Nessan nouto ollut pääasiassa työn alla viimeaikoina. Projektihan on ollut pitkä, alkaen jo viime kesän saaliskyttäämisluoksetuloista, mitä on sitten koulutettu pois koko ajan ja siihen konstit onneksi löytyi. Nyt meillä on suurimmaksi osaksi nopea luoksetulo ja olen jo aika tyytyväinen siihen. Vähän toki viilattavaa vielä on. 

Noutoa en siis ole voinut Nessalle tehdä samalla tapaa kuin Piitulle ja Nikille, vauhtinoutona ja vaihtaen satunaisesti palkan paikkaa niin että vaihto patukkaan. Molemmille olen saanut eh/ erinomaisen noutoja kokeissa tuolla systeemillä. Nessalla kun se ois aiheuttanut vain massiivisen saalisjämähtämisen :) Haukkumaan en ole vieläkään tuota kunnolla saanut, joten sitä ei pahemmin ole voinut käyttää hyödyksi.. Pitotreenit oli totaalinen floppi. Makupala palkalla jonkun tuollaisen nyhvääminen sai Nessalla lähinnä keskisormen kasvamaan tuonne anturoiden joukkoon.

Ollaan siis tehty nyt kun se luoksetulo vihdoin rupes sujumaan vauhdilla niin ihan yritys/ erehdys treeniä. Palkka tulee vasta siitä kun istuu mun edessä kapula suussa ja pitää sitä hetken hyvin. Jos ei onnistu, niin vähän haastan koiraa ja uus yritys. Noutokapulaan olen tehnyt saalista jonkin verran ja tehos aluksi hyvin, eikä nyt enää viime treenissä ole niin vaatinut. Lisäksi kunnon heittomatkalla ja vähän olen juossut karkuun ja antanut tänne käskyn/ä, mistä siis tietää tulla istumaan eteen. Siinä hetken jännite ja kun pitää kapulaa hyvin niin vaihto suoraan patukkaan ilman luovutusta. JA SE TOIMII!!! :D Me ollaan tehty nyt öö... varmaan 5 treeniä missä 2-4 noutoa / treeni ja tänään saatiin jo ilman suurempia apuja onnistuminen. Eiköhän me tällä systeemillä tulla saamaan ihan hyvät , nopeat noudot Nessallekin. Vielä on vähän suun käyttöä siinä vaiheessa kun on istumassa alas,.. mutta luotettaiskohan siihen että häipyy kun varmuus lisääntyy, tai sitten ei..

Iloinen olen siitä, että olen malttanut odottaa Nessan kanssa, antanut sen kypsyä ja odottanut että muut palikat on kohdallaan, niin nyt tämä onnistui tosi helposti loppuviimein. Voin vain kuvitella että tän tyyppisellä koiralla tuosta voisi saada ihan kunnon ongelman aikaiseksi. Noutoa en ole siis edes yrittänyt tehdä, koska tuo saaliskyttäämisongelma piti hoitaa pois alta ensin. 

Seuraaminenkin meillä on aika kivan tuntuisella mallilla. Pitäis tottapuhuen kyllä vähän ottaa sitä videolle että näkis miltä se oikeasti näyttää,.. mutta asenne on varsin hyvä ja vire kestää jo kivasti. Pikkaisen paikka vielä seilaa, mutta eiköhän se siitä. Takapäänkäyttö on Nessalla ihan super tuohon sen kokoon nähden. Hassua että on onnistunut noin hyvin :) Liika hinkkaaminen on ehkä tuossakin monesti ongelma? Nyt kun käännös on vain joskus, niin se tehdään kans ihan hirveellä innolla :D Teoria tääkin? Jäävät on aikas varmat ja hyvän tuntoiset. Piitusta oppineena, liikkeestä jääviä, kaikkia niitä.. hyvä treenata heti 8 vkosesta ja on ne vaan eri hyvät sitten :) 

Mä vähän haaveilen että tänä vuonna päästäs jo kokeisiin Nessan kanssa. Ainakin se Bh-käymään :) Ja jos joku maastolaji saatais kondikseen, niin ehkäpä..