Tai kirjataan tänne niitä treenejä :) Nessalla ollut siis saaliskyttäys ongelmana ja sen vuoksi eka koira jolla todella paskat luoksetulot. Ei tule luonnostaan kovaa, vaan jää kyttäämään saalista. Pitäis olla appari aina käytettävissä ja tehdä vauhtiluoksetuloja, mutta kun ei ole niin.... oon nyt sitten ollut vähän pähkinöissä tuon kanssa. Me ei ole pitkään aikaan tehty koko luoksetuloa tottis treeneissä, siis sillon kun on ihan liivit päällä ja patukat heiluu jne. Olen ottanut luoksetuloja vain lenkillä makupalapalkalla, niin että syntyy kivaa kilpailua koirien kesken siitä kuka ehtii ensimmäisenä eteen istumaan ja saa palkan :) Nessalla on tuossa suhteessa kiva etulyöntiasema (10kg) jolla rynnii sitten oikealla paikalle -> Piitu ei edes yritä ja jos Niki sattuu oleen siinä niin väistää aika joutuun ;) Noh, näitä siis tehty ja lenkillä tekee kyllä tosi mallikkaita luoksetuloja oikeaan asentoon. Tottis treeneissä on tehty sitten ihan lyhyeltä matkalta vain oikeaa paikkaa, eli eteen tulemista ja jos tekee sen hitaasti niin jää palkka saamatta ja vähän härnään koiraa siitä, uusinta ja yleensä tulee sitten sellasella asenteella siihen että oksat pois :) Eli hidasta edistymistä tullut. Hihna pakotteita tms. en ole oikeastaan käyttänyt, olen yhä vieläkin niiiiin huono käyttämään koko hihnaa, enempi haittaa kuin hyötyä. Sama pätee oikeastaan kaikkiin muihinki apuvälineissiin.. Noh, eilen sitten metsälenkin jälkeen otettiin pikku tottikset Nessan kanssa. Kunnon leikkiä ensinnäkin mun osalta, ei mitään lässynlässynlää heilutellaas tässä patukkaa vaan ihan sellasta henkiloppuu taistelua Nessan kanssa, syttyy ihan eri tavalla :) Siitä sitten luoksetulo suoraan eteen ja se tuli NOPEAA!!! Oleellista lienee nyt se, että a. patukka ei saa missään nimessä näkyä b. teen nuo luoksetulot aina eteen istumiseen saakka ja palkka vasta siitä ja kunnon palkkaus! Ja mikä on mulle vaikeinta, niin ei liikaa toistoja, yks hyvä ja se on siinä, nyt toistaseks. Huonosta en palkkaa enää. Katotaan jos näillä päästäis asian suhteen eteenpäin :) Ehkä jos kun tän luoksetulon sais kuntoon, niin vois ottaa noudonkin kohta tosissaan ohjelmaan mukaan :)))

Piitun kanssa vähän tokoiltiin ja tehtiin luoksetuloa ympäri kiertämällä.. Sillä on jostain tullut päähän että ens on maahan meno ja sitten seisominen, tarjoaa sitä aina niinpäin. (mun pitäs kyllä oikeasti varmistaa säännöistä ettei se oliski niinpäin, niin kauan kun on viimeks tokoiltu ettenhän minä sitä varmaks muista) Noh, saatiin siihen loppuviimen onnistuminenkin. Kaukot ok. Suraamista ja jääviä kävelyvauhdista sattumanvaraisessa järjestyksessä, ok, yks virhe vaan tais tulla, tai sekin oli seisomisesta kun lähti liikkumaan kun kiersin taakse. 

Nikin kanssa myös tokoa (juu-u :) Kaukojen istu-maahan, luoksetuloon opetellaan pysähtymistä. Se melkein jo osaa sen kahden treenin jälkeen :) Niksu ois yllättävän kiva tokopeli, jos jotenkin uskallettais mennä alokasluokkaan a. luoksepäästävyys ja b. jos joku karkaa paikallaolorivistä sen päälle.... Voiskohan mennä jotenki suoraa avoimeen???

 

Viime viikolla käytiin Piitun kanssa eläinlääkärin reissulla.. Siltä löysin patin kyljestä, sellaisen ei niin selkeän, että ois voinut suoraan rasvapatiksi todeta. No tiistai aamuna soitto klinikalle ja saatiin onneksi heti samalle päivää aika. Tutkittiin sitten oikein perusteellisesti ja onneksi se lipoomaksi todettiin sitten. Otettiin myös röntgenkuvat ja Piipan selkä näytti yhä vieläkin priimalta 8v. iässä :) Yksi ylimääräinen/ puuttuva kylkiluu oli aika jännä löytö myös. Liekö kuinka normaalia tuollainen sitten..