Lauantaina oli aikainen startti Keuruulle ja vuorossa ensimmäinen koetus haun kolmos luokassa. Ismo Lönmark? pää tuomarina ja avustavana Minna ... (tää mun nimimuisti on just näin hyvä!!!) 

Arvontalipuke nostettiin ja numero oli 6. Tarkoitti että ensimmäisenä parina lähdettiin tekemään tottista kentälle. Tässä täytyy vaan ensimmäisenä todeta, että meidän uudet pohjustustreenit ei sopineet Piitulle ei sitten pätkääkään :) Alku meni ihan ok... tai siis no ei. Paikalla olossa neiti oli noussut istumaan noutojen aikana. Sitten tottis ja henkilöryhmään saakka seuraaminen oli ihan ok, sitten tuli aika paljon vilkuilua kun oli osin tuttuja ihmisiä henkilöryhmässä. Jäävistä istuminen jäi seisomiseksi, eikä mennyt toisellakaan käskyllä istumaan. muut jäävät ok. Noudoissa alkoi sitten pakka levitä ihan tyystin. Tasamaassa ei istunut eteen ja ennakoi heti sivulle menon kapulan oton jälkeen. Hypyssä sentään istui, mutta sama ennakointi oikein komealla loikalla. A-esteellä tuli sitten kunnon hassahdus, meni kyllä yli hyvin, mutta kiersi hypyn kautta takaisin. Samat ongelmat luovutuksessa... niin puhumattakaan siitä pureskelusta... Ainut liike mikä sitten onnistui tosi hyvin oli se minkä pidin varmana huonona, eli eteen lähetys :) Tulos tosi armollinen 80p.

Hakumettään menoa saatiin odotella varmaan melkeen tunti kaiken kaikkiaan. Piitulla oli jo varusteet päällä kun näin edellisen menevän metsään ja varuulta laitoin jos keskeyttävät tai jotain ja sitten pidettiinkin vielä kaffeepaussi ennen meidän vuoroa. Mutta tämä oli oikeastaan ihan hyvä, koska neiti sai purettua ylimääräsiä höyryjään siinä ulkoillessa ja oli oikeastaan tosi hyvässä fiiliksessä kun radalle päästiin. Aika haastava rata näin pohojalaas koiralle. Oikea puoli nousi aika kovasti ylöspäin koko radan matkalta ja vasen puoli laski alas. Tuuli kävi suoraan alhaalta ylös, eli jos ylhäällä oli ukko ja koira ei jaksais juosta ihan tarpeeks syvälle, niin sinne jäis. Rataa lähdettiin porskuttaan, ens vasemmalle ja sinne teki aika hyvän piston, oikealle, mutta lähti etenemään rataa aika lähellä keskilinjaa, uusein. Ehkä neljäs viides pisto, niin tuli vasemmalta rullan kanssa. Tähän ok näyttö. Rataa jatkettiin ja nyt työskentelykin oli omaan silmään suorastaan mallikasta paikotellen :) Sitten jossain 200m kohdalla näin että nenä nousi eri malliin ylös ja teki hyvän piston oikealle ja jäi sinne... tosi pitkäksi aikaa ja kun lopulta kutsuin, tuli ilman rullaa kuitenkin. Koitin laittaa toiselle puolelle, mutta vilkuili vain oikealle ja tuumas karata keskilinjan yli sinne, kutsuin ja uusi lähetys. Taas kesti tosi kauan kun oli jossain näkymättömissä. Sama uusittiin vielä kerran tai kaksi, mutta ei tullut vaan rullan kanssa :( Tiesin että siellä ukko on, mutta ei vaan ilmaissut???? Noh, nyt ei ollut keinoja kopassa eikä voi oikeen rassata loputtomiinkaan, joten jatkettiin matkaa ja viimesen ukon taas ilmasi moitteitta. 

Hämmentävä juttu oli tuo. Tämä sama piilo oli kompastuskivi tosi monelle muullekkin koiralle kisoissa, vain kaksi tais selvittää kaikki ukot... ja suurimmalla osalla tuo sama piilo osoittautui ongelmaksi. Oli kuulemma jotenkin oksilla plokattu piilolle pääsy, ettei koirat päässeet kovin lähelle varsinaista piiloa.. ehkä tämä sitten oli syynä Piitullakin, kun on nyt valeilmaisun kanssa painittu ja oisko mennyt epävarmaksi kun ei kunnolla päässyt tarkistamaan ja hänhän ei enää valetta tee ;) Toiv näin päin... Ilmeisesti olin myös kutsunut koiraa sillon ekalla kerralla kun oli paikalla käynyt, niin vähän huonoon väliin, mutta orpo olo oli olla kutsumattakin kun oli ollut pistolla jo vaikka kuinka kauan...  Muuten saatiin hyvät kehut. Hyvällä tempolla mentiin alusta loppuun ja ne kaks näyttöä mitkä onnistu oli ihan 10p. näytöt. 5p. rokotti työskentelystä jos oikein muistan.. ja olihan ne pistos osin vähän mitä sattuu...

Esineruudusta napattiin kaikki esineet 2.5 min ja 30p. 

Tulos 235p. III. Tulos ja HK3. Pienestä se on kiinni, jos ois sen rullan napannut ja tuonut niin ois nyt I. tulos taskussa... Mutta ehkä parempi näin jos tosiaan valeen pelossa jätti ilmaisematta.. jos ois ilmaissut epävarmana ja saanut siitä hyvästä ukon, niin saattais taas ilmaista vähän mitä sattuu vähän aikaa.