Olipas siitä edellisestä päivityksestä kulunut aikaa. Tässä ollaan oltu kovinkin aktiivisia treenaajia viime viikkoina. Ihan hirvee treenifiilis ja into ollut päällänsä :) Mitähän sitä referoisi.. Keuruulla käytiin pari viikkoa sitten ottamassa Giramin porukalla esineruutua ja tottista. Miia katsoi vähän meidänkin tottista ja tuli siihen taas uusia vinkkejä. Nessan takapäänkäyttöön kiinnittää huomiota, ympyrää vaan. Palkan suuntaa taas muistuteltiin (kuinka mä osaankin sen niin hyvin aina unohtaa!!) Noutoon pitotreeniä. Luoksetulon haukutukseen lisää tarkkuutta milloin rupeaa sitä koiralta vaatimaan. Ollaan tuon jälkeen aika paljon treenattukin jopa ja bepa tuntuis nyt kääntyvän. Tehos. Liitin myös käännöksiin pienen avun Nessalle ja tietää aleta sitä ennakoimaan hieman, tuntuu auttavan sitä ja nyt 90 tänään heitti jo taakse takapäätä yli :) Sivulle tuloja treenattu vähän korrektimmaksi ja avut multa TAAS pois! :P Seuraamisen paikka vähän parempi, ei niin enää aukeile, mutta sekin pitää pitää koko ajan mielessä. Jos aukeaa niin alta pois, korostetaan virhettä koiralle. 

Hakutreeneissä tehty rullailmaisua Nessalla irtorullilla. Kaava on jo koiralle aika selkeä ja nyt pistotkin tuntuvat sujuvan hyvin, lähtee vaikkei mm. ole näkyvissä hyvin ja etsii joskin pistot vois olla vielä parempia, mutta treenimäärään nähden hyvä. Pitkän etsimisen jälkeen/ vaikea maasto, saattaa rullailmaisussa olla vielä ongelmaa, tiputtaa rullaa tms. eli pikkuhiljaa vaikeusastetta ylöspäin nytten. Rullaa tuodessaan sais paremmin tällätä itsensä mun vierelle ennen lähetystä.. sitä pitää treenata nyt ihan erillään ja jotain ideoita mulla syntyikin jo sen suhteen. Näytöille lähtemisessä oli pientä jämähtämistä muutamassa treenissä kun ei mm ole näkyvissä/ palkka, mutta sekin ongelma tuntuisi nyt poistuvan. Käsky ja lähden itse juoksemaan heti "kilpaa" kohti mm:stä ja no, pari tuollaista ja Nessa kyllä hoksas että paree kiirehtiä..

Kävin viime vkl kuuntelemassa Riihimäellä Skogsterin Mian Tyttösuojelupäivän. Oli antoisa muutama tunti. Mä olen niin huono kirjoittamaan muistiinpanoja! Enkä nyt sen tarkemmin rupea kertaamaan kuulemaani, puolet sinnepäinkään :D Mutta mitä itsellä mieleen jäi päällimmäisenä, niin vielä enemmän eläytyä sen koiran tekemiseen, olla ihan suurella tunteella siinä mukana kun koira tekee hyvin! Vahvistaa koiraa! Kieltoja on eri asteisia, voidaan opastaa koiraa tyyliin hyvä teet tämän oikeen, mutta lopeta tuo toiminto esim haukussa näykkii lelua, voidaan kieltää koiraa kokonaan tekemästä jotain jne. Jokainen osa-alue voidaan jakaa hyvin pieniksi osiksi mitä treenataan ensin yksin/ apparien kanssa ja siirretään sitten vasta maalimiehen kanssa työskentelyyn. Käy mulle järkeen kaikki mitä siellä puhuttiin ja jotain on jo vähän ehditty treenatakin. mm. tänään kentällä otin takakuljetusta apparin kanssa. Muutaman treenin olen tehnyt yksin tyynyyn, vaaniminen, askel tai kaksi rinnalla tyynyä tuijottaen ja vapautus palkkaan. Sujui tänään hyvin jo liikkeessäkin sitten ilman suurempia huomautuksia. 

Mukava oli tuo Riihimäen semmareissu muutenkin, tuli pitkästä aikaa vanhan ystävän kanssa turistua kuulumisia oikein ajan kanssa ja kummipoikaakin nähtyä :) Pitää ehkä aleta säännöllisemmin ilmoittautumaan noihin eteläsuomen seminaareihin ;) 

Jälkeä.. Nessan kanssa käppitreenejä tehtiin jo kun lumi oli vielä maassa ja sai etsimällä etsiä sulia metsäplänttejä. Ne "käppi tärkeäksi" treenit tuntuu tuottaneen tulosta. Jäljellä ei enää muuta ole kuin niitä ja sopivan harvassa. Klikkeri käyttöön ja pallopalkka kuten töissä. Avot, nyt on ajettu 2 jälkeä ja kaikki käpit nousee :) Minä vaan laahustan perässä Joel rinkassa :) Joten vauhtikaan ei liene liian suuri vaan sopiva. Tämän päivän jäljen ajoi myös todella tarkasti, ei enää hukkia. Eka jälki reilu viikko sitten oli vielä vähän sellaista hakemista ja sillä jäi osa käpeistäkin jäljelle.. mutta kehityskaari on hyvä. Ilmaisuista osan tekee jo suoraan ja luulen että suoristuu vielä lisää kun homma vielä varmistuu. Mutta olen niin iloinen! Tuntui jo jossain vaiheessa että tuo voi olla isokin ongelma kun tällä tuo jäljen ajo vetää puoleensa enemmän kuin muut jäljeltä löytyvät asiat. Nikikin sai pienen jäljen ajaa mennä päivänä. Ekat 100m ja kaks käppiä se paineli menemään ilmavainulla, ei hajuakaan mitä siellä oltiin tekemässä :D Tuumasin jo viedä sen autolle takas, kun törmäsi jälkeen ja toi vaan mulle käpin, myös viimeisen. Mutta joo. Ehkä Nikin laji ei tuo jälki niin ole :) 

Piippa on saanut välillä tehdä vähän esineitä, välillä tottista jne. Vähän vähiin on sen treenit jääneet, mutta töissä on taas neiti päässyt olemaan. On ollut paremmassa kunnossa taas :) Sen pää kuitenkin tykkää tehdä, joten saa tehdä noita sisähommia aina kun vaan askel nousee. On tosi hyvä nykyään töissä, varma, ilmaisee hyvin ja tarkasti. 

Maanantaina olisi sitten se päivä kun mennään ultrassa käymään.. Jotain "oireita" on ehkä ollut ilmassa, mutta ei nyt mitään kovin selkeää.. Sitten sen tietää. Huh on tämä liian jännää!