Huijui kun täällä on ollut hiljaista... Treenattu on sitä sun tätä ja töitä tehty kyllä kesän mittaan. Lomailtukin on ihan kiitettävästi :D 

Kesäkuun alussa käytiin Lemmenjoella vaeltamassa Teemun kanssa. Koirat oli toki matkassa mukana. Reissussa ehdittiin olla reipas viikko ja oli kyllä taas upea vaellus. Lapin kevät, ei vielä sääskiä, puut hiirenkorvalla, linnut lauloi koko ajan ja vihdoin pääsin näkemään sen keskiyön auringon.

Kesä on mennyt kotona tuuskatessa kaiken laista. Koirien kanssa on treenattu sekä homeita että hakua. Vähiinsä tottista. Kisarintamalla on ollut vähän hiljaisempaa. Jotenkin jokainen työkeikka korvaa sen kisajännityksen kaipuun :) Mutta Piippa on sentään sm:iin ilmoitettu hakuun, jotta ollaan me menossa sinne osallistumaan. (Todellakin osallistumaan, näillä treenimäärillä ;) Töissä on tuntunut menevän hyvin ja positiivista palautetta on saatu asiakkailta. Kesä on ollut varsin hiljaista työrintamalla, kun vertaa huhti-toukokuuhun, joten on jäänyt aikaa vaan lomailuunkin sitten. Ehkä ihmiset voivat näin kesällä hyvin, kun ikkunat saa auki ja muutenkin lomafiilis. Ne homeasiat varmasti tulee syksymmällä enemmän taas mieleen, kun siirrytään sisätiloihin. 

Hakumetsässä on käyty molempien koirien kanssa useamman kerran. Voisin vähän koittaa muistella treenejä... 

Piitulla on tehty pääasiassa ilmaisuun tarkkuutta, että se rulla tuodaan perille asti. Aika pitkiä ratoja olen koittanut ajaa ja se vaatii sitä, että pysyy tempo ja mielentila sopivana. Tutitusta on ollut toisinaan, ei aina. Aika hyvin osaan jo tunnistaa sen mielentilan missä niin käy ja osaan säätää. Työskentely radalla on hyvin Piitumaista. Käy rataa läpi, jos pistää samaan paikkaan uudestaan, katsoo vierestä. .. Vinoon työskentelee tuulesta riippuen, jos tuulee just oikeasta suunnasta, niin tekee aika priimaa :D Mutta se on Piitu ja saa olla, pääasia että tykkää tehdä ja työskentelee.

Nikilläkin saatu muutama rata, pari viikkoa sitten käytiin Laihialla vieraissa, vierailla maalimiehillä. Se meni varsin hyvin, vaikka rata oli erittäin haastava. 4 ukkoa ja rataa n. 200m. Ensimmäiset kolme ja 100m meni todella hienosti. Ilmaisut alkoi hyvin ja haukku kesti. Yhdelle mm:lle menin Nikin viereen ja palkka silloin maalimieheltä. Ei ongelmaa siinä. Kuuma keli ja 100m jälkeen ikealla puolella alkava pöheikkö aiheutti sen, että vähän rupes pistot hiipumaan sinne. Vasenta työskenteli silti hyvin (ja kun en tiennyt missä ukot oli, niin pistottaa joutui) Loppu hyvin kun sain vähän prässäämällä menemään syvän hyvän piston oikealle pusikon läpi ja teki sieltä löydön. (On siellä kun vain menet....) Tosi tyytyväinen olin tuohon treeniin :) Se alkais maaston osalta olemaan jo aika valmis alokasluokkiin. Kukahan sen tottiksen tekis?

Nikin tottiksesta sen verran, että jäävät on alokasluokkiin ok,. Hyppynoutojakin on jo otettu ja alkaa pikkuhiljaa sujumaan, vähän siellä variaatioita tahtoo vielä tulla sekaan, joten treenikertoja pitäisi vain saada alle. A-esteen Niki vetää ihan törkeällä loikalla, suoraan harjalta alas. Siihen on pakko saada tekniikkatreeniä jollain tapaa apparien kanssa. Rikkoo itsensä tuolla menoa. 


Kotirintamalla on ollut ihan mun paratiisikesä :) Mulla on ollut täällä perus setin, eli kanojen ja kissojen lisäksi siskojen hevoset kesäkylässä. Bella, Tossu ja Lore oli tuossa toukokuulta heinäkuun puoleen väliin. No Lore oli vain kolmisen viikkoa. On ollut aivan ihana seurata niiden touhuja tuossa pellolla. Vähän niitä tuli pyöriteltyäkin ja käytyä kävelyillä varsan kanssa. (Yhden tällaisen kävelylenkin ansiosta multa nyrjähti nilkka niin pahasti että tulipa käytyä yks yö viettämässä Seinäjoen ea:ssa, ei onneksi murtunut, mutta sitä on tässä joku viikko podettu ja joutunut varomaan kovasti) Lampaat on olleet kanssa koko kesän tuossa, kolme pässipoikaa Niko, Kirjo ja Sulo :) Tosi mukavia otuksia jotka ovat tässä lainassa eräältä luomutilalta. Kesällä on tullut perehdyttyä perusteellisesti siihen, että miten saat totutettua toisiinsa eri eläinlajeja, ilman haavereita ja liian jännittäviä tilanteita mielellään. Koirille, varsinkin Nikille tämä kesä on ollut ihan uskomattoman hyvä juttu. On joutunut opettelemaan malttia ihan eri tavalla. esim. hevoselle ei kannata mennä räyhäämään, tai saat kohta juosta karkuun sitä pitkin peloa :D Tontti on siistiytynyt hurjasti. Lampaat ja hevoset ovat tehneet selvää pusikoista ja raivanneet tuon pellon taas ihan pellon näköiseksi, niillä on hyvä työn jako, lampaat hoitaa pusikot ja kaikki muut kasvit, hevoset tykkää pääasiassa heinästä. Todella hyvä väli oli ne tuohon ottaa, kun ei sille pajukon kasvulle enää tahtonut käsipelin pärjätä... 

Muutamia kuvia kesän ja kevään ajalta
 http://piitteli.kuvat.fi/kuvat/Kev%C3%A4t+2012/ 

Tosi kivasti onnistuin säätämään näiden fonttien kanssa,... enkä saa korjattua. Kivoja nämä plogipohjat :)