Pitihän sitä hakutreenien jälkeen käyttää tilaisuus hyväksi ja käydä treenaamassa esteitä. En ole 1m estettä juurikaan hyppäyttänyt, koska se tokon alo luokan läpisaanti teetti niin töitä ja siinä koiran piti jäädä seisomaan esteen taakse. Nyt on opeteltu jojohyppy pienemmällä esteellä ja toimii hyvin. Voin pyytää vaikka 20 metrin päästä hyppy käskyllä menemään esteelle ja hyppää sen :) Mutta siis tuota metristä ei ole päästy treenaamaan.

Este oli vanhan tyyppinen, missä oli harjakset päällä... onneksi koska piitu hyppäsi ekat kerrat reilusti päälle ja ponnisti siitä uudestaan... Sen jälkeen se alkoi ponnistamaan etujaloilla esteen sivusta... huokaus. Varmaan 15 kerta sain puhtaan hypyn ja pääsin lopulta palkkaamaan :) Onneksi on intoa ja kuntoa pomppia ;D Sen jälkeen hyppikin pääasiassa ihan puhtaasti (eli siis jätin koiran istumaan ja menin esteen luo, hyppy, ja lähdin juoksemaan karkuun.. ), tein ihan noutoliikkeenäkin lopulta hypyn, kuitenkin niin, että juoksin esteen luo ja kehotin hyppäämään takaisin tullessa, koska tuumasi kiertää. Hetsaten joka kerta, eli ihan koko liikettä en ottanut.

Este käytiin kiipeämässä pari kertaa ja senhän se jo osaa, suorastaan pöhlönä esteeseen :) Nouto siihenkin ja juoksin varmistamaan takaisintulon esteen vierelle, ettei kierrä. Meni kyllä hyvin.

Lisäksi vähän seurailtiin ja otin eteenlähetyksen niin että vei koiran kanssa patukan n. 40 askeleen päähän. Lähti ekalla lähtetyksellä ihan mihin sattuu. Kävin näyttämässä esinettä, samalla kun Piitu istui paikallaan. Nyt lähti hyvin, mutta teki loppuun mutkaa. Kolmas kerta onnisui nappiin ja lopetin siihen.

Lopuksi vielä tsemppihyppy ja siitä palkka :) Tuo tykkää kyllä tuosta pomppimiesesta... pitäisiköhän sitä agiuraa kuitenkin harkita :D

Hyvin meni nämä treenit.