Jotain elämää tännekin :) Eli käytiin eilen +30 helteessä tekemässä bh- koe Nessan kanssa Hämeenkyrössä. Nessa suoriutui tehtävästä varsin mallikkaasti ja jos meillä joskus oli vire ongelmia, niin ne tuntuvat olevan takana päin. Seuraamisessa isoimmat häikät tuli siitä, jos kehuin koiraa (juu silloin kun tuomari ei kuule...) silloin katse irtosi ja jäi kyttäämään jos patukka lentäisi. Jatkossa siis tiedän paremmin. Täyskäännökset hieman tökki, allekirjoittanut askelsi ne taas miten sattuu. Istuminen ok, tuumasi seuraamaan lähtiessä jäädä vaan istumaan. Maahan meno ja luoksetulo ok, jäi sivulle vinoon. Näistä tais arvosanat olla erinomaista ja ehta. Paikallaolosta lähti pois!!! Ensimmäinen kerta mun koehistoriassa kun koira lähti paikallaolosta :( Toivottavasti tuosta ei tule ongelmaa jatkossa. Heinilän mukaan oli joku ötökkäparvi pörrännyt koiran kimpussa ja useampi koira lähti tässä kokeessa paikallaolosta ilmeisesti samasta syystä, mutta moni myös pysyi... Eli treeniä treeniä :) Nessan ilme oli paikoitellen hieman pentumaisen surkea "enkö minä vieläkään saa lelua?", mutta sitten vaan jatkoi iloisesti seuraavaan liikkeeseen. Kaupunki osuudessa ei mitään ihmeellistä :) Edellisenä iltana mietin että ei olla varmaan puoleen vuoteen käyty missään kylillä kävelemässä, on se elämä helppoa selväpäisen koiran kanssa.. 

10497211_10152585117957248_7690305155400

Mitäs meille muuta on maaliskuun jälkeen.. Kevät oli ihan hullun kiireistä töiden kanssa ja siinä samalla kun pyörittänyt perhe elämää jätkän 1v ja risat kanssa, niin on tässä puuhaa riittänyt :) Kesäkuun alusta ollaan oltu "lomalla" homehommista, osin koska oltiin kaikki sen tarpeessa ja osin koska Joelin hoito alkaa vasta elokuulta. Teemu ollut kesän mökki+ asuntomessut reissullaan tuttuun tapaan. Hakumetsään ollaan päästy todella vähän tänä kesänä, koska pikkumiestä ei oikein jaksa enää kantaa mukana ja isä on ollut kesän melkein töissä. Muutamia jälkiä on käyty tekemässä ja pääsääntöisesti omalla pihalla treenattu tottista vaihtelevan innokkaasti + joissakin jkh:n yhteis treeneissä käyty hengailemassa. Nessa on nyt muutaman kerran käynyt pureskelemassa maalimiehen kanssa ja katsotaan miten se puoli edistyy tässä tulevan syksyn aikana. Piitu oli keväällä pitkän aikaa saikulla töistä ja treeneistä. Se loukkasi hieman itseään eräällä lenkillä ja ilmeisesti, ehkä selkäkin vähän vaivannut. Glukosamiinia saanut nyt huhtikuulta asti ja lepo keväämmällä tuntuu auttaneen niin että mummu on ihan entisessä vauhdissa taas :) Sm-kisat jäivät kuitenkin väliin, koska ei olisi ehtinyt treenata/  saada koiralle kuntoa tarpeeksi sinne. Ehkä me uskaltaudutaan vielä kokeilmaankin kuitenkin ja vanhassa lajissa jäljellä. Piitun kanssa käytiin ajamassa vieraan tekemä jälki ja helteestä huolimatta ajoi hyvin, 6 käppiä nousi. Jospa sillä ois ikä nyt tuonut malttia tuohon touhuun. Noh, sen kanssa mennään päivä kerrallaan ja eläkepäätös tehdään kun sen aika on. Niki on pääsääntöisesti saanut tottis treeniä ja on ihan ok mallilla. Jonkun esineruudunkin saanut tehdä ja siinähän se on ihan pro, tai kaikessahan Niki on ihan pro harrastuksissa ja töissä aina ollut :) Voi kun se ois vähän eri luontonen sitten siviilissä vaan... Katsellaan jos sille saisi parikaan hakutreeniä alle ja syksyllä kokeisiin. 

Ai niin, käytiin me pienen pieni lomareissukin tekemässä Juhannuksen jälkeen :) 

IMG_1758-normal.jpgIMG_1763-normal.jpgIMG_1777-normal.jpg

Hammastunturin erämaa-alueella. Ensimmäisen kerran allekirjoittanut pakkasi yksin rinkan ja lähti tunturiin. Ei oltu kuin parin yön reissu, mutta kokemus oli silti huikea ja tieto siitä että mä uskallan yksin :) Ennakko-odotuksistani huolimatta vaellus kolmen koiran kanssa sujui myös ongelmitta, Nessa oli nopeasti perillä vaellusrutiineista ja Nikikin oli jo huomattavasti helpommin hallittava kuin nuorempana. Haaveilen jo tälle syksyä toisesta reissusta, saa nähdä ehditäänkö :) Vuodenajasta,.. on se sääsketön aika vaan eri mukavaa lapissa.. kyllähän tuolla kävellessä pärjää, mutta heti kun istut alas on kavereita vähän turhan paljon, joten jatkossakin taidamme keskittyä alkukesään ja syksyyn :) 

Vielä fiilistelyä :) Teltassa oli tunnelma tiivis, ei vihtinyt jättää koiria sääskien syötäväksi etutelttaan... mutta hyvin mahduttiin nukkumaan mun kesämökissäni Hillebergissä :) 

IMG_1741-normal.jpg

IMG_1744-normal.jpg