Vapaa viikonloppu ja mikäs sen parempi kun ajella sunnuntai päivää viettään mehtään. Isojoella treenit junttilantien varressa, avonainen kangas metsä.

Piitulle iisipiisi treeni talven jälkeen ja kun ei ole nyt kovin hysässä kunnossakaan, niin ei siis vielä niitä 300m ratoja yhdellä ukolla :D vaikka se nyt varmaan on melkeen tän kesän tavote, risteily kuntoon ja matkaa rataan lisää. Eka ukko oikealla umpparissa, suorapalkka. Ei paljoa tarvinu mutkitella sinne, kun näki umpparin ja juoksi milijoonaa sinne. Leikki ilosesti. Toinen ukko vasemmalla rataa edeten umpparissa ja tähän näyttö. Sujui kaikin puolin hyvin. Sitten pari tyhjää väliin. Nämä jouduin uusimaan molemmat, kun teki vajaan piston ja kanteli kapulaakin välissä, mutta paremmat pistot ja tuli ilman kapulaakin sieltä. (unohdin sitte syksyllä hyväks todetun tapani pistää se rulla jo hyvissä ajoin ennen metsään menemistä kaulaan, niin ei sitte niin huvikseen sitä kanniskele kun on jo tottunut siihen) Kolmas tyhjä meni jo kerrasta paremmin ja puolipuputsemppiukko juoksi karkuun senku ehti ja Piitu perään. Sieltä ruuat ja palloleikit päälle. Sellanen kiva kiva treeni. Ihan ok, mutta työmaata on! Nyt tuli tyhjiltä kuitenkin hyvin pois kutsusta, mikä positiivista. Muoto sais vaan olla parempi ja toivottavasti tuo rullan ylimääräinen kantelu ei nyt tavaksi muodostu.

Niki puolsestaan pääsi vähän makkararinkiin. Sillä on alennut puolustus aukeamaan ja pitää nyt sitten pöhistä ihmisillekkin. Kyllä ihan sopiva aika viedä se hakumetsään tutustuun kivoihin ukkoihin miltä saa herkkuja, turhaa tollaset pöhinät! Äkkiä hoksas homman ja lihapullat rohmuttiin uhreilta vauhdikkaasti ja oltiin jo tosi ookoo tähän uuteen härdelliin. Sitte ukko metsään viltin alle ja minä lähdin Nikin kanssa tuulen alta hakemaan hajuja. Nosti jo 10m päästä nenän ilmaan ja pinko ihan suoraan maalimiehelle. Pikkasen piti pööpöillä, mutta ruuan ahmi kuin ikiniä ei ois ruokaa nähäny. Toinen ukko vielä viltin alle ja nyt vähän kauempaa hakemaan haju ja nostikin jo 20m päästä nenän ilmaan (kerranki oli hyvä tuuli hajuhakuiluun ;) Juoksi suoraan kohti ja päästin jo Nikin irtikin menemään. Nyt ei pöhisty tai mitään, ruoka kelpas. Niki sai vähän kokeilla haukkumistakin maalimiehelle lihapullaa vastaan Piitun esineruudun jälkeen. Hyvin irtosi muutama haukahdus ja malttoi pysyä pääsääntösesti sopivan kaukana, mitä nyt pari kertaa piti käydä vähä tökkäämässä, että tänne nyt se ;) 

Piitulle esineruutu treenien jälkeen, Niki kävi sotkemassa aluetta ja kiitokset Helenalle kans! Kolme esinettä mistä kaks takakulmissa, toinen sellasessa supassa aika syvällä. keskellä edessä yks Nikin löytämän hirvenluun vieressä :) Haki vasemman takaa ens, parilla lähetyksellä, oikea takakulma heti perään sieltä montun pohjalta, minne meni tosi hyvin nyt etsimään ja kauan etsittyään pinkoi tulemaan esineen kanssa. Viimeistä haettiin parin piston verran, mutta nenä oli auki kun kohdalle osu. Hyvä Piitu! Vähä oli sellasta turhaa juoksemista siinä ja vähän tuo huonokuntosuus ehkä näky vauhdissa, mutta muuten pelas hyvin ja eteni hyvin syvälle aina pistoilla.