Tottis rintamalla on peräti tehty hissukseen jotain. Ihan koto pihassa pääasiassa ja kannuksen reissulla dognessilla tuli vähän puuhasteltua. Niki oppi noudon!!! Tämä on ollut työn alla viime aikoina :) Testissä oli koirien sosiaalinen oppiminen ja menetelmä ihan vauhtinoutona. Ihan muutamassa treenissä sain lopulta palaset loksahtamaan kohdalleen, sitäkin ennen yritys oli ihan hirmuinen, mutta edessä istuminen kapula suussa (siis kahden asian tekeminen yhtäaikaa :) oli se vaikein puoli tässä :D Lopulta sitten lamppu sytty ja nyt istua tapittaakin muuten tosi kivasti edessä ja pitää toistaiseksi hyvällä otteella kapulaa. Luovutusta en ole vielä ottanut, toistaiseksi aina vaihto patukkaan. 

Luoksetuloon vauhtia tehty jonkun verran ja ihan luoksetulon eteen istumisia, kun tuon sai kuntoon, niin noutokin rupes toimimaan paremmin. Jäävistä liikkeestä seisominen yhä vaiheessa. Osaa jäädä seisomaan käskyllä odota... jää aina seisomaan, mutta ei kovin nopeasti, mikä ikävää. Top käskyllä menee aina maahan tai istuu grrrr.... mutta kyllä se sieltä tulee vielä. Seuraamista otettu pitkää pätkää, 90 käännökset menee kivasti, mutta 180 tahtoo jäädä vähän jälkeen. Jumppaa jumppaa :) Seuraamisen edistäminen on pikkasen jäänyt vähemmälle, sitkeästi vain palkkaa oikeasta paikasta. Pikkasen on alennut painamaankin... oiskohan se nyt sitä vietin nousua tähän hommaan! :O) 

Piitulle kans noutoja aina ennen Nikiä, on tehnyt ihan hyvää ottaa toistoja. Myös opeteltu sitä että edestä ei mennä sivulle ilman käskyä. Seuraamisessa on taas ihan kamalan poikittain ja painaa, huoh... ei sais olla näin pitkiä treenitaukoa Piipparaisella. Hirveesti on virtaa!

Molemmat koirat on niin hörhöjä, että odottelen juoksujen alkua ihan mihin väliin hyvänsä, sais alkaa mielellään heti, niin ois ohi jo seuraavaks lähijaksoks.

Home hommissa edetään harppauksin eteenpäin. Nyt jätettiin lelut pois ja koirat etsii siis ihan vain ja ainoastaan homeen hajua!! Tää tuli nyt viime viikolla ja alkuun tuotti hieman päänvaivaa kun ei lelu enää ollutkaan piilossa, mutta nopeasti lamppu syttyi. Nyt on sitten tilanne se, että nämä saattavat jo oikeasti jotain jo löytääkin hometaloista. Jää nähtäväksi :) Toki näiden repertuaarissa ei ole vielä kovin montaa hometta, mutta niitä yleisimpiä kuitenkin. Vauhdilla tässä edetään ja mukavasti kaikki muutkin ryhmän koirat ovat edistyneet. Koirilla on ihan mahti asenne tähän hommaan, taitavat tietää että on tärkeistä asioista kyse :)

Meidän hiihtovaellus sujui vallan hyvin. Sinä yönä kun oltiin metsässä, ei pakkasta ollut kuin aste pari, joten hyvin tarettiin, niin ihmiset kuin koirat (mitkä olin pukenut ihan micheliin ukoiksi... ois se parempi turkkinen rotu tietyssä mielessä kivempi) Paluu matka sivistykseen, kaikki kymmenen kilometriä, teetti töitä meille kokoneista 5h. verran! Yöllä oli satanut lunta aika reippaasti ja tuuli tuivertanut tiet ihan tukkoon. Siinä sitä sitten rämmittiin puolen metrin umpihangessa eteenpäin :D Ikimuistoista etten sanoisi :)