Onpas pikkaisen taas vierähtänyt edellsisestä päivätyksestä. Ehkä suurimpana syynä se, että harrastusrintamalla on ollut himppasen hiljaista nyt talvella. Satunaisia pihatottiksia lukuunottamatta ei ole kauheita tehty. Kouluviikoilla hetkittäin enemmän, ihan jopa tokoiltu.. mutta tuo mun mahan kasvu on aiheuttanut kivoja sivuoireita mm. lievää lisääntynyttä edistämistä, joten olen katsonut viisaimmaksi jättää sen osan tottistreeneistä tauolle :D Eli siis julkistetaan nyt täällä ekan kerran, että meille on huhtikuussa tulossa myös ihan karvaton vauva.

Eläintenkouluttajan koulutus on nyt kahlattu lähijaksojen osalta läpi. Yritystoiminnan näyttö on suoritettuna, mutta vielä pari jälellä jahka saa kaikki työharjoittelut tehtyä. 2.5 vuotta Kannuksessa kulkemista on siis ohitse :) Yllättävän pitkästi siellä on tullutkin käytyä, vuodet menevät nykyään niin vauhdilla. 

Töitä on ollut vuodenvaihteen jälkeen valtavasti. Saatiin vähän ilmaista pr:ää mm. Ilkan lehtijutulla ja se on tuonut töitä. Piitu ja Niki molemmat ovat olleet todella ammattimaisen oloisia. Nikille vallankin tiuha työtahti tekee vain hyvää :) Homeita on myös treenattu ahkerasti, joten ehkä vähän voin puolustella harrastuspuolen hiljaisuutta ;) 

Nessa saapui tammikuun lopussa meille myös. Kennel on Dubion ja vanhemmat ovat tuttavallisemmin Luppe&Pinna.  Dubion Lupus ja Sacraal Hart JAKUZA. Kävin jo syksyllä koiriin tutustumassa ja olin erittäin vakuuttunut näkemästäni. Siinä on kaksi tasapainoista koiraa, joilla kuitenkin moottoria riittää valtavasti. Lajeina molemmilla koirilla on mondioring. Pennun hankinta tähän väliin oli hieman, etten jopa sanoisi suuresti tapetilla, että uskaltaako. Toistaiseksi en ole katunut pätkääkään. Nessa on aivan uskomattoman valloittava SUPER "pikku" pakkaus ollut, mitä nyt pari viikkoa olen siihen kohta tutustunut :) Nessa on ollut monessa suhteessa täysin erilainen kuin nämä kaksi aikaisempaa. Perusluonteeltaan se on todella rauhallinen malinoissiksi. Se istuu ja tuumailee paljon :) Ei sillä tavalla sinkoile ja häslää niinkuin nämä aikaisemmat tuossa iässä. Kaikkeen se suhtautuu avoimesti, ei mielistele tai aristele vaan on vaan ja toteaa että jahas tällasta, mitäs tehtäis. Toki reagoi ja säikkyykin yllättävissä tilanteissa, mutta palautuu ihan saman tien ja mikä parasta se räyhääminen puuttuu täysin!!. Kivan kontaktihakuinen kuitenkin mua kohtaan, eli ei mikään yksin huitelija silti. Kovuutta on, saan olla varmasti helisemässä tämän kanssa, mutta koitetaan hyvällä mennä ja ohjailla käytöstä oikeaan :D Nenähommissa on jo edistytty kivasti, saa osan ruuastaan etsimällä ja namitottista tietty tehty, edistyy siinäkin hurjaa vauhtia. Fiksu se on! Oppii todella nopeasti ja jopa väittäisin että ratkoo ongelmatilanteita. Sellainen hauska kiukku siitä löytyy jos ei joku suju, niin haukahtaa ja yrittää vielä kovemmin :D Saalista on valtavasti, rätti heilahtaa niin tämä on ihan kympillä kimpussa. Noudon kanssa on saatu jopa vähän tahkota jo, kun neiti lähinnä jätti aina saaliinsa ja tuli puremaan mua ;) Mutta edistytään... Ihan uskomattoman ihana tapaus tämä on ollut ja toistaiseksi vastannut juuri sitä mikä oli haussakin. Malinois hieman rauhallisempana, ei terävyyttä, itsevarma koira jossa moottoria kaikkeen tarpeelliseen. Meistä kahdesta kuullaan vielä ;)