Käytiin Helatorstaina korkkaamassa Nessan jälkiura ylökin järjestämässä kokeessa. Tottis oli Kurun tien varressa Ylöjärvellä ja jäljet Vaivian metsissä Hämeenkyrössä. Tuomarina Kristina Kallio.

Tottis ekana aamulla. Sorakenttä, tuuli ihan kauheesti ja hyppyeste oli sellainen pressumalli joka kaatuili koko ajan. No tuo ei vielä haitannut mitään, mutta Nessa huomasi Toni maalimiehen juuri ennen ilmoittautumiseen menemistä. Tuumas ampasta sen perään sivulta (sain pannasta kiinni) ja meni heti hieman pakka sekasin hyvien valmisteluiden jälkeen tottikseen mennessä. Ensinnä paikallaolo. Siinä ei oikeastaan mitään sanomista, erinomainen. Seuraamiseen lähtiessä ihan ok, vähä vilkuili Toniin päin siirtymisessä siihen. Laukauksista hajos seuraaminen ihan täysin :( Koira irtos varmaan metrin, vilkuili ympärilleen. Vasta suoran päässä käännöksen jälkeen korjas ja loppuseuraaminen henkilöryhmän kontaktin irtoamisia lukuunottamatta aika ok. Hyvä tais olla arvosana. Istuminen hyväksi ohjaajan kaksoisavusta.. siinä liikkeessä tuli ongelmaa juuri ennen koetta joten varmistenlin ihan tietosesti tällä kertaa. Liikkeestä maahan meno ja luoksetulo hyvä. Lähinnä sivulle meno tökki, teki tosi monessa osassa sen ja hitaasti, vauhti olisi voinut olla nopeampi, mutta meidän luoksetuloksi ok, tuli laukalla perille asti. Sitten... voi pyhä sylvi sentään.. noudot. Tasamaasta taidettiin saada eh.. en nyt muista ihan tarkkaan, vähän pureskeli. Mutta hyppynoudon kiersi takasin tullessa. Ei tuumannut irrottaa kapulasta joutu antaan toisen irrotuskäskyn. Kiersi myös A- esteen takaisin tullessa.. Kalliita liikkevirheitä!!!! Eteenlähtetys erinomainen, vähän nopeammin ois saanut mennä maahan mun mielestä. Että sellainen tottis. Paskimmat pisteet ikinä mitä olen saanut koekentältä. Onneksi kuitenkin 76 p. saatiin ja kannatti vielä jatkaa. Tuon hypyn nyt arvasin että noin voi käydä, mutta irrotus ongelma, se seuraamisen hajoaminen ja että kiersi A-esteenkin. Ilme koiralla oli vaan sellanen ilosen hölmistynyt koko ajan :D Nuori koira, keksii näköjään tää likka kokeissa jotain uusia aina. Bh:ssahan se lähti paikallaolosta, mitä ei ollut ikinä ennen aikaisemmin tehnyt treeneissä.. Nyt nuo. Se laukaus, miksi reagoi.. Mä nyt ajattelen sen niin että Tonin näkeminen ja tähän asti kun on vaan tehty puruja ilman hallintaa. Meni nyt hieman pakka sekasin purujen ja tottiksen suhteen, laukaus kuulosti lähinnä raipan iskulta. Mutta mutta.. pitää testailla koiran ääniherkkyyttä. Ei ole ennen reagoinut koviin ääniin. mm. mh- testissä ei tuskin korvaansa niille loksauttanut. Itse olin tottiksen jälkeen suurinpiirtein maani myynyt, ei ikinä noin huonoja pisteitä ole saatu. Noudot on kalliita liikkeitä mokailla :(

Esineruutu oli sateen jälkeen märässä metsässä. Hajut tuntuivat olevan aika maassa koska sain pistää koiran varmaan 4 kertaa ruutuun ennen kuin se ensimmäinen esine nousi. Teki hyviä pistoja kaikki. 28p. antoi tuomari meille lähinnä koska oli mennyt aika läheltä sitä esinettä pari kertaa, minkä nosti sitten.

