Molemmille koirille metsään jäljet :) Piitulle n. 1800m 7 käppiä ja loppuun ruokakippo, ei mitään ihmeempiä kikkailuja, mutta pari piikkiä taisi matkalla olla. Nikille n. 150m ja poks, ruokarasioita x 4kpl matkalla missä käpit päällä. 

Nikin jälki vanheni n. tunnin. Opetin tässä kotosalla vähän rasian ilmaisemista maahan menemällä sekä hyvällä että huonolla menestyksellä :) Sen verran kuitenkin että uskalsin metsää kokeilla. Jäljen lähti ajamaan yllättävän kivasti ja heti reagoi rasiaan, millä käskin maahan ja hyvinhän se meni ja jäi odottamaan että tulen aukaisemaan sen. Sama toistuikin iloisesti kolmella seuraavallakin. Harkitaan nyt vielä että kuinka paljon metsään jälkiä vielä teen, mutta ei tähän hätään peltojakaan oikein ole käytössä, joten jotain sentään.

Piitun jälki taisi olla jo reippaan pari tuntia kun lähdettiin ajamaan. Jana meni oikeastaan aika hyvin, tosin selkeä aukko mitä edetä, tarkasti takajälkeä n. 4m ja kääntyi omatoimisesti oikeaan suuntaan. Meno lähti vauhdikkaammin nyt ja selvittiin hienosti kolmannelle käpille saakka mikä oli n. 600m kohdalla. Siinä oli sitten joku sienestäjä seikkaillut meidän jäljen päällä ja tehtiin ihan perusteellinen hukka. Piitu kiemurteli metsässä eestaas ja aina palattiin tuohon viimeisen käpin kohdalle, mistä yritti taas lähteä etsimään jälkeä. Minä seurasin tollon koppina perässä. Vähän siinä jo vilkuiltiin multa apujakin, mutten pahemmin joutunut niitä antamaan. Lopulta hoksasi lähteä oikeaan suuntaan ja päästiin kohtaan minkä tiesin olevan varmasti oikea jälki, siitä hyvät kehut Piitulle. Yksi käppi jäi tuohon hukka kohtaan. Sitten sen sienestäjän jäljet meni uudestaan poikki meidän jäljen ( päätellen niistä kymmenistä askelista ja puukotetuista sienistä, niitä ei näkynyt kun tein jäljen, joten tosi tuoreet hajut oli) Tällä kertaa Piitu ei ollut ollenkaan niin hämillään, pariin kertaan sakattiin eestaas tielle ja siitä takaisin päin siihen missä hukkasi jäljen ja lopulta ihan omatoimisesti löysi oikean taas ja lähti menemään sitä tosi varmana nytten. Palkaksi olikin käppi alta 50m päässä tuosta hukka kohdasta, mikä jopa nousi sitten :) Ihan super kehut sai Piitu tästä suorituksesta, siinä tultiin n. 700m ilman käppiä ja selviydyttiin kahdesta pahasta hukasta! Matka jatkui vielä viimeset kaksi käppiä ja lopun ruokakipolle asti tosi ongelmitta ja varmasti. Tuli aika hieno jälki loppuviimen ja toivottavasti tuosta olisi apua noihin Piitun jäljen vaihto taipumuksiin kun saatiin kerrankin rauhassa pähkäillä ongelma tilanne läpi. Jäljellä tais mennä ainakin tunti aikaa, meinaas aika kauan selvitettiin sitä ensimmäistä hukkaa ;)