Saatiin varasijalta koepaikka ja eikun sinne vain. Treenaamattomuus näkyi joka kohdassa, ei ole ehditty tehdä oikein mitään... Mutta arvasihan tuon. Hk3 2.tulos m. 166 ja t. 91p. ylituomari Jani Heinilä (tottis ja esineruutu), hakutuomari Antti Konttinen.. Hämeenkyrössä oli taas ihan loistavasti järjestetty koe! 

Maastoon ensimmäisenä, tai siis viimeisenä voittajaluokan koirana seitsemäntenä. Alkumatkasta huomasi, ettei metsässä ole liikuttu tuntikausiin, koira ei todellakaan tehnyt hyviä pistoja, tutitti kolmella ekalla pistolla ja niinhän siinä sitten kävi, että tulkitsin yhden noista ilmaisuksi ja valeilmaisu tuli... :( Inhottava ominaisuus tuo tutittaminen. Noh, rata jatkuu ja pieni muistutus Piitulle että niitä ukkoja ollaan täällä hakemassa. Taisi tulla pari pistoa tuon valeen jälkeen ja sitten ilmaisu. Toi rullan tuomarille :D, siitä vähän miinusta ilmaisuun, muuten ok. Eli n. 100m kohdalla oikealla oli ukko. Sitten pari pistoa ja vasemmalle nousi seuraava. Tuli ison mäen takaa vasemmalta rullan kanssa ja lähtikin viemään mua keskilinjaa pitkin eteenpäin ja kurvas sitten mäen oikealta puolelta suoraan piilolle, fiksu likka, mutta tuosta ei suoraan viemisestä taas rokotettiin. Sinällänsä en ymmärrä että oisko sen pitänyt sen mäen yli mut vielä? Vielä muutama pisto ja nyt piilo oli ihan näkyvällä paikalla montussa, minne Piitu juoksi ihan suoralla pistolla ja näin selvästi että oli ukolla. Sinne nätti ilmaisu. Oli nuolassut maalimiestä, joten siitä tiputettiin vielä piste. Kaikkinensa ei siis mitkään kovin herkulliset maastopisteet. Valeesta -10, Alun ihan kamalat pistot ja rullan kantaminen alensi työskentelypisteitä ropinalla ja joka ilmaisusta taisi se arvosana tippua EH:n puolelle, pisteet oli jotain 148 luokkaa... jos oikein muistan. Tuuli kävi keskilinjan suuntaisesti rataa eteenpäin, liekö se aiheuttanut sen, että Piitu pyrki joka pistolla hirveästi rataa eteenpäin. Ei saatu varmaan yhtään oikeasti hyvää pistoa vaan aina kurvas tuonne. Jotenkin oli alussa ihan pihalla, mutta oisko sitten syynä se että kolmen tunnin odottelun jälkeen sielä metsässä ei oikeasti enää hajuja juuri ollut. Pitäisköhän treenata joskus ihan tallaamattomalla alueella hakua, niin sais vähän vastaavan treenin... Tuomari arvosti korrektia työskentelyä todella paljon, joten arvatenkin ja ansaitusti huonot pisteet.

Esineruudussa sitten aakeelaakee pikarata kangasmetsässä, hyvä tuuli kävi lähetyslinjalle päin. Piitu bongasi heti ensimmäisellä tai toisella pistolla oikean takakulman esineen, kun lähetin vasemmasta. Sitten juostiin ja juostiin tosi kauan, palas aina sinne oikeaan takakulmaan. Kerran oli jo reagoivinaan johonkin oikeassa etukulmassa, mutta jätti :-O Siitä sitten kävi myöhemmin hakemassa kyllä esineen!!! En silti tahtoisi uskoa että ois ollut esineen hajulla, koska ei kyllä ikinä ole jättänyt :( Silti meni pisteitä siitä. Vasempaan takakulmaan en sitä saanut kertaakaan oikein kunnolla menemään ja sinnehän se esine sitten jäi. Juoksenteli nenä maassa menemään ja aina tuonne oikeaan takakulmaan... Kummallisen huono ruutu kyllä Piitulta. Tässä taisi kyllä näkyä treenaamattomuuskin ja jotenkin hajamielinen oli molemmat haut... Juoksun pitäisi kyllä aleta ihan näinä päivinä, liekö siinä syytä.

