Bongasin äkkilähdöistä netistä kisapaikan ja kun sain jotenkuten työtkin sämplittyä, niin eiku sinne siis. Kisat siis Raahessa ja tuomarina Juhani Petäjistö.

Ensimmäisenä haku, tai siis toisiks viimeisenä, joten piinaavaa odottamista oli luvassa reiluksi pariksi tunniksi :) Maasto aika siistiä kangasmetsikköä/ taimikkoa. Ihan alussa näki sinne 50m mutta yli puolesta välistä ei todellakaan. Ensimmäinen pisto vasemmalle minne eteni hyvin ja siellä jäi heti paikantamaan hajua, tarkensi hyvin ja kävi tekemässä lopulta pienen mäen takaa löydön. Näyttö siihen ihan priima. Pisto oikealle ja tässä eteni kans hyvin sivurajalle saakka ja lähti etenemään. Tuli taas rullan kanssa varsin pitkän ajan päästä ja lähdettiin näytölle. Piitu veti ku höyryveturi menemään tosin omia jälkiänsä pitkin ja siis kohti sivurajaa ja eiköhän tuomari rupea huutamaan että takasin kun mennään väärään suuntaan. Toisella huudolla vasta uskon ja otin Piitun sivulle ja kohti keskilinjaa. Minä siinä aika ihmeissäni että mitä nytten sitten, mietin että tääkö nyt oli sitte vale, mutta kuitenkin kun niin varmasti veti menemään... Vähän siinä Piitultakin kyselin, mutta oneksi en alennut jurmottamaan. noh, pisto vasemmalle ja sinne teki hyvän piston, tosin kävi vähän takanapäin tarkastamassa, ei kuitenkaan rullan kanssa tullut sieltä takasin, eli hyvä tyhjä. Takaisin oikealle ja taas tuli rullan kanssa takaisin. Siinä vaiheessa kävi mielessä että pitäskö lähteä, mutta ONNEKS!!! joku sano siellä odotellessa että "luota vain koiraan" :) Kiitos hälle! ja lähdin näytölle ja sieltähän se ukko löyty sitten ongelmitta. Vasemmalle taas tyhjä pisto ja siinäkin työskenteli jonkun verran taaksepäin, kuitenkin teki tyhjän piston ilman rullan ottamista. Seuraava taas oikealle, rataa oli joku 10m vielä jälellä. Kävi tarkastamassa hyvin takakulman ja tuli takarajaa keskilinjalle. Huusin siinä Piitua tulemaan luokse, mutta nosti samalla hetkellä nenän ilmaan ja paino (siis luvatta kun ei tullu mun luo) keskilinjan yli vasemmalle puollelle takakulmaan. Sinne taas priima näyttö :D Kolme ukkoa kasassa, reilu 8min meni aikaa. Parasta oli kuitenkin kuulla että Piitu oli käynyt siellä maalimiehellä jo sillon ekalla kerralla. Eli oli viemässä mua näytölle!!! Huh. Siitä kuitenkin rokotettiin se 10p. 2p. meni työskentelystä/ hallittavuudesta. En oikeastaan Piitua huudellut tuolla metsässä luokse, kun no, ei se tuu :) Eli tuo työskentely ja hallinta ois sitte se nro seuraava meidän treeneissä. Lisää tyhjiä kehiin ja sitä rataa. Mutta 158p haku osuudesta very happy! Toinenkin ykkösluokan koira sitäpaitsi ilmaisi sen toisen ukon ekalla pistolla sille puolen että niin... näitä tulkintajuttuja vissiin sitten, ettei saa tuon pidemmästi koira mennä väärään suuntaan, en epäile etteikö olisi sivurajalla lähtenyt viemään mua eteenpäin rataa ja suoraan ukolle.. Piitu sai leikkiä homman jälkeen pallolla ja autoilla pyysin ihmisiä sitä vähän leikittämään ja yksi suorapalkka ukkokin otettiin, joten toiv ei jäänyt pahempia traumoja noista palkattomista. Työskenteli kyllä koko ajan hyvin eikä mitään sijaistoimintorinkejä yms tullut yhtään. Ihan super oli neiti :)

Esineruutuun mentiin luottavaisin mielin ja tuloksena oli yksi pisto ja esine 30p

Tottis sitten. Voi huokaus. Kirjotetaan jotta tää emäntä muistas joskus keskittyä edes kunnolla ja lukis edes ne säännöt.. Unohdin pitkällä suoralla nopeuden vaihdot!!! no muistin ne ihan suoran lopussa ja tein lyhennettynä. Minä menin sitte ihan sekasin siitä ja Piitu tietty kuumeni kanssa kun huomas tämän. Jotenkuten mongerrettiin tuo seuraaminen läpi, henkilöryhmässäkin tein jotain aivan ihme piruetteja... Jostain syystä kuitenkin erinomainen :-O Alokkaassa saa aika paljo anteeksi :) Liikkeestä istumisessa multa unohtu valmistelut Piitulle ja eihän se sitten istunut... Taas joku hakkas päätä siihen kuvitteelliseen seinään. Liikkeestä maahan meno ja luoksetulo sentään suju ihan ok, jäi sivullemeno vajaaksi tosin Piitulla. Noudot oli sitten seuraava probleema. On nuo meidän ohjatun treenit selvästi vaikuttaneet nyt ja pureskeli jokaisessa. Kapulakin oli meille aika outo, sellainen paksu suuosanen pötkylä, joten ehkä sekin vaikutti. Mutta tuosta pureskelusta tippu kaikki noudot., hypyssä myös tullessaan koski estettä. Eteenlähetyksessäkin vielä kaksi käskyä maahan menossa... Että näin :) 87p silti saatiin... 275p 1.tulos ja HK1 JEEE!

ISO KIITOS kaikille hakuryhmäläisille missä ollaan treenattu. Keuruulle, Tampereelle ja Jalasjärven omalle sakille!!! ja eritoten Isojoelle!!! Kiitos että ootte jaksaneet meidän onnettomia työrytmejä ja epäsäännöllisiä treeneihin pääsyjä. Ei me onneks ihan turhaan olla siellä juostu kuitenkaan. Ilman hakuryhmiä ei ois hakukoiria :) Tästä jatketaan ja jos ens vuonna päästäs hankkiin muitakin koulareita ;) Pulla kaffeet luvassa nytten! Yksi ISO tavote saavutettu.