Nessa kävi joulukkuun alussa, heti 2v. täytettyään virallisissa kuvissa ja terveen paperithan sieltä tuli :) A/A lonkat, 0/1 kyynärät (odotan vielä lausuntoa saapuvaksi) ja selkä puhdas.

Meillä on ollut töiden suhteen aika kiireinen joulukuu, purureenit ovat olleet tauolla, mutta jotain pientä on ehditty tekemään.

Nessalle tottiksen suhteen vähän uusia tuulia. Pääsin käymään Keuruulla pitkästä aikaa Miiaa moikkaamassa ja taashan sieltä tuli "ratkaisevia" vinkkejä :) Eli luoksetulon haukutusta jatketaan, vähän eri tavalla tosin. Nyt haukusta suoraan puruun, hauku käsky annetaan vielä kun tulee kovaa kohti koiralle, esim jo ihan alkumatkasta, tai sitten vasta lähempänä. Eteen haukkumaan, paikalla sikäli ei niin väliä ja siitä suoraan puruun. Ja on tuottanut nyt jo ihan muutamassa treenissä hurjasti edistystä Nessan luoksetulon suhteen. Ehkä me saadaan ne raviaskeleet siitä lopusta pois :P Muuten tunnetilat sillä on aika kohdillaan ja olen pääsääntöisesti aika tyytyväinen tottiksen tilaan, mitä nyt viilaamista sieltä täältä, mutta aikaahan tässä on koko talvi. Mielentila on koiralla hyvä ja se on tärkeintä :)

Nessa kunnostautui mennä viikolla jäljestämällä metsälenkillä sauvakävelijän metsästä :D Tai pellolta, huomasin jo menomatkalla että jäljesti pellon reunaa menemään jossain 100+ metrin päässä, kutsuin koiran pois ja tuli vielä silloin. Kotimatkalla hävisi jotakuinkin samoilla kohdilla, eikä enää tullut takaisin. Siinä oli vähän muutakin härdelliä ja jäätiin odottelemaan, kohta Nessa tulee "maailmanvoittaja" ilmeellä naapurin miehen kanssa pellonlaitaa pitkin meidä kohden.. Peko- treenit nähtävästi tuottaneet tulosta :) Noh, jälkeenpäin mietin, kun en ehtinyt miestä haastattelemaan että kuin oli koiran ottanut vastaan,.. että jos onkin antanut kovin negatiivista palautetta koiralle, yrittänyt hätistellä tms, niin tehtiin pieni partiointitreeni koiralle ihan tarkoituksella. n. 400m partiointia, jäljen nosto ja suorapalkka. Tälläkin kertaa jäljen noston näki selkeästi, kutsuin koiran luokse että olisin kytkenyt, mutta ei lähtenyt kytkettynä enää työskentelemään, ilmeisesti jälki ei ollut juuri siinä ja tokikaan koiralle nyt ei vielä niin selkeänä ole toimintakaava siitä että vieraan ihmisen jälkeäkin lähdetään menemään. Päästin irti ja hetken päästä koira hävisi uudestaan jäljelle ja kävi maalimiehen nostamassa. Ajatuksia treenistä syntyi sen verran, että pitäisi päästä tekemään ihan perus hakutreenejä Nessalle. Vahvistaa maalimiesmotivaatiota itsessään. Ilmaisukin tietysti liittää mukaan ja rakentaa. Olen harkitsemassa sille rullailmaisua, juuri tuosta syystä että voi häipyä todella kauas minusta jäljen/ hajun saatuaan, haukku ei kuitenkaan määräänsä kauemmas kantaudu. 

Muiden apinoiden kanssa on tehty kivakiva tottisteluja pääsääntöisesti. Piitun kanssa tein jotain rallytoko liikkeitä, yritin opettaa sitä seuraamaan oikealla, voi että meillä oli hauskaa :D Voisi olla kiva Piitun kanssa lähteä ko. lajiin tutustumaan. En uskalla sillä enää oikein patukalla revityttää, on muutaman kerran syksyn mittaan vinkaissut jos niskaan tullut huonossa kulmassa vetoa. Taitaa olla selässä silloittumat kasvamassa. Muuten Piitu on ollut oikein hyvässä kunnossa haaverinsa jälkeen, mitä nyt hajuaistin palautuminen otti aika kauan aikaa ab-kuurin jälkeen ja palasi nyt vasta hiljan töihin tästä syystä. Nikin kanssa tottis humputtelua, se tekee ja tekee ja mulla tuumaa mennä hermot sen painamiseen joka kerta. Makupalalla seuraa paljon paremmassa paikassa ja tunnetilassa, kiepittää vaan niin yli ja tuota koiraa ei millään pikku patukkaleikillä saa purettua. 

Mitähän muuta.. Me päästiin pitkästä aikaa hiihtämään!!! :) Ihanaa <3 Piitu sai toimia jäniksenä, Niki ja Nessa vetämässä. Molemmat toimivat todella hyvin ja vallankin Nessa oli todella lupaavan oloinen, veti koko matkan tasaisestai ja vaivattomasti. Nikikin tuntuu unohtaneen nuoruusvuosiensa laiskottelut pääsääntöisesti ja veti suurimman osan lenkistä hyvin, ehkä Nessan ja Nikin rytmit sopivat paremmin yhteen kuin Piitun ja Nikin, tiedä häntä. Kotimatkalla jännitystä lisäsi hirvimiesten passirivistön läpi kaahottaminen :P Niki lyhyeen liinaan , hirvee räyh räyn häntä pystyssä joka kerta, minä karjun että ohi ohi, Nessa olis parilla ekalla kerralla halunnut pysähtyä moikkaamaan kivoja pappoja :P :D Piitu onneksi kuuliaisena vaan juoksi edellä joka ryhmästä ohitse ja näytti suuntaa näille kahdelle pöljälle. Mahtoi siinä hirvimiehillä riittää naurun aihetta meidän seurueesta :D

Sitten se suunnitelma osuus. Elikä. Nyt kun Nessan kuvat tulivat terveenä takaisin ja muutkin vaadittavat tutkimukset ovat nyt kasassa + että koira vaikuttaa muutenkin terveeltä ja tervepäiseltä. Tohdin tännekin jo avautua suunnitelmista. Nessa on sen luontoinen koira, mitä toivoisin näkeväni täällä myös tulevaisuudessa. Kasvattaminen on aina ollut jossain siellä takaraivossa haaveena ja nyt Nessan kohdalla olisi ajatuksena leikkiin uskaltautua. Kasvattajakurssille suunnittelen meneväni tulevan vuoden puolella, mutta ensimmäistä pentuetta yritetään laittaa alulle jo seuraavista juoksuista. Koitan pikapuoliin luoda tänne tarkempaa infoa ko. asiasta :) Tämä on ollut jo nyt ja tulee olemaan hyvin jännittävää!!! Olen enemmän kuin innoissani tuosta tulevasta yhdistelmästä ja uskon että siitä tulee erinomaisia harrastus- ja työkoiria moneen menoon, koiria joiden kanssa myös normaalin elämän pitäisi olla vaivatonta.