Nöyryys ja asioiden hyväksyminen tuotti tulosta. Päätin että olen onnellinen jos saadaan koulari ja se saatiin kuin saatiinkin sitten. Vikalista haettuna ensi kevääksi :) Nikille saatiin yksi umpparitreeni alle, nostatettiin siinä oikein koiraa, eli sai palkkaa aika helposti lyhyistäkin haukuista. Koe alkoi hakumaastolla, kivaa kumpuilevaa kangasmetsää pääosin missä koiran näki hyvin. Oikealle eka pisto, vähän vajaaksi jäi kulmasta, mutta päätin uusia sen myöhemmin. Vasemmalle pisto, lähti taas tuulen alle vähän kiertämään ja nosti maalimiehen. Tosi varma haukku!!! :) Piilolle ja hallintaanotto, se meni vielä ok, mutta karkasi maalimiehelle hallinnasta :P Jatkettiin rataa eteenpiän. Vasenta puolta työskenteli taaksepäin ainakin 2 pistolla, oikealle puolen teki oikeinkin kivoja laajoja pistoja. Pistotin toisen kerran peräkkäin vasemmalle että saisin koiran siellä etenemään oikeaan suuntaan ja teki siihen hyvän piston edeten rataa, nosti seuraavan maalimiehen n. 200m. kohdalta vasemmalla. Taas hyvä haukku!! ja vielä vaikeampi hallintaan otto :P Molemmat ekat oli muuten umppareita. Viimeinen maalimies nousi pari pistoa myöhemmin ehkä n. 280m. kohdalla oikealla. Siellä avopiilo ja hyvää haukkua teki loppuun asti nytkin. Hallintaan oton kanssa jälleen ongelmaa ja karkasi taas takaisin maalimiehen hupun alle kurkkimaan. Oli kuitenkin ollut täysin korrekti maalimiehellä. Pisteitä saatiin 163 ja miinusta meni niistä parista taaksepäin työskentelystä, mutta pääosa noista hallinnan ongelmista... Ilmaisut oli jokainen 10p. :)

Esineruutuun seuraavaksi ja saatiin mennä melkein heti haun jälkeen. Niki työskenteli hyvin, kaksi esinettä löydettiin. Kolmas jäi oikealle sellaisen ryteikön keskelle, ei ihan siitä koira sattunut menemään ja aika liki näytti että piti mennä että hajun sai kun seuraavan koiran jäin katsomaan. Huono tuuri, hyvin nosti nuo kaksi mitkä toi. 19p. esineruudusta.

Tottikseen ei paineita.. Tai joo.. Nikin jäävät on ihan katastrofaalisest tällä hetkellä ja se pilasi tottiksen nytkin. Tunnetila koiralla oli erinomainen! Siitä tuo Niki on ihmeellinen että tekee kyllä aika hyvässä tilassa eikä pahempaa kuumumistakaan ole havaittavissa. Sikailua kylläkin!! :D Seuraamisesta oltais vissiin muuten saatu eri, mutta ohjaaja ei tehnyt viimeistä kulmaa aloituspisteen kautta mennessään henkilöryhmään... uusi sääntö.. eli eh, koiraa ei moitittu mitenkään. Liikkeestä istuminen jäi seisomikseksi. Liikkeestä maahan menossa meni maahan, mutta nousi istumaan, ja ohjaajan kaksoiskäskyt jne tais vetää sen tyydyttäväksi myös.. Liikkeestä seisominen h tai eh.. en nyt muista, molemmissa luoksetuloissa tuli hieman hitaasti (epätyypillistä Nikiä) loput, mutta alusta, sorapohja vähän varmaan vaikutti siihen. Noudot meni linjaa eh ja eri :) Eteenlähetyksessä taas ekalla käskyllä jäi seisomaan, toisella maahan, mutta nousi istumaan kun kävelin koiraa kohti ja vaikka kuinka tuimasti yritin sitä katsoa niin nousi istuun.. aaaaargh.. Noh, paikallaolon malttoi sentään olla maassa. 81p. taisi olla loppupisteet. Ihan sopivasti, ois harmittanut jotku 86-87 p. suoritus kun 88 ois riittänyt ykköseen :D Joka osa-alueessa oli puutteita joten olen kakkostulokseen oikeen tyytyväinen ja tulihan se koulari vihdoin!! HK3 Sockret's Axxi!! JEEEE!!! Vähän oli ihana vihdoin päästä Lohtajalle kokeeseen! Oli upeat järjestelyt kaikin puolin ja koetunnelma huipussaan taas, ihana päivä :) Yksi kva tehtiin koepäivänä ja me taidettiin sijottua 5 voi koirasta toiseksi.

