkka vasemmassa etukulmassa. Vaikeusastetta tähän pistoon teki se, että matkan varrella oli toinen tyhjä umpipiilo, missä oli kuitenkin käyty. Piitu hairahtuikin tähän harhaan ja pari lähetystä kävi potkimassa tätä umpipiiloa mikä oli tyhjä. Kävin sitten lähettämässä tämän valeumpparin toiselta puolelta eteenpäin ja nyt nappasi heti. Oppimistakin tapahtui, koska lopuissa lähetyksissä ei tyhjät umpipiilot enää haitanneet :) Hanna korosti noita tyhjiä umppareita, koska ovat monesti vaikeampia koirille ja aiheuttavat häiriötä enemmän kuin ne täydet. Toinen ukko taisi olla suorapalkka edessä?... kai. Tältä ukolta maalimies lähti pallot viuhuen karkuun kun olin ottanut Piitun kiinni, jäätiin sen verran jälkeen, että Piitu menetti näköyhteyden mmeen joka juoksi vastakkaiselle puolelle minne lähetys perään. Nyt otettiin näyttökin ja minä jopa roikuin Piitun perässä... todettakoon tähän väliin, että canicross rulettaa! hurjaa kyytiä :D Mutta näytölle lähti siis hyvin, perässä roikkuminen ei tosiaankaan haitannut. Seuraavalla ukolla muistaakseni taas näyttö ja sama juttu, eli maalimies lähti pallot viuhuen meitä karkuun. Toinen ukko oli valmiina metsässä ja sille lähetys. Ukkoja oli kaiken kaikkiaan varmaan se 5kpl. Ongelmia oli irtorullan otossa ollut vähän, eikä oikein mennyt maahan sitten maalimiehellä, mutta muuten super.  Irtosi hyvin, eteni suorin pistoin hyvin ja sitä pelättyä näytöllelähtö ongelmaa ei tullut. Irtorullan kanssa hidastelua ei pidetty niin vakavana. Parempi että tarkistaa maalimiehen kunnolla kuin että hötkyilee sieltä pois. Kaikki pistot tehtiin muuten pimeänä, eli mitään apukeinoja ei käytetty. Eli hyvin oli hommat pysynyt mielessä :D

Sunnuntaina sitten toisinto treenit. Koska ongelmia ei ollut näytölle lähdöissä, ei mitään sen suurempia hetsiukkoja tehty nytten. Eka maalimies oli vasemmassa etukulmassa n. 20m eilisestä umpipiilostä rataa eteenpäin. Suorapalkka sinne. Toinen maalimies tyhjän umpipiilon takana suoraan edessä ja tänne kanssa suorapalkka, ei mitään epäilystäkään umpparin suhteen kummissakaan. kolmas ukko oli sitten umpipiilossa n. 25m keskilinjasta suoralla linjalla. Tälle otettiin näyttö. Nyt ei ollut ongelmaa irtorullan otossa vaan heti poimi sen ja hyvin toi eteenpäin mulle. Itse koitin pientä uutta juttua ja jatkoinkin kävelyä kunnes Piitu oli mun sivulla rullan kanssa. Aiheutti hieman verran pöljän ilmeen Piitun naamassa ja rullan tiputtamisenkin :D mutta hoksasi nostaa sen ihan itse ja tulla sivulle. Näytölle lähdössä varmaan vielä ihmetteli mun toimintaa ja jäi hetkeksi tuijottamaan mua, mutta annoin käskyn vasta kun katsoi metsään päin ja lujaa lähti käskystä ilman mitään epäilyksiä :) Ajatuksena tuossa siis saada se koira tulemaan automaattisesti siihen sivulle naama kohti metsää rulla suussa.  Nyt sai vasta ekan kerran pallot maalimieheltä. Pelkillä ruokasuorapalkoilla siis tähän asti. Ehdotuksena tuli vähän eriarvoistaa noita pistoja, eli työskentelystä suorapalkkaa, ruokakippo auki vastassa, ei palloa. Näytöstä sitten ruoka + palloleikki ja toki viimeiseltä maalimieheltä pallo kanssa. Eli nostettaisiin tälläkin tavoin sen näytölle menon arvoa Piitulle ja uskon kyllä että tuo toimii tälle neitille. Sitten vielä pari vähän vaikeampaa etenemistä maaston takia suorapalkoille, molemmat ihan ok, tosin viimeisellä jouduin lähettämään uudestaan kun ei ollut saanut hajua tuulen käytyä poispäin alueesta. Toisella pistolla kävi sitten niin syvältä hakemassa hajut että ukko löytyi :) Piitu leikki mm:n kanssa hienosti, jaksoi hyvin ja teki hienoja pistoja. Etenemistreenejä nyt vain, ne tyhjät mukaan kuvioon pikapuoliin kanssa ja ei siinä sitten muuta kuin treeniä treeniä vaan.

 

Hyvä treeni kaiken kaikkiaan ja Hannalta saatiin varsin hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen. Toivottavasti tässä nyt päästäisiin treenailemaan tämän kesän aikana. Niin kovin hyväksi kehui meidät että tässähän innostu :D Muita ajatuksia mitä puitiin. Eli pistoista, odotetaan niin kauan lähetyskohdassa että koira on edennyt riittävän syvälle, eli hyväksytään pistot, sitten vasta eteneminen. Ei tule mm. niin paljon sitä sakaamista siinä keskilinjalla... Hanna oli myös sitä mieltä, että jos koira tekee hyvän piston, etenee aluetta, mutta mm jää metsään, niin toiselle puolelle vain uusi ukko palkaksi ja otetaan tyhjänä. Tuuliolosuhteista yms johtuen joskus ei vain saa hajua ja jos työskentely muuten oli moitteeton, niin palkataan se pisto sitten tyhjänä. Radan tekemiseenkin tuli ainakin itselle oivalluksia. Piilot merkittiin grepeillä niin keskilinjalle kuin Piilon päälle, jotta lähetyskohdat oli hyvin selvillä ja mm:sten oli helppo löytää oikeisiin paikkoihin. Piilot limittäin niin, että etenemisestä radalla tuli todella jouhevaa. En tainnut kuin parilla pistolla joutua menemään metrin tai kaksi takaisinpäin kun metsästä tultiin. Etulinja oli myös limittäin, joten eteneminen oli alusta tasaista joka pistolle. Voihan kun tää mun hakusanasto on niin kovin virallista :D Mutta hauskaa oli molemmilla ja toiv pääsee pian jatkamaan.