Kokeiden jälkeen koirat jäi pitkälti naftaan.. no töitä tehtiin kovasti koko heinäkuu. Sitten ohjaajalle tuli lentsun muodossa stoppi ja piti huilata vähän. Joitain treenikertoja saatu silti alle. Nikin kanssa pääasiassa otettu hakua. Pari kertaa Kauhajoella ja tässä Jalasjärvellä. Pari ratamaista treeniä meni tosi hienosti ja otin Reija Niemisen vinkkejä tyhjän piston työstämiseen käyttöön. Tulee kyllä hyviltä tyhjiltä hienosti oikealta kohtaa metsästä jopa. Pistojen suoruus vaan tuppaa heikkenemään ja nyt tänään otettiin sitten ihan reipas suorapistotreeni vähän haastavammassa maastossa Tokerotiellä. Oikealla pupu, eli koira lähetettiin metsään ja maalimiehelle huikattiin lähtökäsky ja karkuun. Toiselle puolelle samanmoinen alkuun. 2-4 pistot ihan suoria pistoja ja ilman apuja. 5 tyhjä, 6 tyhjä ja 7 maalimies. Viimeisellä pistolla koira jo vähän puhalsi ja joutui uusimaan pariin otteeseen. Aika lämmin keli oli. Mutta hyvä loppu kuitenniin. Mun pitää saada Nikiä laihemmaksi, se ei oikeasti jaksa enää juosta tuolla! Possu on lihonut ihan kamalasti, se vaan keksii tuota syömistä joka paikasta, pöllii vaikka, tai vetää kanan rehua kanalassa tms. jos ei muuta saa... Steriloinnin vaikutukset alkaa huomaamaan ja massa kertyy.

Nessalla yks hakutreeni tehtiin missä testasin millä mallilla sen rullailmaisu on ja otin ihan rataa, eli tyhjiä mukana. Se teki suoraan sanoen hienon radan, ainut ongelma oli kiintorullan ottamisessa. Pitää katsoa jos syksyä vasten saisi sille ihan ilmaisutreeniä otettua ja koitettas ehkäpä jopa ykkösen kokeeseen. Ihan 200m rataa sillä ei ehkä vielä aja.. en tiiä, ehkä.. kunhan tuon ilmaisun saisi lopullisesti ajettua sisään. Näytöille vie hienosti ja on muuten korrekti maalimiehellä.

Nessalle jälkiä ajettu nyt jokunen vähän vaihtelevalla menestyksellä. Kokemus kasvaa ja koira on ruvennut vähän hutiloimaan tietyssä mielessä, tässä mennä viikolla sitten hieman annoin palautetta siitä että kuinka rennosti sitä jäljeltä nostellaan päätä ja noin vaan hukkaillaan sitä :P Riepu jäljesti häntä alhaalla pitkän aikaa parista palautteesta, mutta tarkasti.. mutta sitten jäi käpit. Eli on tuokin aika tasapainottelua. Eilen ajettiin 1100m jälki 1.5h vanhana 5 käppia ja nosti kaikki, ajoi piikkikulmia myöden hyvin, muutamat riistan jäljet tarkasti askeleen sivulle, mutta jatkoi omaa. Sillä jäljellä oli paljon maaston muutoksia ja hienosti näki miten tarkensi aina työskentelyä, suopursukko ehkä vaikein ja hukkasi siinä heti jäljen. Auton mittari näytti Heikinkankaalla +28, joten kelikin oli kohdillaan :)

Tottiksen suhteen ollaan haettu tasapainoa hyvän vireen ja yli kiepittämisen kanssa. Nessahan alkoi tarjoamaan haukkumista nyt sitten vähän joka väliin kun sillä sitä nostatettiin moneen asiaan + sen ampumisen kanssa. No nyt en ole sitten pahemmin sitä enää käyttänyt. Vire alkaa siitä huolimatta ampumaan hieman yli ja se perinteinen edistäminen on kuvioissa, varsinkin juoksussa tuo nyt ongelmana. Otetaan harja käyttöön, reagoi plokkaamiseen aika hyvin. Saatu muutama vähän pidempi treeni vierailla kentillä tehtyä mikä tosi hyvä eikä tunnu että Nessa enää liiemmin siihen reagoisi. Kauhajoella kisamainen tottistreeni vieraalla kentällä kamalassa kaatosateessa :D oli kyllä ihan paras. Sielläkin vielä tarjosi haukkumista, mutta sain koiran tasaantumaan J- lenkin päässä ja loppuosan teki aika hyvässä tasapainossa. Palkata taisin vasta hyppyesteen jälkeen kun sai onnistuneen suorituksen siihen, en nyt muista mikä meni pieleen.. Eiku se ei nähnyt kapulaa maassa ja lähti hakemaan kapulatelineestä kapulaa!! Eipä ole tuollaista virhettä koira tarjonnut ikinä edes treeneissä, kekseliäs koira :) Toisella ok. A- esteen ylityksessä tais lähteä hakemaan eteenmenopalkkaa taas kun ei nähnyt noutokapulaa maasta. Meillä onkin ollut liian hyviä lyhyeksi leikattuja nurmikenttiä näimmä kun ei koira osaa etsiä kapulaa maasta! Niki nyt on Niki.. Eiköhän se nyt osaa.. 3- luokan juoksusta jäävät on nyt olleet enemmän taas kuvioissa.