Voi vitsit!!! Tämä kevät on tuli niin äkkiä ja oon ollut enempi kuin fiiliksissä :D 

Käytiin isännän ja koirien kanssa pääsiäisenä pienellä vaelluksella. Hurjat kaksi yötä vietettiin metsässä Riuttakorvessa. Koeajossa oli Wolf packin uudet koiran reput, isännän reissukestävyys ja Nikin vaelluskoiraominaisuudet. Ensimmäiset sai täyden kympin!!! Reput oli tosi hyvät ja pysy vakaasti molemmilla koirilla koko reissun. Toinen kohta saa myös erityisen kunniamaininnan. itseasiassa se taisin olla minä joka purnas pitkää kävelymatkaa enemmän toisena päivänä ;) Mutta sitten Niki... voi huohhhhh. Se osasi kyllä olla rasittavuudessaan välillä mestarillinen. Sitä ei oikein uskalla pitää irti kun voi hilpasta riistan perään. Hihnassa se on ihan toivoton. Ikävintä on se, että ennen kun tuli ihmisiä vastaan, niin Piitu juoksi mun vierelle saman tien. Nykyään molemmat juoksee kauhialla haukkumisella kaikkea epämääräistä kohden. Todella raivostuttava ominaisuus. Nikistähän tuo täysin johtuu ja Piitulla nyt on vaan kivaa lähteä siihen mukaan pöhisemään. Piitun saa kutsuttua kyllä saman tien pois, mutta tuon juniorin korvat tahtoo olla vähän hukassa. Voi olla että Niki ei vielä tänä vuonna lähde mihinkään pisemmälle vaellukselle. Kuitenkin lähden sinne nauttimaan itse, enkä halua koko ajan olla sydän kurkussa tottelemattoman koiran vuoksi. Ehkä viisainta kasvattaa sitä hallintaa vielä jonkun aikaa. Piitukin oli kuitenkin n. 3v kun oli ensimmäisellä vaelluksellaan... Mutta siis... summa summarum. Oli todella mukavaa. Aurinko paistoi, oli yli 20 lämmintä ja toppi päällä sai tallustella välistä lumihangessakin ;D Mahti fiilis! Mukaan tarttui pakurikääpää matkan varrelta. Yksi suomalainen yrttikasvi lisää opeteltuna ja on muuten terveellistä ja hyvää!

Jälkikauden sain vihdoinkin aloitettua. Viikonloppuna kävin tekemässä heti suorilta Piitulle n. 1700m jäljen, 6 käppiä. n. 20m jana vasemmalle. Jana ja alku meni hyvin n. 600m asti, käpit nousi. Sitten tuli ensimmäinen hukka ja niitä hukkia tuli sitten kaiken kaikkiaan varmaan 5. Tuon jäljestys vain on huolimatonta :( Meillä kesti varmaan tunti päästä jälki läpi. Hyvällä innolla mentiin loppuun asti, ei siinä mitään.

Tänään kävin tekemässä n. 1200m jäljen 7 käpillä. Jana n. 50m. Piitu puikkas janaa ennen n. 10 metsään. Minä kuvittelin että se menee tuulen alla jälkeä, mutta eipä mennytkään. Aikamme haahuiltiin metsässä sitten ja päädyttiin lopuksi 6 käpille... Noh, tästä palkkasin kyllä ja talutin piitun jäljen alkupäähän ja uus lähtö. Nyt lähti jälki menemään ja yhtä hukkaa lukuunottamatta (mikä tuli tuossa kohdassa missä oltiin alussa käyty sössimässä jäljen päällä) Jälki sujui hyvin ja kaikki käpit nousi. Piilottelin käppejä nyt pusikoihin ja vähän vaikeampiin paikkoihin. Niin ja ajoin jäljen kaulapannasta. Tuntui hillitsevän vähän paremmin vauhtia. 

Nikille viikonloppuna kaksi pientä jälkeä metsään. Toinen n. 150m ja toinen 200m. Käppejä n. 6... Enemmän käppi treeniä aluksi tyyliin "Niki tässä on käppi ja se on kiva juttu" :) Muutama tällainen toisto että näytin kun asetin käppejä pienelle jäljelle ja etsittiin ne sitten. Aluksi meni aika hösäämiseksi. haluan Nikille maahan menon ilmaisuksi ainakin jollain tavalla, koska pureskelee sen verran voimalla, ettei monikaan käppi siitä selviä palautukseen... Ekalla jäljellä lähti heti hyvin vetämään jälkeä. Kahdella ensimmäisellä kehuin kovasti kun haistoi käppiä, pysäytin vähän hihnasta ja kehotin maahan.. taisin pyytää koskemaan käppiin vielä ja super palkkaa. Tämän jälkeen on tullut joka käppiin todella voimakkaat reaktiot. Luonnostaan olisi tuomassa sitä heti mulle, mutta pyydän nopeasti maahan kun on ottanut suuhun ja hirmu hienosti menee... tosin käppi lentää siinä välissä suusta välistä kauaskin, ja sitten se etsitetään uudestaan. Onneks on koira joka kestää tällasta rassaamista :D. Minä nyt päätin ettei meidän tarvitse tehdä mitään peltojälikhienoa ilmaisua, joten tällä mennään ;) 

