Kasvattajan järkkäämässä hakupäivässä Pursiaisen Pian opastuksella treenaamassa siis. Paikka oli sama armeijan rata kuin viime syksyn leirillä, eli siellä oli hienoja maapiiloja yms, hauska rata :)

Piitulle otettiin eilisen jälkeen nytten tyhjätön rata ja kuusi ukkoa suoraan edestä kaikki. Ihan ekana oli nenän avaaja polun varressa namipurkin kanssa. Piitulla meni tovi hoksata ettei sen tarvikaan seurata mun rinnalla, ja kun ei seurattu, niin sitte ryntäiltiin polkua eteenpäin, rulla suuhun takaspäin, eteenpäin.... noh, kielsin nyt varovasti sitä pitämästä rullaa ja se nenänavaajakin bongattiin ihan nenän avulla sieltä. Mutta näitä vois taas käyttää, jos sillä sais vähän tasotettua tuota alun kuumenemista.

Ensimmäinen oli maapiilossa ja siihen piti tulla näyttö, ja minä käyn avittamassa maalimiehen ylös sieltä ja mm. palkkaa tämän jälkeen. Noh, Piitu eteni hyvin, tarkisti harha piilon ja jatko matkaa varsinaiselle. Otti rullan ja toi ihan ok, vähä tiputtaa aikaseen sen, pitää vaatia tuomaan käteen. Noh, sitte alias Maria rupes kämmäileen. Naru oli ihan solmussa, risuissa yms, en saa selville en millään ja Piitu siinä jo kieseissä että mennään nyt JOOOO!!! Sitte sain selville ja päästinki irti liinasta kun annoin näytä käskyn :-O Maalimies siis montussa mistä ei pääse ylös. Piitu kyllä juoksi sinne ja oli hetken, mutta kerkis jo tulla uudestaan rullan kanssa vastaan kun en ehtinyt ajoissa paikalle eikä ollu ketään maanpäällä palkkaamassa. Mun moka.... Kakkonen oikea etukulma umppipiilossa ja suorapalkka. Sinne eteni hyvin ok kaikin puolin. Kolmonen suorapalkka maakuopassa, Sekin ok. Kolmonen jatkoi rataa edeten vitoseksi, niin että Piitu näki mihin mm. meni. Neloselle teki pienen mutkan ekalla lähetyksellä ja uusein tuon. Toinen lähetys ok ja löytö, nyt nelonen eteni kutoseksi niin että Piitu näki mihin meni. Keskilinjalle ja lähetys vitoselle.... ja tässä vaiheessa pakka levis ihan täysin :( Kuinkahan monesti uusein tuon lähetyksen, aina vaan singahti johonki suuntaan, työskenteli taaksepäin, teki pikku lenkkiä, otti rullanki kerran suuhun. Ihan ihme homma, siis periaatteessahan sen piti tietää missä se ukko on, kun tehtiin tuo siirto tuossa. Ihan tuntu olevan pasmat sekasin ja yks vaan juoksenteli mettälenkillä sielä, ei ajatustakaan että etsis oikeen tosissaan. Sama toistui sitten vielä kutosellekkin, sinne tosin taidettiin päästä vähän vähemmillä pistoilla. 

Tässä nyt on joku niksi ja sitä koitettiin kovasti aukoa. Samahan periaatteessa toistui eilenkin, eli usko loppu sen neljän viiden piston jälkeen ja homma meni ihan plörinäksi. Että mitä tuossa tapahtuu oikein ja miksi. Maalimies motivaatio tuntuu kuitenkin olevan kohdallaan, eli leikkii kyllä niin sata lasissa sillä viimeselläkin. Kuumanahan tuo käy ku mikä ja purkaa itsestään vauhdit jo noihin ensimmäisiin aika tyystin, eli onko nyt sitte joku ihan palkkauksella muutettava juttu, eli alkuun rauhallisempaa palkkausta (namit) ja palkka paranee loppua kohden. Toinen on varmasti se, että ei tuolla ole vaan tehty juuri neljää viittä pistoa enempää, neljä viis ukkoa max. Kangistuttu aika vaki kaavoihin. Eikö tuo vaan tajua että hommat vois jatkua tuota pisemmällekin. Reseptiksi nyt ainakin tuli lisätä reippaasti maalimiesten määrää ja sitä kautta saadaan siihen rataankin mittaa samalla, tyhjiäkin voi olla välissä. Kokeilla vähän tuota palkkausta että jos siitä ois jotain apua, alkuun rauhallisempaa ja loppua kohti enempi ja enempi riekkumista. Mitään pupuja yms ei, koska tämäkin voi olla toistuva kaava, vire laskee, niin nostetaan se keinotekosesti jollain ylös taas ja kas, kohta opitaan laskemaan virettä että päästään juokseen pupun perään... Eli koitetaan kääntää koiran vire laskevasta nousevaksi nyt palkkausta muuttamalla, ei maalimiesten käytöstä  aktiivisemmaksi muuttamalla. Tuttijuttuun, niin antaa sen rullan olla, mutta näytöt on vain satunaisesti mukana treeneissä. Näytön tämä kuitenkin osaa (ellen nyt ihan totaalisesti sitä ryssinyt tänään ;) 

Tai sitte tää on taas joku hormooni, fyysinen kremppa... ei ole ihan 100% kunnossa, ja valeraskauskin taitaa olla vielä vähän päällä... Mutta nuo palkkauksen muutokset yms, nyt ei mitään maata kaatavia ole, joten kokeillaan.