Tämä taisi olla jo kolmas kerta Arskan kisoissa Porissa. Joka kerta saatu muuten koulari ja 1. tuloksella ;) Hyvä kisa!!

Tottis ensimmäisenä heti aamusta. Suurimmat jännitysmomentit meidän osalta oli ilmoittautumisessa ja paikallaolossa. Nikin piti totuttuun tapaan rähistä muille koirille oikeen urakalla aluksi, tarkastuksessa muristiin oikein kunnolla juoksun tarkastajalle :P Että tuon kanssa on sitten niin rentouttavaa aina. Noista kun selvittiin, ettei heitetty pihalle jo siinä vaiheessa.. niin olikin jo suht rento mieli. Niki kuitenkin osaa :)

Tottis meni oikeasti aika hyvin. Niki teki sen tosi kivassa vireessä, ilosen näkösenä. Ei painanut seuraamisessa yhtään, piti paikkansa hyvin eikä edes pahasti edessä :D Paljon parempi kuin treeneissä konsanaan, tosi outo koira... Oli tosi kiva fiilis tehdä  Liikkeestä istumisen jätti tekemästä vaikka annoin toisen käskynkin. Puutteelliseksi. Muuten meni linjaa erinomainen ja eh. Seuraamisen käännöksistä mainitsi, kun tipahtaa istumaan. Kuitenkin erinomainen. Noudoissa olisi saanut olla parempi ote kapulaan. Joku perusasento jäi vinoksi ja jossain jäävässä oli tullut vähän kaksoisapua mun puolelta. Muuten aika jees. 90p. oli päivän saldo.

Hakuun seuraavaksi. Lämpötila huiteli jossain 24C maissa, eli aika lämmintä oli. Maasto oli aika selkeää tasaista metsää, hyvä näkyvyys, loppuosassa oli puita / taimikkoa kaadettuna aika paljon. Tuuli kävi suoraan etulinjalle päin. Lähtin pistottamaan, etukulmat teki tosi hyvin. 3-4 piston työskenteli vielä taaksepäin, mutta sen jälkeen meni aika puhtaasti työskentely. Teki hyviä pistoja aina, tuli metsästä jotakuinkin mun kohdilla pois, ei mopo keulinut tai lähtenyt hallinnasta :) Sain tehtyä useamman yliheitonkin pistoille. 1. maalimies oli jossain 50m oikealla. Hyvä ilmaisu ja hallintaan otto sieltä. tuomari jäi aika kauas ja mun piti lähinnä sitä ihmetellä että saanko ottaa hallintaan vai ei :D Noh, siitä keskilinjaa kohti ja juotin koiraa. Samassa kysyin toimitsijalta että paljonko on aikaa kulunut. Hän sanoi että 10 min. ( Aikaa siis 15min koko suorituksen tekemiseen) Mulle iski ihan hirveä paniikki että hitto 5min aikaa jälellä ja vasta 1. maalimies nostettuna!! Vauhilla eteenpäin. Seuraava maalimies tais nousta heti seuraavalla pistolla vasemmalta n. 80m kohdilta. Mää juoksen kun höyrypää tälle näytölle ja hallintaan otot jne. Siinä jouduin antaan pari käskyä Nikille että tuli vierelle. Höyrypäänä takaste radalle. tais tulla joku 3- pistoa siihen vielä ja seuraavalla jäi kuselle piston jälkeen (maailman pisimmälle sellasella.. ) Palas mun työkö ja vielä pisto oikealle. Irtos tosi syvälle ja näin että oli hajulla, sai paikantaa aika kauan sitä. Tällä ilmasulla vähän pätki haukku ja kerran pysähdyin odottamaan matakalla näytölle. Hyvä hallintaan otto tältäkin. Siinä se, aika vissiin riitti :) Toimitsija sitten totes vaan keskilinjalla että oli tarkoittanut että on aikaa 10min jälellä, eli oli kulunut vasta 5min silloin kun kysyin.. HUOKAUS!!! Noh, tulipahan pistotettua sopivan harvaan :D Tuomari oli ehkä vähän antelias kun saatiin peräti 169p. maastosta, mutta ei tuosta nyt ihan hirveän paljoa ollut rokottamista muutenkaan. Tosi hyvä fiilis oli tuolla maastossa itsellä ja koira teki kyllä superisti hommia!

Esineruutu meni aikaan 1min ja jotain sekunteja ja 2 pistoa 2 esinettä :) 30p.

1. tulos 199+90p. 289p. HK2 Luokkavoittokin saatiin kovan skaban jälkeen 1 p. erolla kanssakilpailijaan. :) Olihan kiva koepäivä kertakaikkiaan!! Kohti seuraavia haasteita vaan :)

Nessalle sain kentällä aika hyvän kokeenomaisen treenin siinä tuloksia odotellessa. Ei palkkaa, kehuin ja kerroin jos teki jotain väärin. Sain samoja ongelmia esiin kuin on nyt tullut kokeissakin. Lähti irtoamaan seuraamisesta, tuijotti noutokapuloita, ei irrottanut ekalla käskyllä kapulasta hyppynoudon jälkeen.. Jne.. Onhan treenattavaa!! Mutta teki hyvät hypyn ja A-n kuitenkin kuitenkin. Palkkasin hihnalla megabileet A- esteen jälkeen. Eteenlähetyskin meni vielä ihan nappiin johon maahan meno ja 2. palkka. Pitää ehkä tehdä Nessan kanssa vähän tuon tyyppisiä, ihan että oppii vaan pidempään palkattomuuteen ja laumalla palkkaa.