Tottista olen miettinyt, noi jäävä ongelmat on nyt tänä kesänä tulleet. Vien koiran nyt ekana hierojalle ja Jaanalle on marraskuuksi aika, vähän tuntuu että on jumissa ja maassa oleminen on ehkä siksikin epämiellyttävää. Toisaalta Niki on vaan sika ja tekee mitä huvittaa välillä, joten treeniä treeniä sitten noiden tarkistusten jälkeen.. Liikkeestä istuminen harmittaa, se on ollut niiiiin hyvä ennen, mutta nyt kun koeura vihdoin aukes, niin ei enää teekään sitä :P Pah. Hakumetsään hallintaa ja ratatreeniä. Teki kyllä ihan SUPER hienojakin pistoja ja monta yliheittoa myös tehtiin, rytmitys pelasi niin että koira tuli mun kohdalla pois metsästä. On oikeen sellanen tässä ollaan nyt töissä ja tosissaan fiilis kun siellä pistottaa koeradalla :) Tosin toisen maalimiehen jälkeen Niki oli vähän että miks ei palkkaa tuu!!! epäuskoinen jo ja se näkyi noissa parissa viimeisessä pistossa ennen 3 maalimiestä. Eli vois kyllä treenata ihan palkattomiakin ukkoja säännöllisemmin. Esineruutuun nyt ei paljoa ole tehtävissä, koiralla on motivaatio hyvä ja tuo jos vaan kohdalle osuu, hyvin liikkuu koko ruudussa ja tottelee ohjausta. Eli samanmoisia treenejä satunaisesti vaan.

Nessan kanssa kävin jäljellä, tein kangasmetsä/ suopursukkojäljen ja vähän kikkailin ja mutkittelin sellaisilla soramontuilla + hakkuuaukealla. Jälkeä tekemässä oli myös Piitu, eli vähän näin missä meni tuoreita eläinten jälkiä (olihan niitä) ja teki myös harhajälkiä samalla. Jälki meni hyvin taas sinne 800m kohdille asti, ilmaisi käpit jne, tosin kolmannella käpillä etsi ja etsi ja lopulta kun ei löytänyt niin tuumas jatkaa matkaa!!!. Suopursukkoa ennen kurvaili hetken "epäuskoisena" että tonnekko se tosiaan menee, jäljesti sitten kyllä, mutta monesti irtosi jäljestä ja kulmat tuotti ongelmia. Yhden niin pahan hukan teki myös että jouduin viemään koiran takaisin jäljelle.... Eli siinä se ongelma on, kokemuksen puute ihan puhtaasti, osin myös motivaation puute ja puhtaasti se että kestävyyttä jäljen ajoon ei ole vielä tarpeeksi. Jäljen lopun ajoi ihan ok, mutta sitten alkoi käpit jäämään, eli piti niin lujaa keskittyä siihen jälkeen, jäljesti tarkasti ja hitaasti kyllä. Treenataan vaan lisää ja motivaatiota + tarkkuutta koiralle vaan ja pikkuhiljaa kasvattaa matkoja. 1500m on vaan liian paljon vielä tuolle. Jospa tässä syksyä vielä olisi ja jos vanhat merkit paikkansa pitää tässä voi olla helmikuulle jäljestyskelejä :)