Jäljelle siirtymismatka oli varmaan tunnin luokkaa. Taisi meidän koejälki olla melkeen samalla kohtaa missä viime syksynä käytiin Jennan kanssa treenaamassa :) Jana muistaakseni 37p. Lähti heti lähetyksen jälkeen oikealle ikäänkuin jäljestäen, tuomari tulkitsi sen vääräksi jäljeksi arvostelussa, eli ei pistemenetyksiä, mun mielestä se vaan haahuili... Itse kutsuin koiran luokse ja uusi lähetys. Eteni hyvin jäljelle saakka joka oli alokasluokaksi aika kaukana, varmaan jokin 20m oli janan mitta. Tarkisti takajälkeä liinan mitan, mutta kääntyi sitten takaisin ja lähti oikeaan suuntaan. Tuomari rokotti siitä sen 3p. Jälki itsessään meni hyvin ja esineilmaisut olivat nopeita. Molemmat kulmat ajoi hyvin. Yhdessä kohtaa rinteessä Nessa hieman nosti ilmavainulle ajoa ja irtos jäljestä.. siihenhän se 1 keppi jäi... Muut 4 ja kutoskeppi nousi. Maastosta yhteensä 175 p. yht. 251 p. II. tulos ja JK1 :) Saatiin se mitä haettiin, eli koulari. Tuo jälki oli muuten ampumaradan vieressä mistä kuului laukauksia koko jäljen ajan, koira ei niille korvaansa taas loksauttanut.

Nyt vaan treeniä lisää ja mä koitan muistaa jonnekin kokeeseen ilmoittautua. Jälki on ihan ok mallilla, ennen koetta 5/6 jälkeä nousi kaikki käpit ja kokeessa nyt jäi toi 1. Pitempää jälkeä vaan seuraavaksi, nyt ne ovat olleet sitä 200- 700m. Janaa vähän pidemmäksi, varsinaisia janatreenejä en ole Nessan kanssa vielä edes tehnyt, mutta aika hyvin se tuntuu etenevän kun olen vain janaa pikkuhiljaa pidentänyt koko ajan. Tottis sitten.. voihan harmaat hiukset sen kanssa. Mä todellakin toivon ettei ihan noin hauskalle päälle päätä jatkossa ryhtyä. Paljon on treenattavaa vielä!! Vieraan kentän esteitä pitää päästä treenaamaan. Pitkää palkatonta ehkä alle, että saako tekemään virhettä yms. Henkilöryhmää. Hallintaa, siirtymisiä ja palkata esim kapulan telineestä hakua. Ja joo, onhan se varmaan ihan reilua treenata niitä laukauksiakin.

Hakumetsässä on käyty jokunen kerta. Ihan ok treenejä saatu molemmille Nikille ja Nessalle. Nessa koitti toissa treenissä vähän kurmottaa maalimiehiä siinä toivossa ettei tarttis ilmaista, jouduttiin nostamaan yksi mm. ylös ja ottettiin pieni muistutus ilmaisusta ja sen jälkeen seuraavakin sujui hyvin. Nyt ollut siis muutamassa treenissä sekaisin suorapalkkaa ja ilmaisua. Eilen treeneissä yritys saada koiraa työskentelemään rataa eteenpäin, siirtyvä ääniapu.. Koiran pistin 3 kertaa sille puolelle ja työskenteli sitkeästi taaksepäin :) Huoh.. Noh, pistot oli hyviä. Eli työtä riittää. Sitten tehtiin pieni ilmaisutreeni ja siirto kiintorullalle jo haaveissa. Mikään suuri menestys ei vielä tuo ollut, mutta jätettiin muhimaan.

Niki sai tehdä sen ns. norjalaisen sekametsätreenin, mistä olen aina kuullut, muttei ole koskaan tullut tehtyä kuitenkaan :) 8 piilolla käytiin ottamassa äänet. Suorapistotreenit sitten ihan jokaiselle, parilla oli vain nakkia palkkana. 6 pistolla kävin ottamassa haukusta hallintaan ja palkka siitä. Sujui ihan hyvin jopa ja nousi sivulle 1. käskystä! :) Nikille lisää näitä ja jos vihdoin sais sen koepaikan jostain!

Niin se Hollanti. Käytiin siellä hakemassa kaverille working kelpien pentu. Ihastuin rotuun aika kovin, tai ainakin tuon kasvattajan versioihin niistä. Pitää kirjoittaa lisää jos kun ehdin :)