Päivitykset vähän laahaavat perässä täällä, mutta asianosaisia olen toki tiedottanut jo aikaa sitten. Eli Nessa valitettavasti ultrattiin tyhjäksi ja näin ollen ei ole tänä keväänä meille pentuja tulossa. Tämä riski oli tiedossa, mutta onhan se silti harmittanut. Mitään toista urosta ei ole tällä erää Nessalle tiedossa, joten seuraavia pentu suunnitelmia tehdään sitten joskus jos/ kun sellainen uros löytyy jota haluan käyttää. 

Samaisena ultrailtana oli useamman pk- kokeen koeilmot ja ajoitus oli sikäli hyvä, koska pystyin nyt niihin ilmoittautumaan. Niin tympeästi kävi että sekä jälki että hakukokeeseen saatiin samalle päivälle paikka ja koska jälkikokeisiin nyt pääasiassa on vaikeampi päästä, niin Nikin 2 - luokan startti saa siis vieläkin odottaa. Nessalle on siis ykkösluokan koe tiedossa jälkikokeeseen :) Kovasti on nyt treenattu sitä silmällä pitäen ja jos nyt ei mitään isoja yllätyksiä tule, niin kyllä sen pitäisi koulari sieltä saada. Jäljet ovat sujuneet nyt ihan systemaattisesti hyvin ja käpit nousee. Itse tekemiltä jäljiltä on noussut viimeiseltä kolmelta kaikki. Vieraan tekemältä ajoi yhdestä /3 yli. Mutta jäljesti kuitenkin ongelmitta vieraan tekemän ja ilmaisi ne kaksi varmasti. Jana on vähän vielä vaiheessa, pitää jokin janatreeni saada ennen koetta. Ymmärtää kuitenkin lähetyskäskyn ja lähtee etsimään jälkeä, suunta ei ole ihan aina just sinne, vaan seilaa. Jäljen ajo on paikoitellen todella hyvää, tiivistä työskentelyä. Kulmista tahtoo ajaa vielä yli, mutta hyvin paikkaa. Tänään jälki oli hieman pidempi, n. 700m ja loppupäässä n. 100m ajoi ilmavainulla jälkeä sen vieressä, tuo oli ihan uutta Nessalta.. kysyin että missä jälki ja palas sitä kyllä jäljestämään taas. Ei vielä kuitenkaan niin paljoa ole jälkikokemusta koiralla että jaksaisi intensiivisesti kovin pitkää jälkeä ehkä ajaa. Treeniä vaan lisää ja taukoja siinä välissä toisaalta että kehittyy. 

Tottiksessa takapäätä jumpattu ja hiottu nyt kaikkia niitä pieniä juttuja mitä pitää osata. Maasta istumaan nouseminen Vasta! käskystä :) Istumaan jäämisen tekee ihan ok, mutta tahtoo tulla askeleen kaksi vastaan kun menen luokse, sitä hiottu että siinä ihan oikeasti istutaan. Odotuksen jälkeen liikkeelle lähdöt. Noutokapulan haku. Eteen lähetyksen maahan meno. Edestä sivulle siirtymiset,.. huoh tuo viimeisin ehkä pahin virhe mikä tahtoo tulla, tuppaa vaan jäämään vajaaksi. Äh ettei tuota ole tajunnut ajoissa. Mutta onhan tässä vielä hetki aikaa :D Sitten mulle tuli sellainen asia mieleen, ettei ole koskaan treenattu paikallaoloa niin että mä vaan seison siellä. Sillonhan se pysyy ihan moitteetta jos teen vaikka Nikin kanssa tottista vieressä, voin riekkua miten vaan siinä, heitellä leluja, ei tule! mutta jos seison vaan paikalla niin voi muuten olla että tuleekin. Tulee haastamaan mua tekemään jotain jne. Luulen että sen vuoksi se lähti siellä bh:ssakin. Pitää sitä ehtiä nyt ottamaan. 

Hakureeneissä Nikille viimeisin rata. Oli tosi huono! Teki ihan mitä sattuu, ei lähtenyt pistoille, meni mihin sattuu :( Ilmaisut ok, ei siinä mitään ja hirvee virta. Mutta joo. Treenaamattomuus näkyy. Nikille perustreeniä, suoraa pistoa. 

Nessalla pari kertaa otettu nyt oikeaa rataa, ilmaisuja, suorapalkkoja, Pääsääntösesti tuntus sujuvan. Molemmat radat ovat olleet aika pitkiä nyt. Hyvin ne on menneet siihen nähden miten vähän koira on tehnyt. Nyt pitäisi saada pistotuksesta vielä paremmin laatikkoa ja haaveilen ehkä jo kiintorullasta.. jos siirtäisi tämän sille mahd. pian. Sikäli tyhmää koska irtorullilla voi treenata koiran hyvinkin pitkälle ja välttää näin virheet. Toisaalta, se virhe tuppaa joka tapauksessa jossain vaiheessa tulemaan.. Pitää nyt ehkä muutama treeni tehdä ja ripotella metsä täyteen tyhjiä piiloja jne että oppii ne ohittamaan.