Kouluttajaksi oli pyydetty Kiviahon Miia, paikalla 6 koirakkoa ja ilmainen sisäänpääsy jäsenille katsomaan pk- touhuja ja yllättävästi paikalla piipahtikin porukkaa!. Mukava ja opettavainen ilta saatiin pidettyä! Iltaahan jatkettiin tuonne yli klo 23 asti ;D Oli hauskaa kuulla Miiaa tässäkin muodossa, vaikka on vuosia jo tullut hänen opeissa oltuakin satunaisesti, mutta nyt tuli koko "idea" tiiviissä paketissa :) Kiitos Miialle vielä kerran, kun jaksoit tulla!!  

Niki oli mulla työn alla ja katsottiin seuraamista. Palkan paikkaan mietinnässä muutosta, kun ei tunnu paikka oikein pysyvän ja yhä seilaa tuossa. Aika nopeasti saatiin muutosta aikaiseksi kun tungin sen patukan niskaan, mistä vasemmalla kädellä saan sen nopeasti kaivettua esille ja heitto sivulle. Koira ei ennätä ennakoida ja hypätä kohti ottamaan sitä patukkaa vastaan. Pitää muistaa se vapaa sana, ennen kuin rupeaa kaivamaan sitä palkkaa ;) Kerta toisensa jälkeen illan aikana saatiin todeta miten palkan paikka vaikuttaa siihen miten koira toimii, tai jos ei toimi vielä, niin tulee toimimaan todennäköisesti! 

Sivulla istumisessa tuo neiti skitsopetterin tapa aleta kurottelemaan ulospäin (johtuu kainalopalkkauksesta alkuaikoina) siihen pientä käsiojennusta kehiin ja ohjataan pää oikeaan paikkaan.

Sitten katsottiin nikin seisomaan jäämistä. Ensinnäkin siis mullahan on siihen vielä sanakin hakusessa, joten ei ihme ettei neiti ole oikein hiffannut vielä ideaa. Mutta nyt siis kotiläksyksi ihan opettaa kädestä pitäen tuo seisominen, palkkaus taaksepäin ja käskyn muistutuksena sitten kun sen ymmärtää niin ihan "kauko" jumppaa eli istu-maahan- seiso käskytystä. Hihnasta veto, kehu palkka, juttua kanssa, että oikein jäkittää siinä seisomassa. Eiköhän tämä tästä kun vaan saadaan treeniä kehiin!

Piitukin pääsi illan päätteeksi pyörähtämään maneesilla. Sillä seuraaminen ihan kivalla mallilla ja tuo sama palkan paikka tekee varmaan sillekkin hyvää. Piitu on pippurinen nykyään!, sillä on kokoonsa nähden tullut ihan uskomattomasti voimaa talven hiihtolenkkien ansiosta :-O Ei pysy enää patukka oikiastikkaan käsissä!