Onpa päivittäminen unohtunut. Ollaan me oikeasti kuukauden aikana ihan jopa treenattukin. Töitä on tosin ollut ihan kiitettävästi, joten niiden lomassa sitten. 

Nikin kanssa noutoja käyty ottamassa useampaan kertaan hypyllä ja esteellä. Se on alennut sujumaan nytten!!! :D Siis meillä on varmaan jo kolme-neljä treenikertaa takana, kun molemmat onnistuu heti kerrasta, eikä toistoissakaan yleensä virheitä tule. A-esteeltä yhä tekee aika itsemurhahyppyjä hetkittäin, mutta ei niin paha. Auttaa kun heittää kapulan lähelle estettä ja asettautuu itse myös tosi lähelle estettä lähettämään. Seuraamista yms tietty tehty. Jäävissä Nikillä on joku ihan tenkkapoo vaihe menossa ja istuminen on unohtunut ihan tyystin :( Siis se on ollut sillä niiiiiin varma aina ja nyt ei millään. Ihan kumma juttu. 

Piitun kanssa tottis rintamalla lähinnä fiilistelty. Koitettu saada sitä vauhtia niihin jääviin ja käännöksiin. Täyskäännöksessä muutin nyt askellustani.. olen onnistunut tekemään sen tehokkaasti niin etteihän tuo ole edes teoriassa voinut tehdä käännöstä nopean näköisesti :-O Noh, nyt näyttää jo paremmalta. 

Hakumetsässä ei kauheasti ole ehditty käymään. Parit treenit varmaankin.

Aikaisemmat tässä meidän lähellä Nurminiementiellä. Piitulle pidempi rata. 4. ukkoa piilossa multakin. Ajatus ottaa sekä suorapalkkoja, palkatonta yms. toiseksi viimeiseltä ukolta mm. juoksee näytölle tullessa koiraa karkuun. Alkurata meni Piitulta ihan pipariksi, kaahotti ihan kauheasti ja intoa liikaa. Meiltä oli sitten jäänytkin siihen 1 mm. ... Nenä kiinni vissiin juossut. Loppurataa kohden työskentely parani ja näytöissä ei pahempia ongelmia. Karkuun menevä ukko oli ihan toimiva :)

Nikille samalle radalle vain 1. ukko joka oli jossain 100m kohdalla multakin piilossa. Niki teki suorastaan aika kivaa työskentelyä jo ihan pussipimeässä metsässä. Useampia pistoja saatiin tuolle matkalle. Pieni haukku vieraalle maalimiehelle aukes heti ja palkka. Rataa ajaessa oli jo lähes pussipimeää :)

Toiset treenit keskikylällä metsästysmajan lähettyvillä. Vähän lyhempi rata. Otettiin umppariharjoituksia koirille pitkästä aikaa. Piitulla oikeassa etukulmassa umpparissa vieras ukko. Taidettiin ottaa se suorapalkalla. Vasemmassa etukulmassa hämypiilo auki, ei aiheuttanut ongelmia :))) Rataa eteenpäin ja kolmas ukko umpparissa vasemmalla, mihin otettiin näyttö. Nyt Piippa tiputti rullaa turhan kaukana, jossain 10m päässä. Otin uusiksi lähetyksen. Taas pudotti n. 3m ennen, mutta nyt vahingossa ja tajus sen itsekin :D Ihan pudisteli päätään, sellanen voi perse vinkasu kuulu ja lähti itse käymään ukolla uudestaan hakemassa sen kolmannen kerran rullan. Nyt toi hyvin käteen asti. Otettiin vielä neljäs ukko kun tuohon tuli tuo ihme säätö ja sillekin näyttö. Nyt toi rullan hyvin.

Nikille umpparitreeniä myös ja otettiin myös parille ukolle hallintaanotto joista 1 ukko taisi olla palkatonkin. Umpparit eivät aiheuttaneet ongelmaa sen kummemmin, hyvin aloitti haukun ja nätisti ilman ryysimättä liikaa sisään tms. Kolmannella ukolla kun olin menossa mm. tykö, rupes haukku vähän pätkimään n. 15m ennen kuin olin koiran tykönä. Otin silti hallintaan oton siitä ja palkattiin sitten siitä. Ei ole juurikaan noita tehty Nikille ja selkeästi aiheutti nyt sitten epävarmuutta. Muuten hyvä reeni, taas teki hyviä pistoja ja ukot löytyi helposti :) Haukkua käytiin sitten treenaamassa erikseen kentällä. Saatiin kummasti piristymään kun palkattiin nopeasti. 1. kerralla sen jälkeen kun vilkaisi mua. Teki ihan hurjan eron jo 2. haukulle, taas palkka kun olin n. 3-4m päässä. 3. kerralla ei mitään vilkuiluja enää. Otettiin siitä hallintaanottojakin sitten. Pitää Nikille tehdä muutama noita treenejä niin eiköhän se siitä selkiinny kuvio. 

