Keuruulla Kärnän Sarin opissa kahtena päivänä hakua molemmille koissuille. Aika super hieno mahdollisuus oli päästä ottamaan treeniä. 

Piitulle lauantaina 300m rata niin että en tiennyt missä maalimiehet ovat. Nyt en enää edes muista montako niitä oli... ehkä neljä. Maasto ihan super hieno, nopea kangasmetsä pohja missä näki n. 100m joka suuntaan. Lopussa pieni mäki toisella puolella. Ensimmäinen pisto oli kyllä katastrofaalisin ikinä... niinkö tuolla koiralla ei ois koskaan hakua treenattukkaan? Ei edenny millään ens, sitte kö eteni ei löytänyt ukkoa, kanto rullaa muuten vaan ja kun löysi ukon, ei ilmaissut ja kun lopulta ilmaisi, ei vienyt näytölle huuuuuuuuh... ukko oli vielä palkaton...  hyvä fiilis tässä vaiheessa. Treenilöt jatkuvat jotakuinkin yhtä hyvin. Nyt pistot rupes sentään sujumaan, eteni tosi hyvin ja syvälle, mutta ilmaisi mulle tyhjät umpipiilot!!! Käytiin katsomassa niitä, ensimmäiselle oikein veikin. "hölmö mitä sää nyt tollasta menit tekemään" mentaliteetilla. Uutta pistoa sinne ja taas valetta kehiin. Tekiköhän kaiken kaikkiaan kolmella vaiko neljällä umpparilla tuon, matkaa jatkettiin vasta kun kävi umppareilla ja tuli ilman rullaa takasten. Kutos piilossa oli lopulta ukkokin ja siihen saatiin ihan ok näyttö nytten pitkähkön pohdinnan jälkeen. Loppurata taisi mennä hitusen paremmin, mutta siellä ei ollutkaan enää tyhjiä umppareita. Yhdellä taisi käydä ilman että ilmaisi sen, ja saikin muuten super kehut siitä. Viimeset kaksikin ukkoa löyty ja olivat suora palkkoja. Aika sekava fiilis jäi treenistä. Onko ihan vaan valeraskaushormoonihuuruja vai mitä ihmettä :-O Onhan tuo tuttia kantanut, mutta nuo olivat rehellisiä valeita. Positiivista oli että jaksoi todella hyvin työskennellä koko ajan ja pistot oli oikeastaan tosi kivoja, vähänhän siinä taaksepäin tuli työskentelyä. Kehun paikkaa koittaa saada siihen vaiheeseen kun etenee sivurajalla oikeaan suuntaan ja antaa aikaa etsiä ennen kuin rupeaa kutsumaan takaisin koiraa. Miettiä miten sais tuota mielentilaa vähän rauhallisemmaksi heti alusta lähtien. Eka sata metriä menee ihan vaan kaahottaessa. Eli unohdetut nenän avaajat taas käyttöön ainakin. Hyvin Piitulla vauhti riitti loppuun asti vaikka tuossa pistoja taisi tulla lähemmäs 30kpl kaiken kaikkiaan :)

Sunnuntaina sitten pitkän pohdinnan jälkeen päätin laittaa neitin vaan ihan tulikokeeseen. Pv:n alueella n. 150-180m rata, se sama missä aikaisemminkin reenattu. Piiloja oli metsä täynnä :) Jälleen ukot piiloon myös multa. Nenän avaaja alkuun ja vähän purin neitiä ihan vaan revittämällä hihnan kanssa. Eka pisto vasemmalle kohti sitä maapoteroa missä aikaisemmin ollut aina ukko. Pongas heti siitä vierestä tyhjän umpparin, juoksi siihen, tarkisti, otti rullan ja tuli luokse. Minä laitoin liinan kiinni ja sitte kuulu "klik" Piitun päästä :) Ei tuumannukkaan viiä siihen umpparille, ihan vaan huusi että etkö sä akka tajua vaan lähettää mua! äääää moka! Sitte liina irti ja menoks, kävi tarkistaan muutkin umpparit sillä pistolla ja muuten perusteellisesti ja HAH! eipä tullut rullan kanssa ei =D Suorastaan hyvä pisto muutenkin. Oikealle uudestaan ja sielläkin taas metsä täynnä hämyjä, osassa oltukkin ja ilman rullaa tulee sieltäkin. Kehujen määrä oli aika suuri tässä vaiheessa. Muistaakseni viidennellä pistolla löyty ukko vasemmalta ja suorapalkka. Tältä ukolta sai oikein perusteelliset patukkapurut. Mielentila oli aika super Piitulla, ei häslännyt enää, ei piipannut ja aina käskystä ampu metsään kuin kone konsanaan :) EIKÄ VALEITA! Vielä muutama pisto ja vasemmalta ukko ja seuraava heti oikealta muistaakseni takakulmissa molemmat. Ihan super onnellinen olin tästä treenistä ja toivottavasti tämä meidän valeongelma ois nytten ikuisiksi ajoiksi kuitattu tällä. Toivoa sopii ;) 

