Tää mun päivitteleminen näköjään hiipuu hiipumistaan,... no eipä ole kauhean suuria tehty tai tapahtunut. Parit treenit tälle vuotta on käyty maneesilla ottamassa ja lauantaina oli Längelmäellä Giramin porukan kanssa treenipäivä. Oli siinä näky kun koko halli oli malinoissia täynnä ja nätisti paikallamakuussa vierekkäin :) Aprillipilojakin oli kolmin kappalein mukana, on ne vaan jo isoja ja mukavan olosia poikia!

Piitulla remppas anaalit taas tällä viikolla ja oli poitilassa tuolla. Maanantaina huomasin fistelin ja tiistaina ja torstaina käytiin eläinlääkärillä sörkkimässä.  Polosella ollut kurja viikko, mutta niin vaan reipastu lauantaiksi että päätin treeneihin lähteä. Leikkaus on nyt päätetty noille tehdä kunhan vain nyt antibiootit hoitaa ensin kuntoon. Ei voi kuin toivoa parasta että se menee hyvin, riskit on tiedossa, mutta ei tämänkään kanssa voi enää elää :(..

Lauantaina otettiin sitten ihan lyhkäsiä juttuja ja enempi kiva kiva treeni :) Saatiin yllättävänkin positiivinen palaute! Ja itse olin Piituun enempi kuin tyytyväinen, oli nimittäin aivan hiljaa koko treenien ajan! Ei enää sitä piippaamista! Uusi paikka, paljon häiriötä ja itsellänikin pieni jännitys päällä ja silti oli hiljaa, mun osalta olin siis jo super tyytyväinen tässä vaiheessa. Muuta mitä olen tässä nytten tehnyt, olen vähän hilannut Piitun perusasentoa taaksepäin ja ilmeisesti ihan hyvällä menestyksellä. Tahtoo vielä seuratessa palautua entiselleen, mutta saatiin hyvää vinkkiä miten jatkaa ja kuinka saada sitä paikkaa seuratessakin taaemmaksi. Seuratessa pysähdyn niin että vasen jalka jää taakse, paino oikealla ja heilautan vielä käsiänikin ikään kuin jatkaisin liikettä. Koiran pitäisi tässä vaiheessa seurata vasenta jalkaa ja olla varsin takana, ei oikean jalan mukana edessa, siitä sitten vain hihnalla ja/tai moittimisella pyydetään korjaamaan ja matka jatkuu kun on taaempana. Tuntu vastaavan tuohon hyvin jo ihan muutamalla otolla, katsotaan jos toimis. Tavote olisi saada tuo menemään edes sen 10 askelta kunnolla sivulla, se riittäs melkeempä kaikkiin liikkeisiin (paitsi tietty joku pk- pitkä kaavio) Voihan se olla jo aika mahdoton haave tämän ikäselle koiralle saada korjattua, mutta yrittänyttä ei laiteta :) Tunnari tehtiin, toi ekalla heti oikean ja se riitti siitä, tunnarikapulan pitoon pitää tehdä erillisiä harjotteita ettei pureskele. Muut kapulathan tuo tuo hyvin pureksimatta, mutta tuota jauhaa aika pahasti. Luoksetulo kerran, minkä teki kyllä ilosen nopeasti. Vapaassa välissä pelleilin vähän merkin ja ruudun kanssa ja yllättävästi nekin paikallisti ja meni. Mukava treenipäivä oli Piitun osalta ja noilla vinkeillä koitetaan jatkaa. 

Nikikin oli matkassa ja sen kanssa lähinnä ihmeteltiin suurta maailmaa. Kovasti piti aluksi rähjätä varsinkin koirille. Muutamaan päästin tutustumaan lähemmin eikä tuolla sitten enää ole ongelmaa kun alkuun pääsee, mutta se alku onkin sitte aika äänekäs ja mielellään ottais hammaskalustoakin käyttöön kun pelottaa niin kovasti... Ai miten niin terävyyttä tässä ... kaiken tämä näkee ja kaikkeen reagoi. Kyllä tuolle pitää paljon enempi ruveta paikkoja näyttämään (mistä syystä Niki oli mukana tänään Parkanossakin ja käytiin kävelyllä rautatieasemalla missä paljon ihmisiä ja kylällä) Hallissa käytiin lopuksi ja siellä otettiin ihan leikkiä ja namitottista. Kivasti se siellä keskittyikin kaikista häiriöistä huolimatta, mitä nyt välillä vilkuili. Leikkikin sujui oudossa paikassa palautuksineen päivineen, ihan super oli Nikuliini :D Lopuksi vain hengailtiin pitkä pätkä ja rauhottu ihan hyvin makoilmaankin. Reipas se on ja äkkiä sopeutuu, mutta nyt pitää kyllä tämän emännän ottaa itseä niskasta kiinni ja kuljettaa enempi!!!! Nikillä alkoi myös hampaat vaihtua, ensimmäinen oli irtoamassa toissa iltana ja tänään oli jo pari hammata puhjennut. Valitettavasti rako on ihan entisenlaisensa ja sormet on ristissä että rupeaisi alaleuka kasvamaan. Poistin nytten muut lelut arsenaalista palloja lukuunottamatta. Pitäisi kuulemma jonkin verran auttaa tuohon hommaan. Toivotaan tosiaan näin. Tottis mielessä Niki on edistynyt nyt hurjasti. Tekee varsin kivalla motivaatiolla asioita ja koko ajan pienemmillä avuilla. Haukkua ollaan opeteltu ja tänään saatiin ensimmäiset oikein sarjat ulos ja vaativammalla äänellä, kyllä se epäilemättä sieltä irtoaa kun hoksaa kunnolla, sen verta röyhkiä osaa olla ;) Miialta näin hyvää vinkkiä miten haukutuksella saa vähän tottikseen virtaa lisää, ettei mene liian kaavamaiseksi. Leikki on myös parantunut hurjasti ja irrotuskin sujuu varsin luotettavasti. Leikki puoleen varmaan vähän tulee nyt taukoa koska aika kipeältä ainakin näyttää tuo suuvärkki tällä hetkellä. Kotona Niki jatkaa meidän ihastuttamistaan suurella persoonallaan. Se on jotenkin niin iso! kaikki pitää tehdä jotenkin isosti ja äänekkäästi :) Pelkkä kyljelleen maahan meneminenkin tehdään ison huokauksen kanssa ja liiotellun isolla heilautuksella minkä jälkeen kuuluu klonk kun kopsahtaa lattiaan :) Ovet on oppinut aukasemaan ja on aika päättäväinen jos haluaa jotain. Riippumatto on tuon lempi paikka mihin mönkii iltaisin nukkumaan, siitä sitten seurailee maailman menoa :) On se veijari! Toivottavasti nyt nuo hampaat kasvais!!