Aamulla pitäisi suunnata lääkärille ja ultraan. Jännitän tätä enemmän kuin aikanaan omaa ekaa käyntiäni :D Huomenna sen tietää miten kevään suunnitelmat menee.

Lauantaina oli kevään eka kaunis lämmin päivä ja suurin osa siitä vietettiin yhtä koulua kartoittamassa. Jokainen koira oli oikein pätevä taas, vaikka vielä kolmen vuoden jälkeenkin aina tulee yllätyksiä vastaan ja yllättävä kohde. Mielenkiinnolla taas kuulen mitä sieltä selviää jatkotutkimuksissa. 

Iltapäivällä hakutreenit ja koska olin ihan naatti treenasin vain Nessan. Ensimmäinen "oikea" hakurata Nessalle. Oikealle ensin tyhjä. Vasemmalle suora pisto ja ilmaisu. Sujui oikein mallikkaasti. Maalimies siirtyi kauas uudelle paikkaa ja oikealle pisto joka jäi vähän taaksepäin työskentelyn vuoksi lyhyeksi. Vasemmalle vielä toinen tyhjä jolta jopa sain huudettua koiran pois. Oikealle pisto ja löytö, suorapalkka. Vasemmalle pisto ja suorapalkka. Kävin hakemassa koiran pois itse näiltä. Jäi hyvin leikkimään sinne. Sitten tais tulla taas pari tyhjää ja viimeiselle pistolle koira oli kieltämättä jo vähän kieli vyön alla ja ei ekalla lähetyskäskyllä ihan samalla intensiteetillä lähtenyt, mutta lähtipä kuitenkin. Ilmaisu tälle ja hetken oli miettinyt rullan tuomista, mutta lamppu syttyi. Mä viilasin vielä pilkkua ja pyysin tuomaan käteen asti kun tiputti n. 5 m ennen mua. Näytölle lähti tosi hyvin. Oli aika kova treeni, mutta hyvä sellainen ehdottomasti! Pistot olivat sitä yhtä lukuunottamatta suoria ja syviä, työskenteli osittain taaksepäin, mutta mitä muuta nyt voi odottaa kun koiralla näin vähän treeniä alla. Sain pois sen metsästä. Tajusi tehdä vielä ilmaisunkin kahden suorapalkan jälkeen. Nessa on vaan niin super! Ihan noin montaa tyhjää en ollut suunnitellut tekeväni, mutta eipä se näyttänyt koiraa haittaavan. Mä luulen että on aika hyvä juttu kun on tänä keväänä treenattu esineruutua aika paljon. Tuo suorapisto juttu on aika hyvin nyt koiran takaraivossa, juokse 50m ja löydät sieltä jotain :) Esineruudut on meillä aina aika kapeita kaistaleita 10-20 m ja esineet siellä 40 + metrissä. Jatketaan harjoituksia! Sitä en tajua että miten tuon koiran perässä pääsee hengissä maalimiehille, tai edes ehjin nahoin. Veto on hurja..