No nyt mää sen sitten tein... elikä kun tuo rakas ukko kulta oli oikeasti muistanut ostaa ne tunnarikapulat edellisellä puukeskuksen reissulla, niin täytyhän niitä lähteä koeajamaan :) Muutenkin tokovermeet mukaan ja ohjelmassa ruutu, kaukot, ohjattu nouto ja tunnari siis.

Ruudun kasasin Piitun näkemättä, mutta unohdin merkin... joten kävin sen viemässä Piitun odottaessa. Merkille menoa piti pari kertaa muistella, kun unohdin noudokapulan siihen aika lähelle... Sitten se ruutukin oli vähän hukassa ja vaati pari käskyä ennen kuin oikea suunta löytyi. Onnistuin tekemään tuon ihan uuteen kohtaan kenttää ja aika lähelle seiniä, joten kai se oli vaikeampi havaita sieltä? Noh, pari onnistunuttakin toistoa saatiin kunnes meidän uran ensimmäisen kerran häirikkökoira juoksi Piitua moikkaamaan kesken liikkeen... jouduin kutsumaan Piitun ruudusta luokse, kun koira juoksi vauhdilla sitä kohden ja tulihan se koira sitten vielä munkin luokse härriköimään, missä vaiheessa sitte Piitulta palo vähän päreet,.. "mun nakeillehan ei tulla!"... ja kaveri sai korvat takaisin päähänsä ja poistui takavasemmalle.. mutta siitä selvittiin, eikä lopputreeninkään aikana mitään vilkuiluja muihin koiriin tullut onneksi. Vielä yksi ruutu tuon jälkeen ja se ok myöskin. Kaiken kaikkiaan aika pieleen mennyt ruututreeni siis :) Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Sitten koitettiin kaukoja ja ja... pitää taas aleta vähän treenaamaan niitä. Edistämistä tuli ihan reippaasti ja joka väliin. Sainkohan pisimmillään kolmesta metristä onnistumaan muutaman vaihdon jämptisti. On tullut vähän lipsuttua tuossa ja kyllä huomaa nytten. Sitten vuoroon ohjattu nouto. Kahdella kapulalla, ilman keskimmäistä. Ensin oikea puoli ja siihen sain heti kerta slaagista varsin kivan suorituksen, niin että kävin makupalalla palkkaamassa merkille, siitä nouto ja pieni patukkaleikki siitä palkaksi. Sitten vasen kapula, ja nyt tuumasi ryöstää noutamaan oikeaa heti suorilta.. pysäytys ja merkille käsky, nyt juostiin vasenta hakemaan... uusi pysäytys vielä ja pieni kehu, kutsuin luokse ja uusi lähetys merkille mikä vähä parempi ja siitä makupala ja vasemman nouto, mikä ok. Tämän jälkeen vielä oikea ja nyt palkkasinkin pari kertaa merkille menon patukalla. Taas huomasi tuon, mikä on parempi palkka :) ryöstö noutamaan ohi merkin, kun saa vaan makkaraa merkiltä... noh, palkataan sitten merkistäkin patukalla ja vois ehkä jopa jättää noudot välillä palkatta. Ja heti toimi ihan eri tavalla! Toisaalta vois ihan vaan rauhoittaa tuota liikettä, että pysyis aivot paremmin matkassa. Suunnat on hyvin hallussa, kunhan tuon merkille pysähtymisen saa 100%:ksi.

Lopuksi sitten tunnaria piiiii--iitkästä aikaa. Viimeksi leirillä syksyllä. Ja arvasihan sen kuin siinä käy :) Eka juostiin täysiä hakemaan vaan, arvatenkin väärä. Otin sitten koko armottoman pitkän rutiinin uusiksi ja yritys 2. Taas sama homma... nyt en huolinut tuota väärää kapulaa, vaan käänsin selän ja vähän siitä marmatin että mikä tuo on? Vissiin jotain hoksasi tuosta, koska kolmannella lähetyksellä oikeasti haisteli ja oikeahan sieltä sitten tuli hienosti :) Tästä sai oikeastaan vain hyvät kehut, ei muuta, koskei kovin puhdas suoritus ollut. Kävin hakemassa uudet kapulat ja tällä kertaa ympyrään. Nyt nuuski hyvin kaikkia muita, paitsi sitä oikeaa ja toi lopuksi sellaisen kapulan, mihin ihan vähän hipaisin vahingossa... otin sen vastaan nyt, kun arvelin sen vähän haisseen, mutta uusi lähetys heti perään ja nyt löytyi oikea hyvän haistelun jälkeen, mistä ihan suber paljon makkaraa sitten :D Vielä kerran ja nyt lähetys eri suunnasta rivissä oleville kapuloille ja tämä onnistuikin jo ensimmäisellä yrittämällä. Siihen loppuikin meitin makkarat sitten...

Elikäpä... ruosteessa ollaan ja kovasti :) Mutta aika nopsaan nuo tuntuu tulevan mieleen.