Kyllä oli fiilikset korkealla viime sunnuntaina kisojen jälkeen. Vihdoin saatiin se ykköstulos. Aina se on johonkin "pikku" juttuun jäänyt kiinni... Niin no eihän tämä hakukisoissa ollut kuin toinen yritys vasta, mutta noita jälkikisojahan on tullut kierreltyä...

Päivä alkoi arvonnalla ja kahdesta voittajaluokan koirasta päästiin toisena lähtemään. Ilmeisesti tuo ensimmäinen joutui keskeyttämään jo ihan alkuunsa hakuradan, joten metsä oli suht käyttämätön. Ilma oli siinä +20 päälle ja tuuli oli aika minimaalinen, mutta keskilinjalta päin kuitenkin vähän henkäili. Piitulla taisin aloittaa vasemmalle, teki perinteisen lenkin siinä, muttei ottanut rullaa. Uusi pisto ja sitten lähti rullaamaan oikein super pistolla. Oikealle ja siellä jäi vähän etukulma tarkistamatta, siis vain vähän, mutta tuo tuuli kun kävi mistä kävi, ois sinne voinut ukko jäädä. No jätin sitten laittamatta uudestaan kuitenkin, koska turha ruveta rassaamaan. Muutama pisto meni, eikä ukkoja nouse, sitten jossain 100m kohdalla oikealla nään Piitun etenevän rataa takalinjalla nenä ylhäällä, hajulla ja annan mennä. Sinne tulikin näyttö (tuosta näytöstä meni pisteitä, kun pudotti rullan n. 10m ennen mua...) ja veti mut melkeen 200m pyykin kohdalle :-O Siis siellä vasta eka ukko (tosin täsä vaiheesa olin jo aika varma että sinne etukulmaan tais joku jäädä ;) Rataa jatkettiin ja parin piston jälkeen vasemmalta ilmaisu ja maalimies ja kun ei tuomari meidän suoritusta lopettanut, niin jatkettiin hommia ja muutama pisto myöhemmin oikeasta takakulmasta ilmaisu ja näyttö ok sinnekin. Piitu löysi siis kaikki kolme ukkoa, näytöt oli ensimmäistä lukuunottamatta 10p. Työskentelystä rokotti kolme pistettä, koska pari kolme tynkäpistoa teki ja koira työskenteli vähän turhan omatoimisesti, ei mun ohjauksessa niinkään :) Annoin Piitulle aika vapaat kädet enkä hirveästi huudellut metsästä pois. Pistot teki ihan kivasti noita tynkiä lukuunottamatta ja työskenteli koko ajan eteenpäin. Tuttia ei tarvinut tänään kantaa ollenkaan :) Vauhti oli alusta loppuun suht sama, ei ylikierroksilla, ei väsymistä IHAN SUPER!!!

Esineruutuun tuuli vasemmalta ja lähetin oikeasta kulmasta. Teki hyvän piston ja kovin katsoin että alueen tarkasti. Vasemmalle edeten pistoja ja kaksi esinettä toi hienosti. Vaan aika loppui kesken, sinne oli yksi jäänyt oikean takakulman tuntumaan, ei vain ollut ihan sitä haistanut. Yksi esine ja yhden pisteen verran rokotti työskentelystä, kun ei ihan joka pistolla lähtenyt näyttämääni suuntaan.

