Tämän asian kanssa on painittu enempi kuin rankasti viimeisen kahden viikon aikana. Uudet hampaat eivät ole sen paremmassa asennossa, kuin maitohampaatkaan ja paha yläpurenta on vieläkin vaivana. Molemmat alakulmurit matkalla suoraan kitalakeen. Käytin Nikiä Tampereella Oiva klinikalla toissa lauantaina ja sieltä saatiin jonkinlaisia ohjeita jatkoon. Hampaiden amputointia en haluaisi lähteä tekemään tälle, joten ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi jää ns. Pulpa - amputaatio (hampaat lyhennetään, niin että pysyvät vielä elävänä), mikä voidaan tehdä vasta kahden kolmen kuukauden kuluttua, kun varsinaiset hampaat ovat kasvaneet riittävän isoiksi. Tarkoittaa siis nyt myös sitä, että hampaat kasvavat mitä todennäköisimmin kitalakeen tässä välissä ja ne katkaistaan lyhemmäksi sitten myöhemmin. 

Nikillä oli myös kaksi maitohammasta sitkeästi kiinni yläkitalaessa, jotka Oivasta suositeltiin poistettavaksi ja niinpä niitä pitkän harkinnan jälkeen mentiin poistattamaan viikko sitten omalle eläinlääkärille. Harkinta oli siitä, että nukutanko Nikin pois jo kokonaan. Ajatus siitä mitä tämä joutuu käymään läpi, tekee vatsan pohjassa kipeää vieläkin :( Ei ole varmastikaan kovin mukava tunne suussa. Soiteltuani ympäri ämpäri, kirjoiteltuani ees sun taas  ja neuvoja kuultuani, päätin jäädä katsomaan mihin suuntaan tilanne kehittyy. Toivon todellakin että ratkaisu on oikea, siltä se ei vieläkään koko ajan tunnu :( Mitä tietoa asiasta löysin, niin tuntuu että näissä tilanne paranee aina sinne 8-10kk ikään saakka ja vasta vuotiaana voidaan sanoa lopullinen tilanne. 

Päätös on nyt toistaiseksi voimassa, mutta sillä varauksella, että jos tuo kovin pahan näköiseksi kääntyy, tai jotain muuta pahempaa vaivaa tulee, niin neiti pääsee pois, mieluummin liian aikasin, kuin päivänkään liian myöhään... Mutta toivotaan ja katsotaan. Toivomisen lisäksi olen aloittanut hampaiden taivuttelun ihan koti konsteilla ja tehdäänkin sitä nyt 3-4 kertaa päivässä 15min kerrallaan. Tehdään kaikki mitä voidaan, mutta en nyt toivo vielä liikoja... Muuten murheenkryyni Niki on oikein reipas ja iloisen super ärsyttävä oma itsensä täällä ;) Noista hampaan vääntelyhetkistä on ollut ihan positiivista vaikutusta tuohon kun joutuu rauhottuun noiksi pätkiksi tuohon syliin... tuntuu jopa nautiskelevan siinä!