Jaahas, taas kuukausi mennyt. Tämä väli on ollut sekä kiireistä työrintamalla, että lomaillen mennyt, joten ihan kauheasti ei ole pk- lajien kanssa ehditty tekemään. Sain pari koepaikkaa nyt varattua, sekä Nikille että Nessalle, joten taas vuorossa parin viikon paniikkitreenausta.

Toukokuun lopulla käytiin Virolahden ympäristössä Suomen Homekoirayrittäjäst ry:n järjestämällä leirillä. Viikko oli hyvin antoisa ja saatiin todella hyviä ja opettavaisia treenejä molemmille koirille. Välillä on hyvä mennä ihan kunolla epämukavuusalueelle ja vietävä myös koiraa sinne. Tehtävä treenejä missä molemmat joutuvat käyttämään päätään ja kun niistä selvitään, on taas molemmilla enemmän työkaluja ja itseluottamusta selviytyä eri tilanteista. Niki on vaan töissä luottopeli, se ei multa kysele apuja. Se on jo nähnyt niin pajon ja osaa. Nessan kanssa tuli vastaan se tosiasia, että ei ole päästy tarpeeksi treenaamaan sokkona, valvovien silmien alla, paineessa. Koira reagoi todella voimakkaasti varsinkin ensimmäisenä päivänä minun jännittämiseen ja alkoi tehdä virhettä. Tuulta päin ja kolmen päivän aikana treeneissä päästiin jo huimasti eteenpäin, eikä koiraan enään niin vaikuttanut minun jännittäminen.. Lisää noita meille :)

IMG_1123.jpg

Viimeiset treenit oli paloasemalla, eikähän tytöt malttaneet :) Kuvassa allekirjoittanut ja Nessa, Jenna Knuutinen ja Roto. Paula Kovalainen ja Kuti :)

Tuon reissun jälkeen tehtiin vielä kiireesti töitä että saatiin kauan kaivattu ja odotettu loma ja VAELTAAN!! Sisko sai järkättyä lomaa itselleen, joten monen vuoden tauon jälkeen mentiin kahdestaan vaeltamaan. Muutamia kuvia reissusta :)

nessa.jpg

Nessa ja sopiva maiseman väritys :)

 Nikihometta.jpg

Niki löysi hometta. Puu oli ihan lahonnut palikoiksi sisältä. Iso kaatunut kuusi.

taukopurolla.jpg

Lounastauolla. Koirat ovat tuolla jotenkin niin ihanan rentoja, nukkuvat aina tauoilla, aina kun saa mahdollisuuden. Jotenkin poikkeuksellista meidän elämässä :)

kokki.jpgtyven.jpgho%CC%88hhyttysia%CC%88.jpgylijoesta.jpgjuomatauko2.jpgmekaikki.jpgkalaa2.jpgPiitunukkuu.jpgva%CC%88linerikko.jpghotelli.jpgera%CC%88selfie.jpgtauko.jpgposeeraus.jpgjuomatauko.jpgsinnemennaan.jpgnikirelaa.jpg

Reissu oli kyllä ihana kaiken kaikkiaan. En nyt jaksa kauheasti kuvaselityksiä laittaa kun toi kursori ei tottele mua nyt yhtään :) Ehkä niistä saa jotain fiilistä irti. Keväällä sää on lapissa vaihteleva. Välillä sataa vettä, seuraavassa hetkessä paistaa aurinko. Räntää ja ukkosenkin jyrinää saatiin. Lähes koko reissun ajan tuuli koko ajan joitakin illan tyveniä hetkiä lukuunottamatta. Lämpötila oli yöpakkasista n. + 15 saakka ja pääasiassa varmaan siinä 10C. pinnassa, eli ihan passeli kävelykeli ja koirille ei tullut ainakaan kuuma. Alkumatkasta ylängöllä oli kovin alkukeväinen tunnelma, koivuissa ei ollut juuri lehtiä edes. Paluumatkalla samoilla seuduilla oli jo lehti puussa... Tietenkään ei sillon tullut enää juuri otettua kuvia. Minä niin nautin noista vaelluksista! Ne ovat parasta lomaa mulle. Luonto, rauha, kiireettömyys, yhteys luonnon kanssa. Koiratkin nauttivat, ne ovat jotenkin niin rentoja, ne ovat jollain tapaa alkukantaisempiakin siellä. Kuljetaan yhdessä laumassa. Nukutaan teltassa yhdessä. Vaikka tuosta koko lauman mukana raahaamisesta on omalle kohdalleni paljon lisätressiäkin, olisi helpompi ottaa vain vaikka yksi mukaan. Ilman koiraa en tosin oikein tykkää edes vaelta, koira tuo myös turvaa. Se jäljestää, se löytää takaisin leiriin, se löytää matkakumppanin jos ollaan erillään toisistamme, se näyttää jäljet ja eläimet mitä liikkuu, vahtii leiriä. Jotenkin käsittää sen kuinka tärkeä eläin koira on ihmiselle ollut, jos miettii aikoja kun on oltu metsästäjä keräilijöitä ja kuljettu tuolla erämaissa.

Reissulla oltiin 5 yötä, tiistai aamusta sunnuntai iltaan. Matkaa kertyi sen 35km. Upeita maisemia Hammastunturin erämaasta kyllä löytyy. Kivan vähän ihmisiä ja aidon erämaista tuntua sai hyvin. Tuolla oli todella vähän mitään mönkijänkään uria, joten sai kulkea ihan omia polkuja. Yötön yö sai päivärytmin sekoamaan ihan heti ja me valvottiin yöt, kujettiin millon satuttiin ja nukuttiin melkein päivät :D Kaks yökukkujaa matkalla ;) Ah. Lappi ja sen kevät. Ihan parasta aikaa <3 Minä jo niin odotan seuraavaa pitkää reissua. Saa nähdä vieläkö koko kolmikon kanssa päästään matkaan. Piitu jaksoi kyllä tämän matkan vielä yllättävän hyvin, ei ollut tosin repussa enää juuri painoa. Aika vaan kuluu.

peta%CC%88ja%CC%88jakeskiyo%CC%88.jpgpiituposeeraa.jpgviimeinenaamu.jpgmistayli.jpg