Niin joo, ehat viikolla oli tosiaan ihan muitakin treenejä. Nikin kanssa päästiin tekemään hallinta/häiriö treeniä. Niki seuraamaan ja tehtiin aika tiukkaa henkilöryhmää :) Henkilöt liikku, hyppi, taputteli, huuteli koiraa nimeltä ja no, mitä nyt kuki keksi. Niki kesti yllättävän hyvin häiriöt ja kun jutun juureen päästiin niin toimi oikein hyvin. Toki palkka oli nyt koko ajan näkyvissä ja paljon palkkasin hyvästä. Meikäläisen hihnan käyttö tökki, tai siis siitä pitää nyt päästä pois. Se että joutu tekemään hihnapakotteen ja ei suulliset tehonneet, niin ei oikein auta kun ei sitä hihnaa sitten ole kokeessa tms. Joten hihna pois ja suullisella kiellolla koitetaan saada se koiran focus takaisin jos herpaantuu. Toimihan sekin hyvin. Nikillä kuitenkin alkaa saalis olemaan ihan kohdillaan ja motivaatio tottikseen hyvä. Kestää jo uskomattoman hyvin häiriötä.

Piitun kanssa tokopelleiltiin ihan ominemma. Tein mm. jääviä oikein urakalla. Eteenpäin palkkausta seisomisesta. Sitten koitin pitää kättä vastassa, jos yrittää väistää vasemmalle. No se toimi ainakin kävely vauhdissa varsin hyvin ja muutaman toiston jälkeen ei enää tullut sitä kops, koira käveli käteen fiilistä :) Muutama hyvä juoksusta seisomaan jääminenkin saatiin. Sitten vaan neiti päätti unohtaa taas liikkeestä istumisen, voi huoh. Ruutuun lähetys suju jälleen kerran hyvin. Yhden kerran, toisella yritti varastaa merkin ohi ruutuun. Muutam merkille lähetys. Koitan palkata kun on hyvin merkin takana suorassa. Pari luoksetuloa pysäytyksillä ok. ... seuraamista, käännöksiä, eri nopeuksilla. Ihan jees, se paikka se paikka ja koko ajan saa olla tarkkana. Piitun hymy alkaa saamaan jo huvittavia mittasuhteita, mutta eipähän päästä ääntäkään, vaikka vähän muuten keittääkin :) Melkein mut saatiin jo ylipuhuttua jälki-ilmoittautumaan toko kokeeseen,... mutta vielä tulin järkiini.

Tänään hometreenejä, pakko mainita Piipan ihan super suoriutuminen! Oli juuri paikantamassa hajua, kun sellainen iso lasisermi lähti kaatumaan suoraan sen päälle, Piitu teki taidokkaan väistöliikkeen, ihan hirrrrveeeee PAMAUS!!! , Piitu hyppäs lasisemin päälle kiikkumaan, jatkaa hommia ja teki hyvän ilmaisun seisten sen lasin päällä :D On se vaan SUPER! Herkempi koira ois kyllä kadonnut horisonttiin tuossa välissä, eikä ois enää ikänä homeita etsinyt. Itse en ehtinyt kissaa sanoa, kun silmät pyöreänä kauhusta kankeana tapausta seurasin... onneks se lasisermi ei mennyt rikki....