Ompa mulla näköjään tullut tänne pitkä katkos... Johtuu varmaan siitä, että käytiin vaeltamassa, ja mun piti laittaa tänne hienoja kuvia siltä reissulta, mutten vaan ole saanut aikaiseksi :)) piitteli.kuvat.fi sivuille ilmestynee taasen nuo vaellus kuvat. Matka oli jälleen ikimuistoinen. Metsävaellus pelkän kartan ja kompassin varassa. Koirat nautti, itse nautein. Illat istuttiin nuotion ääressä katselemassa pimenevää maisemaa ahhhh siinä sielu lepäs :)

Vaelluksen jälkeen on ehtinyt olla jo pari lähijaksoakin ja treenailtu on koiria sekä haun osalta että hometreenejä. Koirat alkaa olemaan jo aika hyvällä mallilla. 

Piitun hakuiluja. Pirjon treenipäivän jälkeen Piitulla alkoi heti juoksut, joten painoin sitten villaisella osan meidän ilmenneistä ongelmista ja pistin alkavien juoksujen piikkiin, eikä meillä ole kyllä ihan tuossa mittakaavassa ollutkaan rullan ottamisen kanssa ongelmaa. Muutaman kerran se on pudottanut rullan liian aikaisin ja olen nyt laittanut takaisin ukolle siinä tapauksessa. Piitu on pelannut muuten hyvin, mutta ihan sikahan se on nykyään. Saattaa hävitä metsään ja hakee sen ukon vaikka 200m päästä... Tosi jees :) Meillä oli viikonloppuna Giramin leiri Uuraisilla ja Piitu pääsi sielläkin pari kertaa hakuilemaan. Kiitos paikallisen metsästyseuran, rata ei ollut kuin n. 100m pitkä, joten Piitun ongelmiin ei oikein päästy paneutumaan. Sen sijaan se sai kivan suorapisto treenin siirtyvillä maalimiehillä, kun rata oli etelä-pohjanmaalle verrattuna "hieman" mäkisempi :) Hyvin pelitti ja teki tosi hienoja pistoja, osas kiivetä mäkien yli ja hakea ukot sieltäkin :) Tarkisti myös piilot hyvin ja perusteellisesti, myös sen piilon missä ukko oli, oli ottanut jo rullan, mutta palas vielä tarkistuksen tarkistukselle, että onhan sielä nyt varmasti ukko :D Ihan kuin emäntänsä, pitää kahdesti käydä pistään kahvinkeitin pois päältä ;) Piitun kanssa käytiin myös lokakuussa kokeilemassa yhtä hakukoetta Vaasassa, mutta siellä jäi yksi ukko metsään. Ei vain haistanut sitä, enkä pistä mitenkään koiran syyksi, huono tuuri vain, koira työskenteli hyvin ja kaksi muuta ukkoa löyty moitteetta. (tosin yhden tällaisen radalle häviämisen teki, sain vähän aikaa huudella poies...) Mutta ens vuonna heti keväästä kokeisiin vaan. Koitetaan pistää tottista vielä parempaan kuosiin talven aikana. Saatiin tosi hyviä vinkkejä taas senkin suhteen. Takaa palkkaus, niin että Piitu kiertää takakautta oikeassa kädessä olevaan patukkaan. Jo parissa treenissä on alennut jäämään taaksepäin. Toinen hyvä huomio viikonlopulta oli ihan selkeä palikka kieli noille malikoille. Sano sille että ei jos se tekee väärin ja kehu kun tekee oikein :-O On ollut yllättävän vaikea tajuta!!! :DDD On nää leirit vaan hienoja!!

Nikin kanssa on kanssa vähän hakuiltu. Sille koitettu saada ilmaisuun jo mittaa ja koitettiinpa me jo hallintaan ottoakin. Tahtoo kuumua vain noissa treeneissä ihan tappiin, kun näkee mm menevän patukan kanssa... Tahtois sikailla ja karatakin haukkumaan mm:stä.. Voi mää oon niin onnellinen, ettei sille metsässä ole otettu yhden yhtäkään näköapua ikinä :D Se varmaan kiljuis kurkku suorana... Yksissä treeneissä,... Pirjon treeniviikonlopun jälkeen ja oltiin Mäntykankaan metsäteillä, otin Nikille jo 200m radan ja otettiinkohan kolme ukkoa. Se työskenteli tosi kivasti ja se tulee jopa mun luokse metsästä tyhjältä!!! Se ois jo ilmaisun hallintaan ottoja vaille aika valmis kisoihin haun osalta... haukkua se kyllä jaksaa vaikka kuinka, eikä ole kyllä jättänyt maalimiehiä.  Nyt Uuraisilla Nikille tehtiin suora pisto treeni myös ja kun oli vieraita maalimiehiä käytössä, niin ei nyt keskitytty siihen ilmaisuun niinkään. Pelas ihan superisti taas ja huippu pistoja, vaikka maasto olikin sille uusi ja haastava!! Haukku oli auennut heti kaikilla paitsi ekalla umpparilla (roskis mistä kansikin kiinni, kävi tarkistamassa mutta ei aloittanut haukkua..) Uudella pistolla kantta hieman raotettiin, niin rupes haukku sujumaan. Eihän Nikillä ole ollutkaan vielä umppareita kuin ehkä sen kaks kertaa. Kävin palkkaamassa samalla tyylillä kuin homeilmaisut, eli menin koiran luo ja heitin patukan nenän eteen. Sillehän tuo on tuttu tapa hometreeneistä, kun pitää ilmaista seinää yms. passiivista asiaa ja palkka lentää multa silloin kun kohdistaa ilmaistavaan. Eli uskosin että pelaa aika hyvin hakumetsässäkin eikä rupea ennakoimaan sivulle tuloa piilolta liiaksi.  En halua että maalimies yrittäis mönkiä tuolta ylös niin että Niki ihan iholla ja oppis härkkimään. Muuten pelas tosi siististi maalimiehillä ja peruuttaa kun aloittaa liikkeen, ennakoi taakse heittoa. Ihan super :D Ongelmia tahtoo tulla juuri noissa pelkissä ilmaisu treeneissä, kun kuumuu niistä niin valtavasti... Toistaiseksi kuitenkin tähän koekaniiniin tosi tyytyväinen ja meidän ehkä epäsovinnainen mm. on yhtä kuin palkka automaatti filosofia on toiminut, jännä nähdä mihin asti se kantaa :)

Koulu alkaa lähestyä loppuaan ja meillä onkin nyt aika läjä harjoitustöitä tehtävänä. Ihan kiitettävästi treenipaikkoja on alennut ilmaantumaankin, mutta tarvitaan niitä koko ajan lisääkin :) On tää jännää että alkaa kohta oma työura olemaan aika konkreettisesti tässä. Ostin itselleni uuden työautonkin. Ford fiesta Van 1.4dti, Se on pakettiauto, missä on tosi isot tilat koirille takana ja ihan kelvolliset tilat mullekin edessä, vaikka pikkuauto onkin. Tosi super ajaa, eikä syö mitään :D Mää oon niin innoissani pikku menopelistäni :))) Sellainen munamiehen auto :)