Elokuu meni vauhdilla ja viimeisen viikon allekirjoittanut vietti Islannissa!! Ihan unelma lomalla. Noh, ei siitä enempää :)) Treenattu on aika säännöllisesti. Nikiä koekuntoon, sillä ois nyt yks koepaikka varattuna. Aika kivalla mallilla muuten mutta eteenmenon maahan meno... aaaargh!! Jää aina istumaan tai vaihtoehtoisesti ei edes sitä. Pitää tässä viikon aikana koittaa keksiä jokin ihme konsti siihen,.. tai vaan treenata :) Nikin kanssa käytiin kesän jälkeen ekaa kertaa hakuilemassa. Taidettiin ottaa 4 ukkoa. Tarttis ihan selvää suorapistotreeniä, ei ole työskentely sellaista kuin haluaisin, vaan pistot mutkittelee kovasti. Etenee kyllä tarpeeksi syvälle ja nostaa ukot, mutta ei hyvä. Treenaamattomuus näkyi, enkä ehdi tuota nyt saada kuntoon kokeeseen. Kerran on vielä treenit ennen sitä. Pitää ottaa ihan suoraa pistoa ja hallintaan otto treeniä. Tänään kentällä hallintaanotot sujui hyvin. Vieraalla maalimiehellä haukku tahtoi pätkiä loppua kohden.. mutta ei paha. 

Nessalla tottis aika hyvällä mallilla. On tosin unohtanut liikkeestä maahan menon ihan tyystin? Ollaan nyt useammassa treenissä sitä tahkottu, outoa. Ehkä siksi kun maahan meno tarkottaa usein sitä että joutuu jäädä odottamaan kun otan tottista toisen koiran kanssa, kun kotona treenataan... Ehkä. Mutta eiköhän sekin. Nyt noutokin sujunut aika hyvin ja hyppynoudot myös varmistuneet kovasti. Nyt lisäsin noutotreeniin kapulaan koskemisen ja hyvän otteen pysymisen myös siinä, tähän saakka on saanut palkan kun pitää edessä kapulaa hyvin sen 2-3s. Parilla treenillä edistyi jo hurjasti, eikä ehkä ihan koko nouto hajoa tuon vuoksi :) Tänään jkh:n kentällä otin monta pitkää pätkää paikalla oloa, kerran yks koira tuumas karata ihan iholle asti pullistelemaan, mutta Nessa ei siitä mitään perustanut. En oikein vieläkään käsitä että miksi kokeessa lähti paikallaososta :P Nessan kanssa on käyty jälkeä ajamassa ja ilmaisu alkaa olla jo sikäli hyvällä mallilla, että tietää mitä pitäis tehdä... ei vaan aina halua, jälki vie voiton. Nessalle ei varmaan ois voittajaluokankaan jälki mikään ongelma, se vaan menee kuin juna. Koitetaan päästä vielä tälle syksyä jälkikokeeseen, jos saan paikan ja janan tehtyä vielä kuntoon.. Niin ja tietty se käppi-ilmaisukin ois ihan jees.. siis varma sellainen, aina ja joka paikassa. 

Piitun kanssa hömpötelty :) Se on ollut töissä tosi super viime aikoina ja olen sitä käyttänyt niissä paljon ihan ykkös koiranakin. Tottiksessa jotain jäynätreenejä välistä koitan keksiä, mutta vaikea Piitulla on saada ongelmia treeneissä esiin.