Perjantaina käytiin taas jäljillä ennen töihin menoa. Piiikkasen saatoin kyllä myöhästyäkin töistä, kun pitäähän sen jäljen kaks tuntia vanheta :) Nih!

Piitulle n. kilometrin jälki. Jana n. 20m oikealle. 6 käppiä mistä 5 mäntysiä... eli aiheeseen. Janan otti hyvin ja pysyi todella hyvin jäljellä koko matkan vaikka maasto tosi vaihtelevaa kuivasta mäntykankaasta kivikoista kosteaan, ojan ylityksiä ja tuli vähän sompailtua noilla ojilla että pääsin yli niistä. Ekasta käpistä yli, toisen nosti mikä oli tuo ei mäntyinen. Sitten paineltiin ihan reippaasti vaan käppi toisensa jälkeen yli. Kahdelle palautin ja näytin että tossa nyt ois, ajoit yli, en palkannut niistä. Viimeinen käppi taas nousi. Hyvin jakso ajaa jäljen kahdella käpillänsä ja hyvin pysy jäljellä, mutta ei käpit nossu :( Ehkä tuo mänty on jotenkin vaikea, koitan palata asiaan.

Nikille n. 300m jälki x- määrä käppejä. Osan kreppasin ja osan laitoin "varmoihin" paikkoihin että no tuon ainakin muistan kun menneään tästä :) Noh, ei tullut huomioitua että alkujäljen tein vissiin aika yleisesti käytetyn polun viereen missä oli ilmeisesti vasta kuljettu. Siitä selvittiin parilla pikku harhailulla, yks käppi jäi siinä. Sitten jäljen edetessä tuli kohta mistä toinen jäljentekijä kävi kävelemässä tosi läheltä ihan ennen kuin mentiin ajamaan Nikin jälkeä. (oma vika kun muistin väärin mihin sen jäljen vedin, harvapää ;) Tuli nenän ylös nostelemista ja vähän sellaista haahuilua siinä, että ei tajuuuuuu. Odottelin kaikessa rauhassa. Lopulta kuitenkin nosti jäljen ja just kun ajoi hyvin, niin osuttiin sopivasti käpille. Pari käppiä jäi tuohon väliin haahuilujen lomassa nostamatta :( niin ja kun en kerepannut niin en sitten oikein osannut viedä koiraa takaisinkaan jäljelle... huokaus! pitäis vain malttaa pitää vielä vähän helpompana nämä neiti alokkaan jäljet. Noh, loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin. Viimeisen 100m ajoi hyvin ja kaksi viimeistä keppiä nosti tosi varmasti. Ehkä se oppi jotain tästä ? :) kaikesta huolimatta.

Illalla käytiin vielä töiden jälkeen tottistelemassakin. Otin Taas Piitulle pitkän pätkän seuraamista ja istuminen perästä ja nyt se istu :D Jess! Seurailtiin, vähän jääviä mitkä meni aika kivasti nyt, myös seisominen. Luoksetulot. Noudot kerran niin että en nyt jankannut mitään vinoja heittoja ja teki tosi heinosti. Eteen lähetyksen taisin ottaa lopuksi.

Nikille samanmoista, eli seuraamista ja jääviä pääasiassa peruuttamalla. Namitottista pitkästä aikaa. Kivasti neiti skitsopetterikin kehittyy tottiksessa :D

Lauantaina päästiin sitten vihdoin ja viimein hakumetsään. Paikka Kirjavankivenkankaantiellä, tuttu ja helppo maasto näin ensimmäisellä kerralla. 

Nikille neljä ukkoa, siirtyvät ja valmiina metsässä. Alatuulen puolelle otin ensimmäiselle ääniavun ja sinne meni että pamahti. Haukkukin irtosi saman tien!!! Toiselta puolelta tuli hyvin tuuli ja sinne oli nenä pystyssä menossa jo valmiina ja sinnehän se meni. Nyt oli hetken miettinyt haukun aloitusta, yrittänyt vähän kaivaa patukkaa kädestä, mutta komeasti sitten louskutti pidemmänkin sarjan. Kolmonen taas alatuulen puolelle, nyt ihan pimeänä ja sinne se meni, ei mitään ongelmaa :D lyhyt haukku sinne ja vielä oikealle taas hyvästä tuulesta haju. Nyt kävi jonky ylimääräisen lenkin rataa taaksepäin haistelemassa jotain koiran pissaa hetken aikaa grrrrrr..... mutta jatkoi omatoimisesti, haukku alkoi samon tein ja pitkä hyvä sarja tuli vielä sieltä. HIENOA!!! 

Piitulle neljä ukkoa multakin piiloon n. 200m rata. niin että viimeinen kuitenkin jommassa kummassa takakulmassa. Vasemmalle aloitus ja tänne jouduin uusimaan piston pari kertaa. Vähän oli vauhtia talven jälkeen ja nappas kerran rullankin, siitä toruin vähän. Oikealle saatiin sitten hyvä pisto ja taisi siitä nousta maalimieskin. Ehkä tuonne vasemmalle oli siksi vaikea mennä, kun sai tuulesta jo hajun oikealla olevasta... voi olla. Sitten rataa eteenpäin, yks hyvä pisto vasemmalle. Sitten oikealle vähän huonompi pisto, minä uusein. Toinen pisto sitten uppos ja irtos. Piitu eteni lähes takakulmaan ja tuli sieltä rullan kanssa. Epäilin jo että tais takakulman viimesestä ukosta tulla toinen :) Hyvin vei näytölle ja ei se ihan takakulmassa onneksi ollut. Oli miettinyt rullan ottamista aika kauan siellä. Sitten vasemmalle, uppos hyvin ja taisi maalimies olla sopivasti just kohdalla tai pienen etenemisen jälkeen. Nyt näin hyvin mitä puuhas, jäi maahan maalimiehelle, pyörähti pari rinkiä, otti rullan suuhun, jäi taas maahan maalimiehelle, sitte vinkasi ja lähti tulemaan rullan kanssa mun työ :D Hyvin vei taas näytölle. Tämän piti olla palkaton, mutta palkattiin nyt kuitenkin kun tuossa rullan kanssa lähtemisessä tuntuu nyt olevan vähän turhan pitkä viive. Sitten pari tyhjää pistoa molemmin puolin ja lopulta vasemmasta takakulmasta nousi viimeinen akka. Todella tyytyväinen olen tuohon treeniin. Hyvin jaksoi juosta. Ei valeita. Teki pääsääntöisesti tosi hyviä suoria pistoja ja työskenteli koko ajan eteenpäin rataa. Tuli hyvin metsästä suoraa tykö ja aina lähti hyvin uudelle pistolle. Keli oli aikasen kuuma, joten ei ollut kevyttä juosta. Super tyytyväinen!!!