Tottikseen olikin sitten vähän jännitystä,... 84p. riittäisi ykköstulokseen. Piituhan on hyvänä päivänä vetässy reippaasti yli, huonona kivasti sopivasti tuon allekin pisteitä... Ennen tottista neiti oli niiiiiiin lunkki että.. tuntu jo että näinköhän tästä mitään tulee, tuo jaksa autonperältä nousta :) Mutta sitte se vaan lähti tekemään ja ihan mahtavassa mielentilassa :-O Ei piipannut, ihan hirmu hyvällä ilosella ilmeellä ja tiiviissä kontaktissa. Seuraamisesta erinomainen!!! Ei ole taittu ihan tuota saada koskaan. Liikkeestä istuminen jäi seisomiseksi, no tuon arvasi. Puutteellinen.  Liikkeestä maahanmeno ja seisominen/ luoksetulot erinomaisia. Tasamaanouto erinomainen (no vähä se korjas oikeasti otetta) Hyppynouto erittäin hyvä, rapsahti varpaat mennessä ja hieman otteessa sanomista. (Vaahtoniemi ohjasi tosi lähelle estettä aloituksen, Piitulla ei vain riittänyt vauhti päästä ilman kosketusta) A-este erinomainen. Eteenlähetys meni aika nappiin omastakin mielestä :) Erinomainen ja paikallaolo samaten. Noissa nyt jos jotain haluais viilata, niin sivulle nousut maasta oli vähän vajaat. Luoksetuloissa ja noudoissa tuli tosi kovaa ja suoraksi eteen, eikä ennakoinut mun sivuille käskyjä kertaakaan :-O Piitu teki kyllä super tottiksen!! Ihan sen minkä se parhaana päivänä osaa,... no niin, se istuminen :) Mutta p. 94 saatiin ja silla 280p. yhteensä ja 1.tulos!!! Pakko tunnustaa että oli jo paikallaolossa odotellessa tulla tippa linssiin, niin hyvältä tuntu tottiksen jälkeen :D

Niki oli sitten harrastanut kotona ollessaan... Viiltänyt tassuun haavan poikien metsäreissulla vesurista ja yksin kotona ollessaan syönyt tummaa suklaata ihan aimo annoksen... Ei siinä kun sitten soittelemaan eläinlääkäreitä läpi, että kuoleeko tämä nyt :-( Annos ei ihan riittävä siihen ollut, hiilitabletteja hakemaan Seinäjoelta ja tassun sidontavärkkejä... Niin ne fiilikset heittää :) Noh, onneksi tuosta selvittiin oireiden jäädessä hieman suklaahumalaisen koiran kummalliseen käytökseen ja ripuliin. Tassuhaavakin parani jo tiistaiksi niin hyvin, että kouluviikosta ei jäänyt Nikin osalta kuin maanantai saikuksi.

Kouluviikko oli kyllä suunnattoman mielenkiintoinen. Olimme Kouvolassa päin treenaamassa koko viikon tiedetyissä kohteissa, osin kätköjä, osin ihan oikeita homevaurioita. Tuli kyllä pikkuhiljaa käsitys siitä mitä tämä työ voi pahimmillaan/ parhaimmillaan olla. Valtavasti tarkastettavaa alaa, tuhansia neliöitä, paljon löytöjä tai ei ensimmäistäkään. Se varmuuden hakeminen koirille ja se motivaatio mitä niillä pitää olla että jaksavat tehdä töitä tuossa mittakaavassa!!! Me saatiin sekä super hyviä treenejä, että sitten ihan kummallisia floppeja yks kaks yllätys.. Siinä tipahti pilvistä rytisten alas ja toisinpäin. Viikon kuumuus (ensimmäinen helleviikko, yli 27c... ja just tultiin Lapin alkukeväästä tänne...), koirien mielentilat heitteli yms yms. Niin monta asiaa pitää osata ottaa huomioon. Ohjaajalla on opiskeltavaa!! Ja se yksinkertainen asia, että treeniä pitää saada ja hajukuvat vain tarkentumaan. Sain kuitenkin hyviä treenejä molemmille koirille ja uskon että päästiin jopa eteenpäin asioissa. Saimme erittäin arvokkaita treenivinkkejä roppakaupalla ja niillä nyt eteenpäin :) Viikko oli rankka niin ohjaajalle kuin molemmille koirille, mutta ai kuinka mukava!!! Törmäsin ehkä maailman ihanimpaan malilapseenkin :D Pentukuume iski kyllä tuon tapauksen ansiosta het kerta rysäyksellä. Muutenkin majoituksessa oli aika cesar milan meininki. 6 pentua +15 muuta koiraa, mistä parhaillaan tais reilu kymmenen siinä hillua joukossa mukana :D + me kaikki 10 koululaista. Luksus lomaviikko tuli vietettyä samalla!