Ensimmäinen hometalo meni ihan kivasti. Molemmat koirat reagoivat hajuun omalla tavallaan voimakkaasti ja ilmaisuja saatiin. Paikka oli niiiiiin homeessa että koiralla oli todella vaikeuksia saada itseään kartalle ja toiminta oli aika hallitsematonta paikka paikon :) Nikillä vallankin... Tuli ylimääräistä juoksentelua, koska hajua oli joka paikassa ja paljon. Ilmaisuja kuitenkin saatiin ja nyt seuraavaksi täytyykin kiinnittää erityistä huomiota tuohon ilmaisun palkkaamiseen että saan jäämään koiran piilolle pitkäksi aikaa ja hyviä vinkkejä siihen tulikin nytten. Piitun kanssa pitää miettiä että mikä tuo ilmaisu oikein on. Sille ei raapiminen tule kovin herkästi, tällä hetkellä sen löydöt näkee siitä että rupeaa "tonkimaan" kuonollaan löytökohtaa :D Varsinainen sikapossu?  Mutta siis se on aika helppo jäädä näkemättäkin jos ei ole ihan kartalla. Nyt on kuukausi aikaa treenata tuo ilmaisu kuntoon että seuraavan lähijakson oikeat kohteet saadaan vedettyä kunnialla läpi. 

Hakutreenit Jalasjärvellä Ahvenlammen metsäteiden varressa. Tehtiin suoraan metsään keskilinja. Maasto oli aika avointa, paikka paikon nopeaa, mutta hidasteitakin ripoteltu sinne tänne. Tuuli kävi keskilinjaan nähden oikealta varsin voimakkaana ajoittain. 

Nikille siirtyvät maalimiehet. 6 pistoa, 2 pitkää haukkua, 2 lyhyttä ja 2 suorapalkkaa. Otin osaan ääniavun ja osa ihan ilman apuja. Niki teki kyllä jälleen aivan super pistoja, parissa joutui juoksemaan vähän enempikin ennen löytöä, mutta pistot tekee aina sinne 50m saakka todella suorana. Pitää kiinnittää huomiota siihen, että millon antaa niitä ääniapuja. Huomasin tuossa että niitä tulee ehkä annettua helposti sillon kun koira on vähän pois asiasta -> helpotetaan treeniä -> eikö koira opi aika nopeasti että kun ei keskity, niin pääsee helpommalla... Elikä päättää etukäteen mille pistoille ottaa äänet ja mille pistää ihan suoraa, tai ottaa niitä ääniä sillon kun koira on menossa tosi keskittyneesti nenä oikeaan suuntaan. Haukku irtosi tosi hyvin kaikilla ja vielä viimeiselläkin kun oli jo juossut varsin pitkästi ja kovaa. Hjyvä hjyvä!!!

Piitulle treeni missä kaksi ukkoa ylisyvälle sinne tuulen puolelle. En tiennyt missä ovat, mutta pyysin keskilinjalla olijaa vinkkaamaan jos joku tuumaa jäädä. Piitullahan on kans ihana tapa tehdä sinne tuulen puolelle ihan naurettavia pistoja... Noh, oikealle ensimmäinen ja ehkä eteni sinne 40m saakka peräti. Vasemmalle ihan kelpo pisto. Jatkettiin oikealle ja nyt teki ihan naurettavan piston ja lähti etenemään radan suuntaisesti siinä 20m keskilinjasta. Tässä vaiheessa vinkattiin että etukulmaan on jäämässä. Sainkin laittaa Piitun varmaan sen viis kertaa aina itse edeten kohti mm:stä. Siinä rajoilla että vedinkö yli... mutta lopulta irtos niin syvälle että sai hajun (ukko ei kuitenkaan ollut kuin n. 70m) Hyvä ilmaisu siihen. Jatkettiin vasemmalle puolelle pienen tauon jälkeen ja sieltä tais nousta suorapalkkana seuraava. Jälleen hyvä pisto tuolle puolelle. Sitten oikealle pisto ja taas kurvasi varmaan jostain 25m kohdalta vasemmalle ja katos rinteen taake horisonttiin, eikä pois millään. Kävi sitten hakemassa mm:n piilollemenojäljen ja teki sen avulla löydön. Ilmaisu siihen ok. Summa summarum... Tuulen alapuoli toimii, yläpuolelle ei sitten millään kunnon pistoja. Toisaalta jos kisassa olisi se mm. siinä 50m päässä, niin hyvin todennäköistä että tuollaisissa tuuliolosuhteissa sen sieltä nostaa, mutta eihän tuo kaunista ole....