29.9 käytiin Lapualla hakukokeessa Piitun kanssa. Kauan pompottelin että kumman kanssa lähden sinne, mutta tuo Nikin haukun pätkiminen sitten ratkaisi. Ehkä parempi tehdä sekin kuntoon vielä, ettei opi mitään vääriä kaavoja kokeessa. Viimeiseen asti jännitettiin juoksujen alkua, että päästäänkö ylipäänsä kokeeseen :))

Maastoilla aloitettiin. 2. koiraa voittajaluokassa joista olin toisena menossa radalla. Rata oli aika hauska, suht avointa, selkeä keskilinja. Jonkun verran kaatuneita puunrunkoja yms. ja pientä kumpuilua. Oikealle eka pisto ok. Vasemmalle 2. eteni hyvin, mutta jätti vähän kulmaa tarkastamatta. Etenin jo radalla ja ajattelin pistää takaviistoon vielä uudestaan tuonne kulmaan. Takasin tullessa haistoi mm. jäljet ilmeisesti ja palasi takaisin lähes etulinjalle n. 30m syvyyteen ja ilmaisu. Näytöstä saatiin 9p. ok. Jussi Vaahtoniemi oli tuomarina ja huomautti mulle mun 10m liinan perässä roikkumisesta... mikä pisti vähän pasmoja allekirjoittaneella sekasten. Rataa eteenpäin jokunen pisto. Haistoi jo oikealla varmaan toisella tai kolmannella pistolla ukon, mutta tuli vielä kun kutsuin aika kimakasti, pysähty hetkeks katsomaan mua että ootko tosissas :)) . Seuraavalla pistolla oikealle lähti nyt varmana etenemään ja annoin mennä. Nosti mm. n. 50m eteenpäin rataa 150m kohdilta umpparista ukon... ehkä (nää on tooooosi arvioita mitä nyt muistaa tuosta kun on vähän ns tiloissa itsekin :))) Tuosta näytöstä 9p. En oikein tiedä että mistä ne 1p. meni noista molemmista... noooo. Ehkä siitä että se liina roikku sielä perässä yhä... Rataa eteenpäin ja tuli nyt ihan kivoja pistoja molemmin puolin. Tein kaks perättäistä pitsoa vasemmalle puolelle tuon oikealta löytyneen ukon jälkeen, kun tosiaan haki sen aika paljon edestäpäin. Alkuradasta kun oli edennyt vähän oikeaa puolta eteenpäin ja vasemmalle teki pari pistoa taaksepäinkin, loppua kohden paremmin suoraa työsekentelyä..... Viimeinen ukko nousi jälleen rataa eteenpäin aika reipaasti jostain 270m kohdalta vasemmalta puolelta. Puoliksi avoin piilo viimeisenä. Tästä näytöstä 7p. Pudotti rullan n. 2-3m liian aikaisin ja näytölle mennessä tuli pientä nykimistä... siihen sattu ihan hirmu ryteikkö väliin mistä päätin että läpi MENNÄÄN ,... mutta pientä nykimistä siinä koiraan tuli. Onneks ukko oli jo ton ryteikön toisella puolella :))))))) Työsentelystä saatiin 36p. Nuot "liian" aikaisin nostetut ukot rokotti varmaan eniten pisteitä ja mun häslääminen keskilinjalla. Sen kyllä allekirjoitan, olin jotenkin ihan pihalla hetkittäin siinä. Yleensä yritän katsoa aina hyvän lähetyspaikan valmiiksi toiselle puolelle, mutta nyt olin monta kertaa lähettämässä kohti jotain puuta tms.... ja jouduin siirtymään koiran kanssa kesilinjalla. Ei ollut oikein sujuvaa läpeensä. Piitu teki ihan hirmu hyvää työtä!! Just niin hyvää kuin se parhaana päivänä osaa :)) Jaksoi samalla temmolla alusta loppuun ja vei näytöille hyvin. Odotti hallintaan otot ukolla hyvin. Ei tutittamista tms. Ihan SUPER!!! Meille sopii tällainen ilma ja lähtö ensimmäisten koirien joukossa radalle. Ei tuulta ja tuoreet tallaukset koko alueella... silloin tuo ei käytä liikaa aivojaan vaan juoksee sinne minne pyydetään :))

Esineruudussa samat olosuhteet jatkui, ei juurikaan tuulta. Alue oli avoin kangasmetsä, pohja kumpuili jonkun verran, kuitenkin niin että koiran näki koko ajan. Eka pisto ja ensimmäinen esine nousi oikeasta takakulmasta pienen etsimisen jälkeen. Toinen pisto viistosti alueen poikki etuosaan (koitin taas meidän sm-taktiikkaa ;) Taas bongasi esineen nyt vasemmasta takakulman lähtettyviltä. Joutui etsimään tosi kauan tuota esinettä, varmaan jotain puoli minuuttia. Selkeästi oli haju pyörinyt siinä.. Jaksoi kuitenkin etsiä ja toi hyvin. Kolmas pisto ja nyt lähetin keskeltä suoraan taakalinjaa kohti. Sieltä nousi sitten pian se viimeinenkin. Jos en nyt ihan väärin muista, niin jälleen kolme pistoa ja kolme esinettä. Nyt joutui paikantamaan noita tosi kauan, joten aikaa kului aika reippaasti. 30p. silti. 

Tottiksessa Piippa teki ihan perus setin.. Vähän hajoili hetkittäin ja tuli pientä sellaista ylimääräistä pomppimista siirtymisissä, piippaamistakin. Istuminen jäi seisomiseksi grrrrrrr..... Tasamaanoudossa karkas taas sivulle ja nyt oikein näyttävästi. Muuten oli lähinnä siitä hienosäädöstä pisteet kiinni, eh-erinomaista muista liikkeistä silti ja 88p. tottiksesta. 

Yhteensä 279p. 1. tulos ja toinen sellainen nyt kasassa. Pakko se on koittaa lähteä hakemaan sitä viimeistä vielä tälle syksyä :)))) Ois se jo niiiiin lähellä!! Piitu oli kyllä super taas! Kyllä se jo tasan tarkkaan tietää että nyt ollaan kokeessa, mutta se vaan tykkää tehdä :)) Meillä oli mukava kahden keskinen päivä, ilman häslää matkassa. Pitää tehdä näistä ihan perinne :))