Käytiin vaeltamassa taasen Teemun ja koirien kanssa ja siellä tuli tehtyä tälläinen pieni tempaus. Teemu lähti kävelemään n. 20min ennen mua ja "puhe" oli että menis johonki siihen max 500m päähän.. no sehän ei ihan siihen ollut pysähtynyt.. Nikin päästin ensin ihan irti ja se lähti sen silijan tien menemään Teemun jälkeä eikä korvaansa mulle loksauttanut (Tietääpä ettei parana paljoa liinasta irrotella jatkossa) Piitu sitten liinaan kiinni, rinkka selkään ja menoks. Jälki oli siis täysin palkaton, päässä vaan Teemu sitten :) Hyvin mentiin piiiitkästi eteenpäin. Kerran nähtiin Teemun askeleita hiekkapolulla, muuten ihan meiningillä "luota koiraan" Kerran tuli pahempi hukka, mikä pisti hieman jännittämään. Teemulla meinaan kartat ja kompassit (tosi fiksua ;) Loppuviimein Teemu löytyi ja Niki sieltä myös. Ihan huippu fiilis. Matkaa oli tullut n. 2 kilometriä, että silleen. Hyvä arviointikyky tuolla isännällä :D

Tänään kouluviikolla täällä Lohtajalla. Isoveljien maat hyötykäyttöön ja pidettiin jälki-iltaa ehattien kanssa. Pitkästä aikaa munkin koirille innostuin jälkien tekoon. 

Nikkille pellolle kahdella kulmalle n. 300m pitkä jälki missä siellä täällä vähän makupaloja. Ensimmäinen myötätuulisuora meni jopa mun silmään ihan ok. Kulmassa tuli paha hukka. Sivutuuliosuus oli aika kamalaa säheltämistä ja vastatuuliosuudella nenä nousi maasta lopullisesti.. Metsäjäljet näkee työskentelyssä jo (on muutama sellainen jälkeä 100-600m ja ruokapurkki päässä jälki tehty mielen virkistyksesksi kesän aikana) Mutta selivitti jäljen loppuun asti ja päästä nakkimaggarat palkaksi. Neiti oli kovin innoissaan :)

Piitulla n. 1km mittainen metsäjälki, 5 käppiä, jana 40m lähtö oikealle, vanheni kolmatta tuntia. Janan otti hyvin, mutta nosti takajäljen. Ajo ensimmäiselle käpille asti hyvää, mutta teki siinä mielestäni hukan sitten, löysi kuitenkin uudestaan. Toinen käppi ok. Sitten tuli aika jännäkakka tilanne. Koira jäljesti kyllä hyvin, mutta just jäljen päällä sykkyrällä KÄÄRME!!!! tuumaan astua sen päälle, hirmu kiljahduksella sivuloikka ja oon kohta ihan solmussa liinan kanssa, tässä kohtaa oli tietenkin piikkikulma ja Piitu teki siinä aikamoista tarkastuslenkkiä ja minä paniikissa yritän estää sitä ettei mene sen käärmeen tykö uudestaan ja samalla mietin että puriko se koiraa, puriko se koiraa, oli just meinaa jäljen päällä ja sähähtäen hyökkäs mua kohden... No aattelin että ei varmaan kun ei Piitu ollu reagoinut siihen mitenkään ja onneksi se jälkikin löytyi sitten. Ajo jatkui ja tein ihan tarkoituksella pätkän jälkeä ihan kamalaan risukkopöheikköön, missä yksi käppi, päästin Piitun irti ennen tuota pöheikköä ja ylihän se ajoi siitä käpistä ja kahdesti vielä., kun kutsuin takaisin luokse ja ajatin uudestaan. Ei nostanut heinikon keskeltä sitä, ei mitään reagointia. Noh, loppu matka hyvin ja ruokaa Piitullekin lopussa vielä ekstra palkkana. Sama töhö se on yhä vieläkin tuon jäljestämisen suhteen ja käppejä vaan jää.. Meillä ei taida aika riittää siihen määrään treeniä mitä tuo vaatis enää.. Mutta onpahan hauskaa sillon tällön vähän ajella :)


Niin joo, Nikille otin päivällä esteen ja A-esteen hyppyä ja kun oli appari mukana niin tehtiin ihan eestaas hyppyä makupaloilla ja A-esteeseen erityisesti tekniikkaa, eli palkka heti esteen juureen, ettei hypi niitä monen metrin loikkia harjalta. Ei nyt edes yrittänyt sellaista. Hyvä hyvä Niki, ehkä se siitä :)