Pari pohdittavaa asiaa jäi... miten on ilmaisun laita, siihen pitäs saada joku täsmätreeni ja kyllä noita hämyjä on hyvä laittaa metsään jatkossakin. Pistot ja työskentely on mun kriteereihin kivaa, sais vieläkin työskennellä enemmän eteenpäin, mutta ei oikeastaan käy tarkistetuilla alueilla enää sompaamassa. Nyt on ollut muutamia treenejä takana missä en tosiaan ole tiennyt missä ne ukot on ja se on muuttanut tuota hommaa aika totaalisesti. Ei enää kysele että onko sielä tosiaan ukko ja jos mun käytöksestä tietää että ei ole, niin eihän tuo mene. Liian fiksu kait :)  Kiltisti se alueen tarkistaa jos en tiedä ja pistän sen menemään uudestaan vaikka johonkin kohtaan kun poikkes liikaa taakse yms... Tiedä sitten, mutta tuntuu pelaavan. 

Nikille ääni mielikuvia molempina päivinä ja ihan vaan pistoja ilman apujakin. Lauantaina 6 ukkoa. Mielikuva 2,1 ja 1 lähetys. Sata lasissa mentiin eikä meinattu sekä ykköselle että kakkoselle. Sarin mielipide tuohon että pitääkö koiran pysyä maalimiehellä välttämättä palkattavana oli että ei hänen mielestään. Nikihän tapaa tulla milijoonaa mua vastaan palkat syötyään hirrrrveee virne naamassa "kato mamma mitä mää löysin" :) ja nyt siis päätin että saa tehdä näin jatkossakin. Nelonen ilman apuja ja oli hieman risteilevä pisto, mutta tuo neiti osaa silti edetä sinne vaikka vähän mutkitellenkin :) En tässä vaiheessa halua lähteä noita ensimmäisiä yrityksiä prässäämään, saa löytää sitten kun löytää, ei niin väliksi vaikkei ihan tikku suoraa menekkään. Nelonen olikin sitten jo tosi hyvä ilman apuja, meni ihan suoraa sinne. Vitonen ja kutonen taas mielikuvana kuusi, viisi ja vitoselle lähetys. Milijoonaa meni ja teki muuten teki yhden montun yli niin kamalan loikan että sieluni silmin näin jo koiranraadon penkan toisella puolella :-O on siinä vauhtia! Kutoselle samalla soitolla, ei ongelmia. Ihan super hieno oli Niki ja ilosesti leikki patukallakin vieraiden kanssa. 

Sunnuntaina sama mielikuva 2,1 ja lähetys 1,2 Molemmat tosi hienosti. 1 oli siinä maakuopassa ja vähän mietittiin että kuinkahan sen haistaa, mutta hyvin oli nenä auki. Kolmonen alamäkeen hyvää linjaa lähetys ja nyt tulikin sitten Nikille eka tyhjä, kävi hienosti tarkistelemassa edellisiä piiloja ja kutsusta tuli hyvin luokse, hieno vahinkotyhjä tuli siihen. Neloselle ääniapu ja sen nosto (tosi ryteikköinen metsä, mutta maalimies hurjan syvällä) Se meni hyvin. kolmoselle uusi pisto taas ilman apuja ja sekin sujui nyt suorilta ja löytö. Vitonen äänellä ok ja kutonen ilman apuja suberb! Neiti näppärä oikein :) Nyt otin Nikiä vastaan aina jonkun verran alueen puolella. Koitan pitää hallinnasta tarkasti kiinni tuolla, ettei luvattomia pääsis toteuttaan. Motivaatio hyvä ja pistot tuntus jo sujuvan :) Jatketaan samaan malliin.