Tänään sitten nikille n. 300m jälki 5 käppiä ja 6 varalla. Meni ihan loistavasti! Ajatus on tehdä tälle nyt heti ihan kunnon mittaista jälkeä, varmaan kasvatan tuon nyt saman tien ihan 500-1000m. On kuitenkin tottunut jo työskentelemään pitkäkestoisesti ja kestää sen, joten en halua luoda liian hektistä mielentilaa tuonne jäljelle niillä 50m pyrähdyksllä. Tuolakin jäljellä ajo vain parani loppua kohden. Pitää hyvin jäljestä kiinni, kulmat meni tosi nätisti ja käpit löytää :D 

Tottista treenailtu pihalla ja eilen käytiin kentälläkin. 

Piitulla ihan vaihtelevuutta vaan treeneissä. Koitan nyt keksiä vähän eri paikkoja mistä tuleekin yks kaks palkka. Tein kisamaiset liikkeet ilman palkkaa eilen istumiseen asti ja kas, jäikin seisomaan. Paine kasvaa niin se virhe tulee sieltä. Pitää koittaa nyt muutaman kerran vielä. Sitten treenattiin A-estettä niin että hyppyeste oli lähes vieressä ja heitin kapulan vinoon niin että hypyn kautta olisi ollut suora linja tulla luokse. Piituhan kiersi 2 kertaa viime kesänä A-esteen hypyn kautta takaisin. Että muuten treenattiinkin sitten tuota! Meillä meni varmaan 20min. jankatessa. Jouduin auttamaankin aika paljon ja Piitu oli välistä jo aika solmussakin, kun kielsin ihan kunnolla tulemasta hypyn kautta takaisin. Alkoi jo jättämään kapulankin pois matkasta jos heitin sen hypyn taakse, mutta taas jos heitin suoraan niin no broblem. Sitte se lopulta hoksas... Tosin unohti ens kapulan ja kiipes A-n päälle, pysähty, katso mua, "lamppu sytty", juoksi hakemaan kapulan ja tuli A-n kautta takasin :D Ja seuraavalla heitolla ihan itsevarma nouto vaikka haki kapulan hyppyesteen huudeilta. On se vaan FIKSU! :D Oli vaikea treeni, mutta uskon että tajus jotain. 

Nikin kanssa treenattu seuraamista, seuraamisen paikkaa ja pitkäkestoista seuraamista. Menee ihan mukavasti ja paikka pysyy nykyään oli palkka näkösällä, maassa tai piilossa. Paikkahan on vähän edessä... mutta parempi. Pakkaa välistä jopa painamaankin. Kai se suoraa seuraa kun sekä etupää että takapää kolahtaa aina sääreen ja tosi vaikea kävellä :D Haukutuksella saa aika kivasti virtaa tuohon seuraamiseen. Jäävistä istuminen tosi vahva. Maahan menee välistä vähän hitaasti. Seisominen vieläkin vähän epävarma, mutta parempi. Noudossa on tekemistä.... Pureksii aika paljon. Vaikea keksiä miten tuolle sen opettaisi varmaksi. Jos tekee pitoharjoituksia niin se kapula vaan on vinossa ja tuntuu varmaan vähän valjulta noiden hampaiden takia. Katsotaan. Viettinoutona varmaan kuitenkin jatketaan, koska siellä joukossa tulee tosi hyviäkin välistä. 

Niin... Mun hymy senkuin kaunistuu. Niki poksautti multa palan hammasta irti noissa treeneissä :) Päätti sitten vähän turhan ronskisti antaa pusun kesken treenin grrrrrr... Onneks kolahti vain hampaat hampaita vasten, ettei mun huuli ole tuusan nuuskana. Noh, huomenna hammaslääkäriin, minne menoa olen muutenkin pantannut monta vuotta, joten eiköhän tuo ollut ihan vain hyvä juttu ;D