Tottikseen ei enää paineita, maastopisteet ei ykköseen riitä. Paineettomuus näkyi lähinnä minussa, tein ihan ihmeellisiä mokia. mm kehuin ääneen luoksetulossa kun istui mun edessä :D ja olin hyppyesteen jälkeen jo viemässä kapulaa pois telineeseen ... helle oli tainnut pehmentää mun pään totaalisesti :) Mutta Piitu teki ihan kivan tottiksen, joskin hieman sellaista treenaamattomuutta taas näkyi, lähinnä jäävissä ja siirtymisten ylimääräisessä sähläämisessä. Seuraamisessa moitittiin hieman avointa asentoa, mutta koira piti sen koko suorituksen ajan, joten eh, vielä irtosi. Se jopa ISTUI, tosin vähän varmistelua tuli tehtyä ja tuomari rokotti kaksoikäskystä, mutta parempi hyvä kuin puutteellinen... Maahan menon olisi voinut tehdä nopeammin. Seisomisessa oli vähän tullut askeleita. Hypyssä puri vähän kapulaa, Eteenlähetyksessä olisi voinut mennä nopeampaa maahan. Muut, mitä siihen nyt jäi, tasamaa noutu, A-este, paikallamakuu erinomaisia. Muuten saatiin kehuja hyvästä yhteistyöstä ja korrektista ohjaamisesta yms. Kauhean kiva tuomari ja oli ihan kiitettävän tiukkakin, Irtosi 91p. 

Mukava koepäivä tuli vietettyä aamu ysistä iltapäivä viiteen kesti kokonaisuudessaan :) Osaavat järjestää kyllä hienoja kokeita. Kokeessa tuli pari käyttövaliotakin ja toinen oli varmaan yli 60v mies sakemanninsa kanssa. Jotenkin tuli tosi iloiseksi kun näki kuinka tuollakin iällä vielä askel luistaa ja yhteistyö pelaa koiran kanssa! Jännitin parin tottista paljon enemmän kuin omaani :D Palveluskoira toiminta on kyllä upea harrastus!

Muuta puuhailua sitten.. Mäntyharjun messut on ohitse. Kävin siellä toisen keikan ja saatiin Saaran kanssa Mikkelissä hyviä hometreenejä. Kyllä nuo alkavat jo oikeasti ihan kivasti pelittää :) Vallankin vanha käytöstä poistettu sairaala oli ihan unelma paikka. Oikea homekoiran karkikauppa :D Tilat olivat useita satoja neliöitä, vaikea arvioida, mutta isot, joten saatiin sitä paljon kaivattua ison tilan etsintää. Saatiin aika säännöllisesti joka kolmanteen tai neljänteen huoneeseen ilmaisuja. Kun meni katsomaan talon ulkopuolelle, niin joka kolmannen tai neljännen huoneen välissä oli sadevesiränni, mikä loppu keskelle seinää ja sammaltahan siinä kasvoi sitten komeasti joka rännin ympärillä... Taas näitä suunnattoman hienon rakennesuunnittelun aikaansaannoksia. Niki toimi upeasti, se bongas nämä jo käytävältä ja painoi noihin huoneisiin, hyviä ilmaisuja. Piitun nenä ei ihan sitä luokkaa ole, vaan jouduin etsityttämään huoneet, mutta ihan samoja paikkoja ilmaisi, kuten myös Saaran koira. Perjantaina Keuruulla treenit ja Sunnuntaina käytiin treenaamassa Mouhijärvellä, ihan kätkötreeniä. Ehkä rankka päivä näkyi vähän hajamielisyytenä, mutta kyllä sieltä homeet löytyi taas :) Pitää sitä treenata joskus väsyneelläkin koiralla ;)