Perjantaina matkasin Tammelaan Katjan luokse kyläilemään. Alunalkaen oli suunnitelmana kisailla kaksipäiväisesti Hyvinkäällä, mutta kisat olivatkin nyt mukavasti yksipäiväiset toisin sanoen, jäi yks ilta aikaa ihan vaan saunomiseen & muuten mukavaan ja toinen päivä aikaa toipua ;) Kiitos Katja mukavasta viikonlopusta! Koissut kotiutu jälleen hyvin uuteen paikkaan ja käytiinpä me jopa yhteislenkillä koko lauman kanssa ilman suurempia rähinöitä :-O Siinä on kyllä vähän sovittelemista kun kolme omanarvontuntoista narttua pistetään samaan metsään ;) 

Lauantaina ehdittiin vähän treenailemaankin;

Piitulle janatreeniä. Tehtiin kaiken kaikkiaan kolme janaa molempiin suuntiin ja saivat vanheta ihan reippaasti. Mikään lähetys ei onnistunut oikein nappiin. Piitu jäi pörräämään ihan jalkoihin, ei vain lähtenyt käskystä, eikä oikein löytänyt jälkiäkään kovin hyvin. Jäi tosi kiva fiilis tuosta treenistä. En sitten tiedä mikä nyt mättää tuon janan kanssa.

Niki sai treenata esineruutua. Tallattu kaistale n. 12mx50m. Katja kävi viemässä esineen ja pidin Nikiä kiinni. Kupla ehti puhjeta tuossa välissä, kävi kyllä kertaalleen muistaakseni juoksemassa tuolla alueen perällä (Niin siis vaatimattomasti esinehän vietiin täyteen 50m päähän) . Kävin sitten hakemassa hajun tuosta esineestä ja takaisin lähetyspaikkaan ja poks, sinne paino hakemaan ja valtavalla vauhdilla syliin. Toinen kerta ja nyt kuplat pysy kasassa, painoi hakemaan, löysikin jopa ja milijoonaa takasi. Niki pysyi koko ajan tosi hyvin tallatulla alueella ja hyvin se irtoaa. On se pätevä :)

Sunnuntaina itse kisa sitten. Hyvinkäällä tottiskarsinta, mukana oli 15 koirakkoa ja hyviä tottiksia sitten nähtiinkin 81p. vaadittiin maastoon pääsemiseksi. Me saatiin peräti 92p. Ihan kivalla tottiksella. Seuraaminen tippui erittäin hyväksi täyskäännöksen hitauden myötä, mutta kehui muuten korrektiksi ja teki kulmat hyvin :D Jotain hyötyä talven seuraamistreeneistä!!! Liikkeestä seisomisesta tippui myös pisteet kun otti muutaman askeleen käskyn jälkeen. Muut jäävät erinomaisia :-O jopa istuminen onnistui! Tasamanoudossa piti kapulaa huonosti ja ennakoi sivulle menemisen, kuitenkin erittäin hyvä. Hyppynoudossa teki ekan kerran ihan super hypyt! Kiitos Minna vinkistä laittaa neiti pomppiin yli reippaasti ylikorkesta :) Tehos!   Isoin virhe oli eteen lähetyksen tuplakäsky. Piitu oli aika mukavassa vireessä tottiksessa. Ei mennyt yli piippaamiseksi missään vaiheessa ja silti paketti pysyi kasassa loppuun asti. Ihan tyytyväinen olin. 

Siihen se tyytyväisyys sitten jäikin... No jana onnistui oikeastaan aika mainiosti, saatiin siitä 38p. Kerran pyörähti jossain 30m kohdalla ja tuli luokse mistä lähetin uudestaan. Poimi jäljen nyt tosi tarkasti ilman mitään pyörimisiä ja lähti varmana jäljestämään oikeaan suuntaan. Oltiin pysytty jäljellä n. 700m saakka, ekasta käpistä ajoi yli ja poimein sen matkaan, piikki selvitettiin vielä ja tämän jälkeen jossain vaiheessa hukkasi jäljen. Rämmittiinrämmittiin ja rämmittiin ja sitten ilokseni kosteammassa kohdassa huomasin maassa hirven jälkiä enkä ihmisen :( Siinä oli joku pieni polun pätkä mitä nyt muistan että Piitu lähti menemään ja tässä kohtaa tieten vaihdettiin hirvenpolulle ja siitä hukkaan. Oltiinkin sitten metsässä aika tovi ja päädyttiin johonkin ihan muualle kuin piti... Tällanen jälki tällä kertaa. Piitu jäi sitten ilman palkkaa tuosta kun ei yhtään käppiä noussut. En tiedä loppuiko sillä sitten usko koko hommaan, kun ei käppiä noussut, ensimmäinen oli jossain 300m kohdalla ja ajoi siitä yli ja se toinen olisi ollut sen piikin jälkeen, mutta ei sitäkään sitten nostanut. Harmittaa kyllä vietävästi,... mutta tällasta tää on. Tuona päivänä ei sitten lopuksi saatu kuin kaksi koularia kolmos ja kakkos tuloksella. Moni muukin keskeytti tai nosti vain paria kolmea käppiä. Kesän ensimmäiset hellepäivät ja eloon nouseva maaperä varmaan teki vaikeaksi päivän monelle muullekkin. Katjan Gisa vanhana konkarina sitten vei koko potin :) On se vaan taitava!

Piitulle tein sitten illalla kotiin päästyämme jäljen ja sai vanheta sen pari tuntia. Tuo meni jotakuinkin yhtä huonosti, ei tuntunut millään pysyvän jäljessä kiinni vaan pyöri ja pyöri, lopuksi sitten keskeytin ja käveltiin kotia miettimään... 

Aamulla uusi jälki jälleen. Vanheni pari tuntia. Mutkaralli neljällä käpillä ja mittaa n. 400m. Nyt oli aika eri ääni kellossa ja tosissaan keskittyi jäljen ajoon, eikä vaan viipottanut häntä heiluen puoli huolimattomasti. Silti tuli varmaan kolme pahaa hukkaa jäljen aikana ja kesti tosi kauan löytää se jälki uudestaan. Kaikki käpit nousi kuitenkin ja sai Piitukin eväänsä tienattua. Annan nyt sille nenäpunkkilääkkeet varmuuden vuoksi ja katsotaan muutaman päivän päästä uudestaan, koska ei tuo ihan normaalia siltä ole. On se huolimaton ajaja ollut aina, mutta kun näyttää että se ei vain kertakaikkiaan haista nytten :-O Sinniä sillä oli silti kovasti paljon, kun ei luovuttanut tänäänkään vaan teki sinnikkäästi loppuun asti.